Menu

Twitter feed Reindonk

Partijen bereiken coalitieakkoord

18 mei 2018

Het CDA, Essentie, D66/Groenlinks en PvdA hebben na weken van onderhandelingen een coalitieakkoord bereikt. Dit akkoord is zojuist gepresenteerd in het gemeentehuis van Horst aan de Maas.

In ‘Krachtig Horst aan de Maas, gezonde blik op de toekomst’ delen de coalitiepartijen hun plannen voor de komende jaren. Een blik op dit programma leert dat de nieuwe coalitie onder meer inzet op een nieuw te bouwen zwembad, een verhoging van het aantal sociale huurwoningen en een energieneutrale gemeente in 2025.

Het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders telt maar liefst vijf wethouders. Zittende bestuurders Bob Vostermans (CDA, Wonen, Economie, Ruimtelijke ontwikkeling) en Birgit op de Laak (PvdA, Sociaal Domein, Gezondheid, Afval) krijgen drie nieuwe collega’s.

Thijs Kuipers krijgt namens D66/Groenlinks onder andere Duurzaamheid, Onderwijs en Financiën als portefeuille. Eric Beurskens van Essentie gaat zich als wethouder bezighouden met Vrijetijdseconomie en Mobiliteit en Han Geurts mag naast de thema’s Sport en Leefbaarheid een gevolg gaan geven aan het al ingezette accomodatiebeleid.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)