Menu

Twitter feed Reindonk

Onze buurt 2019

15 april 2019

Het gaat Onze Buurt om het verbeteren van de samenhang in de buurt. De actie wil geld steken in opbouw, verbinden, mooier maken, delen en verstevigen. Het geld komt uit het oude Fonds Ons Limburg dat ooit door de woningcorporaties is opgericht. Oranje Fonds helpt Ons Limburg met het beheren van het fonds en controleert of het prijzengeld goed besteed wordt. Onze Buurt krijgt ook steun van de Provincie Limburg.

Onze Buurt is een verrijking en verdiep Projecten moeten aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor nominatie: het plan moet bijdragen aan samenhang of verbinding tussen bevolkingsgroepen, het moet een origineel plan zijn of een originele invalshoek hebben en de initiatiefnemers moeten duidelijk kunnen maken waarvoor precies het geld van Onze Buurt nodig is. Het mag om een nieuw project gaan of een volgende fase van een bestaand project. De exacte criteria staan op de site www.onzebuurt.eu .ing van de Sociale Agenda van de provincie.

De inschrijfperiode loopt tot en met 23 augustus 2019. Dan bekijkt de jury welke 6 plannen in aanmerking komen voor de hoofdprijs. Deze plannen krijgen in de herfst royaal aandacht in filmpjes en verhalen bij L1, De Limburger en VIALimburg. Daarmee zijn de projecten meteen het inspirerend voorbeeld voor anderen in Limburg.

Alle genomineerden presenteren hun plan ook voor de jury. Daarna kiest de jury de winnaar. Dat project krijgt de hoofdprijs, maar de vijf andere projecten gaan niet met lege handen naar huis. Jury-voorzitter van Onze Buurt Michiel Sluijsmans “Er is een prijzenpot van €60.000 en de jury wil dat geld verdelen naar behoefte. Maatwerk maakt dat er meerdere projecten uitgevoerd kunnen worden.”


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)