Menu

Twitter feed Reindonk

Regio


Filteren op datum:
        

Geen buxus in tuinkorven

Gepubliceerd op: 21-09-2018 18:16

De buxusrups heeft de laatste tijd flink toegeslagen in Horst aan de Maas. Veel mensen hebben aangevreten buxussen in de tuinkorven weggegooid, waardoor de korven overvol raken.
Lees verder

Stint voorlopig in de ban

Gepubliceerd op: 21-09-2018 17:11

Het noodlottig ongeval met een Stint op een bewaakte spoorwegovergang in Oss, waarbij gisteren vier kinderen om het leven zijn gekomen, heeft ertoe geleid dat ook kinderopvangorganisaties uit Horst aan de Maas kritisch kijken naar het gebruik van de Stint.
Lees verder

Loempia Lei toch op najaarskermis

Gepubliceerd op: 21-09-2018 14:53

Dat loempia & bapaobakker Loempia Lei dit jaar van de gemeente Horst aan de Maas geen vergunning heeft gekregen voor de najaarskermis in Horst, is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Inwoners uit Horst aan de Maas zijn een petitie gestart om ervoor te zorgen dat Loempia Lei volgend jaar wel weer aanwezig kan zijn op de kermis.
Lees verder

Lim­burg pakt kin­der­ar­moe­de aan

Gepubliceerd op: 21-09-2018 11:00

Limburgs gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen bindt samen met een groot aantal partijen de strijd aan tegen kinderarmoede. 

Donderdag 20 september vond op bassischool de Krokodaris in Venray de aftrap plaats van het project ‘MEEDOEN in Limburg’. Limburg telt 22.000 kinderen in gezinnen die rond het bestaansminimum leven.

“Iedereen moet mee kunnen doen in Limburg. Ook álle kinderen.” zegt Van Rijnsbergen. “Dit project komt rechtstreeks ten goede aan de kinderen die het keihard kunnen gebruiken.”

De Provincie Limburg heeft initiatief genomen om eenmalig 1 miljoen euro extra te investeren in het verlichten van kinderarmoede en daarmee kinderwelzijn te vergroten. 

Stichting Leergeld, Jeugdfonds Cultuur Limburg en Jeugdfonds Sport Limburg hebben 500.000 euro beschikbaar gekregen voor de uitvoering van hun plan. 

Daarnaast hebben de gemeenten Weert en Roermond elk een bedrag van 250.000 euro gekregen, eveneens bestemd voor projecten die direct kinderen in armoede ten goede komen.
Lees verder

Huisvesting 700 arbeidsmigranten

Gepubliceerd op: 21-09-2018 08:57

Gemeente Horst aan de Maas bekijkt de plannen voor huisvesting van 700 arbeidsmigranten, verdeeld over twee locaties. Otto Workforce wil op Greenport, in Klaver 8, circa 400 arbeidsmigranten vestigen. Van Dijck groenteproducties heeft plannen voor 300 arbeidsmigranten in America, op de plek van het voormalige proefstation voor champignons.

Omdat de plannen niet passen binnen het huidige beleid van de gemeente, hebben de initiatiefnemers eerst aan de gemeente gevraagd of het überhaupt zinvol was om een aanvraag in te dienen. “We hebben als college de ‘noodkreet’ van meerdere ondernemers ter harte genomen en willen deze plannen daarom in behandeling nemen. Maar net zo belangrijk is dat we naar onze inwoners luisteren en hun belangen meewegen. Daarom is ook meteen opdracht aan de ondernemers gegeven om het gesprek met de directe omgeving aan te gaan. Er is dan ook nog geen vergunning verleend, sterker nog, die is nog niet eens aangevraagd”, aldus wethouder Vostermans.

Op maandag 24 en dinsdag 25 september zijn de informatieavonden voor direct omwonenden gepland. De gemeente neemt de input van deze avonden mee in het afwegen van de vergunningsaanvragen, die na de informatieavonden worden ingediend.
Lees verder

Meer Regio

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)