Menu

Twitter feed Reindonk

Provinciale politiek wil meebetalen aan station

10 november 2017

Een meerderheid van het Limburgs Parlement is bereid extra geld op tafel te leggen voor de aanleg van het station Greenport in Grubbenvorst. Voorwaarde is wel dat ook het Rijk meebetaalt, dat meldt 1Limburg.

Een amendement met deze boodschap is ingediend door CDA-statenlid Jeu Titulaer en wordt gesteund door de coalitiepartners SP, VVD en D66.

In april blies het provinciebestuur het station in Grubbenvorst nog af vanwege een tekort van 10,7 miljoen euro in de begroting voor de opwaardering van de Maaslijn. Na een oproep van de lokale politiek, werkgroep en bewoners besloot de provincie de mogelijkheden voor het station toch nog te gaan onderzoeken.

Vorige maand werd al duidelijk dat het provinciebestuur via de Tweede Kamer alsnog wil proberen geld te krijgen voor de realisatie van station Greenport. Via een lobby wordt geprobeerd geld los te peuteren in Den Haag. Als er een substantieel bedrag komt, wil de provincie ook over de brug komen, zegt statenlid Titulaer bij 1Limburg.

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus deelde mee dat de nieuwe staatssecretaris Stientje van Veldhoven op het standpunt van haar voorganger blijft staan dat er geen extra geld komt van het Rijk. Daarom dat de bal bij de Tweede Kamer ligt.

Eerder deze week werd bekend dat er ook geld vanuit Horst aan de Maas en Venlo te verwachten valt. De gemeenten Venlo en Horst aan de Maas willen beide 1,75 miljoen euro investeren voor de realisatie van station Greenport Venlo in Grubbenvorst. Greenport Venlo wil 2,5 miljoen bijlappen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)