Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Presentatie jubileumboek d'n Dreumel

8 november 2017

Vijfenvijftig jaar geleden, om precies te zijn op 9 november 1962, werd de oprichtingsvergadering gehouden van de Horster carnavalsvereniging d’n Dreumel. Ter gelegenheid van het jubileum brengt de vereniging een jubileumboek uit over 55 jaar 'Dreumelrijk'.

Het Nederlandstalige boek bevat 400 foto's en wordt op zondag 12 november in de Mèrthal gepresenteerd. In verschillende hoofdstukken is onder andere een overzicht van de lokale carnavals artiesten, zangers, dansers, buutreedners en joekskapellen te vinden, en het verhaal achter de Prinsenproclamaties van de 55 Prinsen, waarvan de proclamatie van Prins Rinus I Janssen, de eerste Dreumelprins, de meest legendarische is gebleken.

Ook veel foto's van deelnemers aan de optochten, de Boerenbruiloften en Carnavalskrant 'de Klos' komen aan bod. Oud-Horsternaren Renée van Wegberg en Dirk Marcellis vertellen hun verhaal over het vieren van carnaval in hun jeugd. Tenslotte worden verenigings-wetenswaardigheden of gebeurtenissen beschreven in het 300 pagina's dikke jubileumboek.

Het lees-, maar vooral ook kijkboek over 55 jaar Dreumel is ná 12 november o.a. te koop bij de lokale boekhandel.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)