Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Rabobank steunt documentaire Ruud Lenssen over het thema dementie

19 december 2018

Het Rabobank coöperatiefonds Horst-Venray steunt de bijzondere documentaire die filmmaker Ruud Lenssen uit Horst maakt over het thema dementie. De filmmaker volgt de verandering van zijn dementerende vader Jac en de worsteling van zijn moeder Ria als mantelzorgster en echtgenote. De Rabobank financiert de documentaire met een bedrag van € 3.337.

De documentaire is een samenwerking tussen Ruud Lenssen Documentaires en de Stichting Capricorn uit Meerlo. Namens Rabobank Horst-Venray reikte medewerkster Yvonne Wanten een cheque uit aan secretaris René Poels (Capricorn) en filmmaker Ruud Lenssen. De documentaire heet ‘Wei’ doelend op het weiland waar vader Jac Lenssen door de jaren heen met hart en ziel ‘boerde’ en zijn pony’s en vee verzorgde. Het was zijn lust en zijn leven. Toen eenmaal de dementie de kop op stak kon hij de weg naar het weiland niet meer alleen vinden en moest zijn vrouw altijd mee. Naarmate het dementieproces vorderde, werd het steeds moeilijk voor Ruuds moeder.

De dag nadat de Rabobank cheque werd overhandigd is vader Jac opgenomen in een verpleeghuis en heeft hij definitief afscheid moeten nemen van zijn Wei. De documentaire gaat naar verwachting najaar 2019 in première.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)