Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Onderzoek tijdelijke huurwoningen kleine kernen

Horst aan de Maas onderzoekt of het mogelijk is om tijdelijke huurwoningen te plaatsen in de kleine kernen van de gemeente. Wethouder Bob Vostermans (CDA) is hiervoor in gesprek met tentenbouwer Neptunus in Kessel. Zo meldt HALLO Horst aan de Maas.

In samenwerking met woningcorporaties heeft de gemeente tot nu toe in vier dorpen een informatiebijeenkomst georganiseerd over wonen in het dorp. "Daaruit blijkt dat er in kleine kernen, zoals Hegelsom en America, een concrete behoefte is aan huurwoningen. De woningcorporaties willen echter geen nieuwe huurwoningen in deze kernen bouwen, omdat het niet zeker is of die behoefte er over een aantal jaar nog steeds is. Daarom ben ik nu zelf op zoek gegaan naar een andere oplossing om toch invulling te geven aan de wensen van zowel ouderen als jongeren en starters die in een kleine kern een huurwoning zoeken.” aldus Vostermans in het weekblad.

De gemeente is daarom op zoek gegaan naar alternatieven. Daarbij kwamen ze in Panningen terecht waar nu een pilot loopt met demontabele woningen. Firma Neptunus kan huurwoningen bouwen die zo’n 10 jaar blijven staan en daarna gemakkelijk te demonteren zijn. "Met deze tijdelijke woningen zouden huurcorporaties zich geen zorgen hoeven te maken of er lang genoeg behoefte is aan de woningen, omdat ze gemakkelijk weg te halen zijn", aldus de wethouder.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)