Menu

Twitter feed Reindonk

Raad stemt in met verhuizing Oxalis

7 juni 2017

De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met permanente huisvesting van korfbalvereniging Sv Oxalis op sportpark Wienes in Hegelsom. De gemeente investeert 400.000 euro voor de aanleg van een kunstgrasveld er vier extra kleedlokalen.

Al bij de start van de fusievereniging in 2014 was er sprake van dat Oxalis gehuisvest zou worden in Hegelsom. Maar omdat bij Wienus niet voldoende kleedlokalen waren werd de afgelopen jaren uitgeweken naar sportpark Ter Horst in Horst.

De verhuizing van Oxalis past in het toekomstplan dat Hegelsom gemaakt heeft. Een van de actiepunten daarin is het optimaliseren van het gebruik van sportpark Wienes door toevoeging van nieuwe activiteiten. Dit om de levensvatbaarheid en exploitatie van het sportpark positief te beïnvloeden. Momenteel maken zo’n 450 leden actief gebruik van Wienes om te voetballen, jeu de boulen en beugelen. Met de komst van Oxalis komen er 180 leden bij. Ook Citaverde College heeft interesse om met haar leerlingen gebruik te maken van het kunstgrasveld in Hegelsom.

De uitbreiding van Wienes moet voor de start van het buitenseizoen 2018 gereed zijn.

foto: SV Oxalis


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)