Menu

Twitter feed Reindonk

Pastoor Vullinghs keert terug!?

3 december 2018

Het is Stichting Ondernemers Collectief Grubbenvorst, met medewerking van enkele van haar deelnemers, gelukt om pastoor Vullinghs in het kader van 800 Jaar Horst aan de Maas in 2019 na 75 jaar (1944 -2019) weer naar “huis” te halen.

De Limburgse glazenier Max Weiss heeft een aantal glas in lood ramen vervaardigd waarvan een met de afbeelding van pastoor Vullinghs. Het zijn 4 langwerpige ramen van ongeveer 160 cm hoog en 30 cm breed. Momenteel liggen de ramen in het archief van het Cuypershuis in Roermond te wachten op een bestemming. Het Cuypershuis wil met alle plezier de ramen in bruikleen geven.

Dit project is en unieke kans om een stukje geschiedenis in een jubileum 800 Jaar Horst aan de Maas te laten vloeien! Een uitgebreide beschrijving van leven en (verzets)werk van de pastoor, geboren in Kronenberg, overleden in concentratiekamp Bergen-Belsen, vindt u op wikepedia. 

De organisatie is voornemens op zaterdag 4 mei 2019 aansluitend de Dodenherdenking op het Pastoor Vullinghsplein, “Pastoor Vullinghs”, te onthullen in La Providence.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)