Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Provincie: Financiën Horst ad Maas op orde

3 juli 2019

De gemeente Horst aan de Maas heeft haar financiële systemen op orde. Dat constateert de Provincie Limburg in haar vierjaarlijks financieel verdiepingsonderzoek. De gemeente laat bijvoorbeeld via de begroting en jaarrekening duidelijk zien hoe ze er financieel voor staat. Ook is ze in staat om de gemeenteraad op de juiste momenten te laten bijsturen.Voor wethouder Thijs Kuipers (Financiën) is dit een mooie opsteker: “Dit onderzoek laat zien dat we onze financiën im griff hebben. Het geeft ons de bevestiging dat we de goede gereedschappen hebben om adequaat te sturen op de financiële uitdagingen de komende jaren. En die uitdagingen zijn er. Dat zien we onder andere aan het tekort in onze begroting, waarover we de gemeenteraad onlangs hebben geïnformeerd.”

Ook de Provincie signaleert uitdagingen. Die gelden voor alle gemeenten. Zo is extra alertheid nodig op de stijgende zorgkosten en op de Omgevingswet, die in 2021 van kracht wordt. Ook het thema duurzaamheid is een aandachtspunt, omdat dit ook in financieel opzicht veel gaat vragen van gemeenten.

De Provincie Limburg is financieel toezichthouder voor de Limburgse gemeenten. Elke vier jaar vindt er bij elke gemeente een financieel verdiepingsonderzoek plaats, om de toezichtvorm te bepalen. Vanwege deze positieve beoordeling is de periode tot het begrotingsjaar 2022 “toezichtarm”. Dat is de meest lichte vorm van toezicht.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)