Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Oppositie verbolgen over plannen

Oppositiepartijen SP en D66 hebben dinsdagavond tijdens de bespreking van het nieuwe coalitieakkoord in de gemeenteraad forse kritiek geuit. Volgens de oppositiepartijen breken coalitiepartijen CDA, Essentie en PvdA met de gemaakte afspraken voor de komende coalitieperiode diverse verkiezingsbeloften.

Zo merkte de oppositiepartijen op dat coalitie-partijen afgelopen periode in de meerjarenbegroting nog aangaven dat het een nieuwe periode met drie wethouders zou kunnen, desondanks is er een college met vier wethouders geïnstalleerd. Volgens de coalitie met uitzondering van Essentie zijn er vier wethouders nodig omdat er onder andere door de zorgtransitie meer werk op het college afkomt. De oppositiepartijen geven op hun beurt echter aan dat dit tijdens het opstellen van de meerjarenbegroting al bekend was.

Ook is de oppositie niet te spreken over de mogelijke verplaatsing van de bibliotheek van de Librije naar 't Gasthoes. Volgens D66 en SP hadden de partijen hier voor de verkiezingen al duidelijk over moeten zijn. Hierop gaf Essentie aan dit ook te zijn geweest. Bovendien ziet de SP in de voornemen haar gelijk van tien jaar geleden toen de beslissing over de bouw van de Librije werd genomen en al duidelijk was dat de exploitatie zeer kostbaar zou worden. De partij vindt het echter onverkoopbaar aan de burgers van met name Grubbenvorst en Sevenum dat er nu opnieuw enkele tonnen geïnvesteerd worden in de bibliotheek in Horst, terwijl zij door de kostbare bibliotheek in Horst nu al een volwaardige bibliotheek in eigen dorp moeten missen. D66 is verder van mening dat de burgers gepolst moeten worden over ingrijpende veranderingen, zoals de verplaatsing van de bibliotheek en het zwembad.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)