Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 7°. Overdag is er veel bewolking met af en toe een opklaring. Later op de dag mogelijk wat motregen. Max. 18°. Wind: ZW 2 Bft.

Op pad met Peter!

7 januari 2018

Het evenement vindt plaats op 14 januari 2018

Op zondag 14 januari neemt de Overloonse natuurman Peter Philipsen u mee de bossen in. Zie en leer tijdens de wandeling hoe je de natuur kunt lezen en luister waarom beheer belangrijk en noodzakelijk is voor onze natuur!

Bijzonder wandelen in het bosrijke Overloon biedt U de mogelijkheid om in de nabije omgeving een interessante wandeling door de bossen te maken. Jong en oud leren de natuur te lezen en te zien onder begeleiding van de ervaren lokale natuurman Peter Philipsen.

Aan de hand van sporen lezen we welke dieren er in en rond om Overloon leven en wanneer en hoe U ze daadwerkelijk het beste kunt tegen komen.

Hoe zit het nu met beheer/schadebestrijding/verkeer veiligheid en volksgezondheid? Welke rol en waarde heeft de jager daar in?

Kennismaking en uitleg over grofwild wat U in Nederland kunt tegen komen zoals Herten / Reewild / wilde zwijnen.

De wandeling vindt plaats van 14.00 – ca. 16.00 uur. Startplaats is Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon. Na de wandeling vindt hier ook de afsluiting plaats tot ca. 17.00 uur
© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)