Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Prijs voor Landschap Horst a/d Maas en Groengroep

3 november 2017

Landschap Horst a/d Maas en Groengroep Sevenum hebben de derde prijs gewonnen bij de Inspiratieprijs 2017. Deze onderscheiding uitgegeven door het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is voor een persoon of organisatie met bijzondere projecten op het gebied van natuurbehoud in de provincie.

Beiden organisaties kregen in het Gouvernement in Maastricht een cheque van 2.000 euro van de voorzitter van het Cultuurfonds Limburg, gouverneur Theo Bovens. "Een mooie waardering voor onze inzet voor het landschap van Horst aan de Maas", laat Landschap Horst a/d Maas in een eerste reactie weten.

Landschap Horst a/d Maas en Groengroep Sevenum waren eerder uit veertig projecten geselecteerd voor een shortlist van twaalf genomineerden. De eerste prijs, een geldbedrag van 5.000 euro, ging naar Stichting Sjweikeser Rèngelaot uit Sweikhuizen. Alle genomineerden kregen als blijvende herinnering een eikenboom.

De genomineerde natuurprojecten zijn verdeeld over heel Limburg en werken met deskundige en inspirerende kartrekkers. Volgens het cultuurfonds vormen ze zonder uitzondering een inspiratiebron voor landschapsbeheer en natuurbehoud, óók buiten de eigen streek: “Vaak worden op semiprofessionele manier en met gedegen kennis grote groepen mensen uit de samenleving betrokken, waaronder bijvoorbeeld ook agrariërs. De projecten zijn elk op hun eigen wijze promotors van de natuur en verbinders op gebied van natuurbeheer. Groots werk voor soms kleine kerngroepen”.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)