Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Provinciale wegen rondom Horst 'veilig'

25 maart 2018

De provinciale en autosnelwegen rondom onze gemeente zijn volgens een onderzoek van RTLNieuws niet noemenswaardig veiliger of onveiliger dan vergelijkbare wegen elders in het land. Hoogleraar Bert van Wee van de TU Delft berekende voor RTL de kans op een zwaar ongeluk op 550 provinciale en rijkswegen.

In het onderzoek zijn niet alle provinciale wegen in onze gemeente meegenomen. De N270 Eindhoven-Well, die vanuit Oostrum door Wanssum naar loopt kreeg het predicaat 'gemiddeld'. De A73 kreeg dezelfde beoordeling.

'Iets minder veilig' is de N556 tussen Venlo en Horst: deze weg loopt vanuit Venlo via Sevenum door Horst en eindigt bij het viaduct Meldersloseweg over de A73. 
De 'meest veilige' weg is de N295, de 4 kilometer lange 'Greenportlane' die loopt vanaf de Heierhoeve naar de A73 bij het veilingterrein. Deze weg kreeg de beoordeling 'meer dan 3x lagere kans op een ernstig ongeluk dan gemiddeld'.

In het onderzoek zijn de N554, de weg tussen Horst en Meerlo via Tienray, officieel van Eikelenbosch naar Moleneind' niet meegenomen. Daar werden vorig jaar twee flitspalen geplaatst, ter voorkoming van ongelukken. 
Ook de N277 van Kessel naar Ravenstein, die onze gemeente bereikt tussen Sevenum en America is niet onderzocht.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)