Menu

Twitter feed Reindonk

Peeltroeven onthuld op grens Brabant-Limburg

30 april 2016

In Helenaveen en Meijel zijn zaterdag de eerste twee Peeltroeven onthuld door gedeputeerde Patrick van der Broeck (provincie Limburg) en Johan van den Hout (Brabant). De gedeputeerden ontmoetten elkaar op de grens van Brabant en Limburg, daar waar de twee peelkanalen bij elkaar komen.
Peeltroeven zijn speciale plekken in De Peel, die een bijzonder verhaal met zich meedragen. In totaal zijn er 12 plekken met een cultuurhistorische betekenis in Brabant en Limburg die de naam Peeltroef mogen dragen.

De troeven zijn ontwikkeld door De Peel Natuurlijk, een samenwerking tussen toeristisch-recreatieve bedrijven in voornamelijk Griendtsveen en Helenaveen. De Peeltroeven zullen geplaatst worden rondom de Mariapeel, Deurnese Peel en Groote Peel.

Op het Raadhuisplein in Meijel staat de eerste Peeltoef van Limbrug. Bij de onthulling waren een marktkoopman, turfsteker en een dame van plezier aanwezig. Bij Hoeve Willem III aan de Soemeersingel in Helenaveen staat ook een Peeltroef. Bij deze Peeltroef is een educatieve watermeter geplaatst. Door het inrichten van Peeltroeven wil het Peelvennootschap inwoners en bezoekers attenderen op- en nader kennis laten maken met de cultuurhistorische betekenis van twaalf kenmerkende plekken in de Peel.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)