Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 13°. Overdag is het zonnig en droog. Er staat een matig briesje uit het N.O. De aangevoerde lucht is e… twitter.com/i/web/status/1…

Opening 800-huis op Hemelvaartdag

21 mei 2019

Horst aan de Maas 800 opent een campagnehuis in hartje Horst. In het voormalige pand van opticien Kruytzer in Horst is gepoetst en opgeruimd. Ook de ruimte voor het pand wordt in orde gemaakt en daarmee wil de organisatie van Horst aan de Maas 800 en passant haar bijdrage leveren aan een aantrekkelijk straatbeeld van het centrum van Horst. Deze ruimte zal dienst doen als informatiepunt, vergaderruimte en als uitvalsbasis voor verschillende activiteiten. Op 30 mei om 11.30 uur wordt de deur geopend.

Vóór en in het pand zullen in het kader van Horst aan de Maas 800 diverse evenementen zich aan het publiek voorstellen.De Kronenbergse Hemelrit - die dit jaar symbolisch alle 16 kernen van onze gemeente aandoet - komt om 11.50 uur pal aan dit pand met 300 historische motorrijtuigen voorbij. Een antieke op kolen gestookte Lanz Bulldog tractor brengt een historische ploeg van museum de Locht naar dit infocentrum als verwijzing naar alle agrarische projecten in 2019. Het grote DAF-project uit America en Griendtsveen zal er zich laten zien net als de historische Modeshow, de Sprekende Tuinen, het Oogstfeest van Sevenum & Kronenberg en Donker Horst, een bijzonder project dat in oktober van start gaat. Alle projecten van Horst aan de Maas 800 zijn uitgenodigd om zich hier te laten zien.

Muzikanten van de Muzikantine zorgen voor een aangename aanvulling op het terras van het 800-huis. Bas Nellen van de Afterpartees zal rond 12.00 uur het echte oude Horster Volkslied ten gehore brengen met medewerking van de 98-jarige Piet van de Munckhof (zang) en Jan Joosten (mondharmonica). En in het 800-huis worden in de huisbioscoop doorlopend de meest uiteenlopende films en clips vertoond.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)