Menu

Twitter feed Reindonk

Partij wapens en munitie in beslag genomen

15 september 2017

In een woning aan De Lijndrijver in Grubbenvorst is een grote hoeveelheid wapens en munitie in beslag genomen. De politie startte donderdagavond in samenwerking met de Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) een onderzoek in de woning.

Toen werd in deze woning bij een buurtonderzoek een verzameling wapens en munitie aangetroffen. Het perceel is daarop afgesloten en heeft in de nacht van donderdag op vrijdag onder politiebewaking gestaan.

Het pand is vrijdag op zorgvuldige wijze doorzocht. Er bevonden zich verschillende wapens en munitie in de woning. Het gaat o.a. om een grote hoeveelheid hulzen, klein kaliber munitie, diverse projectielen gevuld met rest explosief, springstof, een raket gevuld met springstof, (brisant)granaten, schokbuizen en zo’n 50 kg tactisch schroot. Dit laatste betreft onderdelen van munitie. De EODD heeft de aangetroffen vuurwapens en munitie op deskundige wijze afgevoerd of vernietigd.

Het perceel is in de loop van de middag vrijgegeven. De bewoner is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)