Menu

Twitter feed Reindonk

  • ‘Gouden Venus van Milo’ voor Imke Emons uit Horst bit.ly/2zp9BJN

Plaatsing woningen Baersdonck gestart

14 september 2017

Bij zorginstelling Dichterbij in De Baersdonck in Grubbenvorst worden momenteel woningen geplaatst. Op het binnenterrein komen studio voor cliënten.

In eerste instantie komen er achttien woningen, zeventien voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en een woning voor de begeleiding in de nacht. In een later stadium worden er nog vier woningen bij geplaatst. De eerste acht bewoners verhuizen begin oktober naar hun nieuwe huis.

De Baersdonck wordt een nieuwe woongemeenschap voor mensen met een licht verstandelijke beperking, met gedrag wat soms moeilijk te begrijpen is. De bewoners hebben een behandeling ondergaan binnen Stevig, onderdeel van Dichterbij, en zijn nu klaar om terug te keren naar een begeleide woonvorm in de maatschappij. Het doel is om de bewoners te ondersteunen zodat zij hun eigen leven kunnen leiden. Terugkeer in de samenleving is een belangrijk onderdeel hiervan.

De nieuwe bewoners krijgen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en gezamenlijke activiteiten te ondernemen in het bestaande pand van de Baersdonck. Daar worden nu een gemeenschappelijke keuken, woonkamer en activiteitenruimtes gebouwd.

Het begeleidingsteam van Dichterbij zal ook actief de verbinding met inwoners van Grubbenvorst zoeken. De bewoners willen graag van betekenis zijn in en voor de gemeenschap.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)