Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Ouders Joop Kusters mogen politiedossier niet inzien

13 december 2017

De ouders van Joop Kusters uit Swolgen mogen het politiedossier over de dood van hun zoon niet inzien. Dat schrijft De Limburger. De Raad van State heeft tegen de ouders gezegd dat ze zelf niet in het dossier voorkomen en ze het dus niet mogen inzien.

De 19-jarige Kusters kwam tijdens Koningsnacht op 26 april 2014 om het leven toen hij op de A73 door twee auto's werd overreden. Het Openbaar Ministerie sloot het onderzoek omdat er geen aanwijzingen werden gevonden voor misdrijf. Maar familie en vrienden zijn nog steeds niet overtuigd van de lezing van het OM en namen zelf experts in handen genomen voor verder onderzoek.

De Limburger: Tot aan de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, hebben ze gevochten om het politie- en opsporingsdossier in te kunnen zien. De ouders willen dat een eigen deskundige de bevindingen van de politie nog eens goed bekijkt. Ze hopen op nieuwe inzichten waardoor het onderzoek heropend kan worden. De Raad van State heeft nu echter gezegd dat de ouders het politiedossier niet krijgen. Alleen personen die er zelf in voorkomen, mogen dit soort opsporingsdossiers inzien, oordeelt de rechter.


Toon Kusters wil niet echt reageren op de uitspraak schrijft de krant, al zegt hij wel dat het procederen voor hem hiermee eindigt. Hij hoopt dat ooit iemand - desnoods anoniem - vertelt wat er écht is gebeurd. Want dat iemand Joop op dat asfalt heeft neergelegd, daar is zijn vader van overtuigd.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)