Menu

Twitter feed Reindonk

Presentatie Hôrster Laesplaenkske

14 november 2017

Het evenement vindt plaats op 19 november 2017

Ruim 30 jaar nadat UVB het eerste Horster leesplankje op de markt bracht, presenteert de Kloscommissie in het kader van het 55-jarig jubileum van CV D’n Dreumel de opvolger. De presentatie vindt zondag 19 november plaats tijdens de zittingsmiddag 'Oêt de alde doës' in de Mèrthal.

In Horst wordt nog veel dialect gesproken en geschreven. Maar dat dialect is, mede door invloeden van het Nederlands en de moderne media, voortdurend aan verandering onderhevig. Daardoor dreigen woorden als 'perdjespeul' te verdwijnen. De Kloscommissie heeft een 18-tal van deze 'bedreigde' woorden verzameld. Mart van den Munckhof verzorgde de illustraties en de grafische vormgeving was in handen van Rob van den Beuken. Welke woorden er, behalve 'perdjespeul', nog meer op het plankje voorkomen is nog geheim. Het leesplankje bestaat ook in een placematvariant (aetmat). Plankje en placemat zijn bij de presentatie in de Mèrthal te koop.

Vanaf maandag 20 november zijn het leesplankje en de placemat onder andere verkrijgbaar bij Bruna, VVV Horst, tankstation Vissers, slagerij Joosten en bij de Leste Geulde.


© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)