Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

Organisatie

Omroep Reindonk is de lokale omroep voor de gemeente Horst aan de Maas.


BESTE LOKALE OMROEP
In 2014 en 2015 werd Omroep Reindonk genomineerd voor de OLON Award 'Lokale omroep van het Jaar'. Hiermee behoort Reindonk tot de zeven toonaangevende lokale omroepen in Nederland.

Met een kleine organisatie en een klein budget wordt een lokaal toereikend media-aanbod gerealiseerd voor de inwoners en geïnteresseerden in het nieuws uit Horst aan de Maas.

Uit een onderzoek eind 2014 blijkt dat de omroep wordt gewaardeerd met een 7,5. De kijk- en luisterdichtheid is hoog en de gemiddelde leeftijd van personen die afstemmen op Omroep Reindonk is 46 jaar.

Uit onderzoek eind 2015 naar het luistergedrag in Noord-Limburg qua radio-beluistering bleek dat de radiozender van Streekomroep Reindonk tot de Top 3 behoort. Naast NPO Radio 2 en NPO 3FM wordt het beste op deze zender afgestemd.

Er wordt samengewerkt met collega-omroepen en andere media in Noord-Limburg en Zuid-Oost Brabant.

De organisatie dient tevens als kweekvijver voor talent. Dit doet men middels opleidingen en het aanbieden van stage-plekken op diverse afdelingen.

STAF
Directeur/Hoofdredacteur: Vacant
Camjo: Gerard Pansier
Coördinator TV: Eric Reijnders
Coördinator Radio: Peter Trienekens
Coördinator Nieuwe Media: Peter Surminski
Coördinator Techniek: Huub Craenmehr


Het bestuur van de stichting Omroep Reindonk is een bestuur op afstand. Veel taken en verantwoordelijkheden zijn gemandateerd aan de directie. 

FUSIEOMROEP
De omroep is begin 1997 ontstaan uit een fusie tussen drie lokale omroepen: uit Horst de lokale omroep ROZAH, uit Sevenum de Lokale Omroep Sevenum (L.O.S.) en uit de Maasdorpen Grubbenvorst, Meerlo-Wanssum en Broekhuizen de Stichting Lokale Omroep Maasdorpen (S.L.O.M.).

Sinds 13 juli 1997 is Radio Reindonk in de lucht en is ook de kabelkrant actief.

Per 1 januari 2010, na de fusie van de nieuwe gemeente Horst aan de Maas, is Omroep Reindonk een volwaardig mediabedrijf met ruim 41.000 potentiële luisteraars zowel via de kabel als via de ether. Ons tv-kanaal kan door ongeveer 256.000 kijkers gezien worden via de kabelfrequentie van Ziggo.

Ons zendgebied bestaat uit 16 verschillende dorpskernen waarvoor wij dagelijks radio, televisie, kabelkrant en internet verzorgen. We zijn daarvoor met meer dan 100 vrijwilligers in de weer in de diverse afdelingen van de omroep: Radio, Televisie, Nieuwe Media en Techniek.

De studio's van Omroep Reindonk liggen aan de Bemmelstraat 2b in Horst, in de voormalige LHNO-school "De Reindonk".

De lokale omroep uit Horst aan de Maas brengt zoveel mogelijk live-verslag an activiteiten en gebeurtenissen in de regio. Dit gebeurt crossmediaal via www.reindonk.nl, radio, televisie, narrowcasting, mobiele applicaties en sociale netwerken.

SAMENWERKING
Omroep Reindonk werkt samen met enkele collega-omroepen in de regio, waarbij wordt samengewerkt op het gebied van radio- en televisieprogramma's, technische middelen en opleidingen.

Omroep Venlo (Venlo)
Omroep Venray (Venray)
Omroep P&M (Peel en Maas)
Omroep 3ML (Leudal en Maasgouw)
Blos RTV (Boxmeer)
Omroep NIMA (Gennep)

ANBI
Omroep Reindonk is een Algemeen Nut Beogende Instelling, ook wel ANBI genoemd.

ERKEND OPLEIDINGSINSTITUUT
De lokale omroep heeft 95 medewerkers, onder wie enkele betaalde krachten en ZZP'ers. Omroep Reindonk is ook een erkend opleidingsinstituut en werkt daarbij samen met onder meer ROC Roermond, Sint-Lucas Eindhoven, ROC Nijmegen en Hogeschool Nijmegen. De afgelopen jaren hebben al veel enthousiaste studenten met goed gevolg hun stage doorlopen bij de lokale omroep of hebben bij Omroep Reindonk afgestudeerd.

De omroep heeft ook veel samenwerkingsverbanden opgestart, zoals met De Zorggroep, CRA Vastgoed, Toverland, VVV Noord-Limburg, gemeenten in Noord-Limburg en Zuid-Oost Brabant en meer.

DISCLAIMER BEELDMATERIAAL
Van een deel van het (beeld-)materiaal zijn rechthebbenden moeilijk te achterhalen. De samenstellers van Omroep Reindonk hebben datgene gedaan wat redelijkerwijs van haar kan worden gevergd om de rechten van de auteursrechthebbende op de beelden te regelen volgens de wettelijke bepalingen. Degenen die menen rechten te kunnen doen gelden, kunnen zich alsnog tot de de samenstellers van deze website wenden. Graag nemen wij dan de juiste bronvermelding over. Uiteraard zullen wij op verzoek zo snel mogelijk informatie en beeldmateriaal verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

AUTEURSRECHTEN
Op alle op de site aanwezige informatie rust auteursrecht. Het is niet toegestaan deze informatie over te nemen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Omroep Reindonk. U kunt contact opnemen met ons voor nadere informatie over het gebruik van het materiaal. Zie de contactgegevens van Omroep Reindonk onder het kopje 'Contact'.


© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)