Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Opnieuw brand uitgebroken in De Peel

2 maart 2018

In natuurgebied De Peel is donderdagavond een nieuwe brand uitgebroken. Het vuur laaide nu op in Helenaveen, ter hoogte van 't Zinkske, net op de grens tussen Noord-Brabant met Limburg.

Het gebied is voor een groot deel verbrand en ook vrijdagochtend brande en smeulde het nog. Staatsbosbeheer en de brandweer zorgen er voor dat de brand niet overslaat naar een naastgelegen bosgebied. Naar verwachting gaat de brand pas helemaal uit als er neerslag valt.

Eerder deze week was er ook al een brand in het natuurgebied, tussen Griendtsveen en het Kanaal van Deurne. Omdat het om een onbegaanbaar gebied ging, was het lastig het vuur te bestrijden. Toch is die brand is sinds donderdag uit. Uit luchtbeelden blijkt dat er geen brand meer is in het gebied. Er zijn wel enkele plekken waar het nog wat smeult. Medewerkers van Staatsbosbeheer blijven de situatie in de gaten houden.

Het is op dit moment nog lastig in te schatten hoeveel hectare natuurgebied er precies verbrand is. Boswachters van Staatsbosbeheer denken wel dat de meeste dieren genoeg tijd hebben gehad om te vluchten, omdat de brand rustig 'voortkabbelde'. Bovendien verblijven sommige dieren in deze tijd van het jaar diep in de grond.

Het gebied blijft tot na het weekend afgesloten voor publiek. De tijdelijke brug over het Kanaal van Deurne bij het Leegveld, die door het waterschap is neergelegd voor schaatsers, blijft ook afgesloten.

Volgens de brandweer zullen rook en stankoverlast in het gebied nog geruime tijd aanhouden. Mensen aangeraden zo veel mogelijk uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden als de rook hun kant op komt.

foto’s: Facebook/Brandweer Meijel


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)