Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 13°. Overdag is het zonnig en droog. Er staat een matig briesje uit het N.O. De aangevoerde lucht is e… twitter.com/i/web/status/1…

Personeelsgebrek in zorg in vakantieperiode!

5 juni 2019

De door het ministerie van VWS genoemde toename van het personeel in de zorg is positief nieuws, maar is niet voldoende om de nog steeds groeiende zorgvraag op te vangen. In de komende zomerperiode leidt dat tot extra knelpunten in de bezetting. Dat melden De Zorggroep, Proteion en Land van Horne in een gezamenlijk persbericht. De zorginstellingen doen er alles aan om de tekorten op te vangen en terug te dringen, maar vragen ook begrip voor de situatie aan cliënten, familie en mantelzorgers.

Om de problemen structureel terug te dringen zetten de zorginstellingen in op verdere samenwerking tussen de medewerkers van de verpleeg- en verzorgingshuizen en de wijkverpleging. Daarnaast wordt ingezet op innovatie en arbeidsbesparende technologie. Tenslotte zal men de komende jaren ook aan de slag moeten om de zorg en ondersteuning regionaal op een andere manier vorm te geven en daar zijn ook de gemeenten en andere partijen uit de domeinen zorg, welzijn en wonen voor nodig.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)