Menu

Twitter feed Reindonk

Petitie voor treinstation Grubbenvorst aangeboden

6 oktober 2017

Actiegroep Station Grubbenvorst Greenport Venlo NU heeft een petitie met 1.400 handtekeningen aangeboden aan het provinciebestuur. De groep spreekt vrijdag in bij de vergadering in het gouvernement over het belang van het station Greenport in Grubbenvorst.

Een hele bus met Grubbevorstenaren is meegereisd naar Maastricht om het verweer kracht bij te zetten. De actiegroep maakt zich sterk om het station niet te schrappen uit de plannen voor de Maaslijn. Volgens het provinciebestuur is er binnen het budget van die Maaslijn te weinig geld voor het station. In de statenvergadering moet een definitief besluit worden genomen.

Actiegroep Station Grubbenvorst Greenport Venlo NU vindt de komst van het station niet alleen belangrijk voor Grubbenvorst , maar zeker ook voor de verdere ontwikkeling van de werkgelegenheid in Greenport en de bereikbaarheid voor studenten van de campus die in ontwikkeling is.

Ook de ondernemers in de regio ondersteunen de actiegroep. Dat deden ze afgelopen week met een paginagrote advertentie in de Limburgse kranten. Wethouder Paul Driessen spreekt namens de gemeente Venlo, Venray en Horst aan de Maas in bij de statenvergadering.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)