Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Ouderen rondgeleid door maasgebied

14 november 2017

Mooder Maas, de aannemerscombinatie die Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum uitvoert, heeft afgelopen vrijdag ruim 100 ouderen rondgeleid door het plangebied. Met een bus toerden zij door de bouwzone nabij de Maas.

“We krijgen van de ouderen in de streek vaak te horen dat ze zich geen voorstelling kunnen maken van alle plannen. Het leek ons daarom goed met deze doelgroep het gebied in te trekken en ze ter plekke uitleg te geven”, aldus Eric Schellekens van Mooder Maas.

Medewerkers van de aannemer hadden met piketten, linten en vlaggen de contouren van de Rondweg-West, de brug bij Ooijen en de brug en grondaanvullingen bij Blitterswijck uitgezet. “We hadden één volle bus verwacht, maar uiteindelijk werden dat er twee. Het was een hele leuke dag met veel interactie. Deze bewoners kennen het gebied veel beter dan wij, dus wij hebben er ook nog het een en ander van opgestoken”, vertelt Schellekens.

Het gebied rondom de Maas tussen Ooijen en Wanssum wordt de komende jaren heringericht om hoogwaterproblematiek te voorkomen.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)