Menu

Twitter feed Reindonk

Orde van Verdienste voor Ton Derix

9 januari 2018

Ton Derix ontvangt dit jaar de Orde van Verdienste van Carnavalsvereniging de Turftreiers uit America. In 1992 begon hij als sponsor van AVV America, waarvoor hij vorig jaar een onderscheiding kreeg voor 25 jaar sponsering. Ook sponsorde hij jarenlang de tennisclub en vele andere verenigingen en heeft hij ook bijgedragen aan de nieuwe tenues van fanfare St. Caecilia.

Hij was in 1996 oprichter van de tennisclub. Daar was hij 14 jaar bestuurslid en nog steeds fanatiek sportief lid. Ook was hij mede initiatiefnemer en sponsor voor de nieuwe tenues van de “Ald Prinse” van America. Bij deze club mocht Ton zich na zijn prinsenavontuur in 2000 ook toevoegen.

Samen met zijn vrouw Diny richtte hij Station America op. Na een verbouwing kwam er een spetterende opening in september 2008. Jarenlang zorgde dit voor meer leven in de dorpskern van America. Het pand waar Station America in was gevestigd is in 2016 verkocht en daardoor gesloten.

Recentelijk heeft hij met Jac Philipsen gezorgd voor een supermarkt in America, genaamd de Dagwinkel. Het America dat na de sluiting van de Spar minder bruisend was werd nieuw leven in geblazen. Dit alles had hij natuurlijk nooit kunnen doen zonder zijn steun en toeverlaat, Diny.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)