Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

Regio


Filteren op datum:
        

't Nest: 'trash-art' met ingezamelde afval

Gepubliceerd op: 29-03-2017 14:27

Kinderopvang ’t Nest heeft samen met gemeente Horst aan de Maas meegedaan aan de Landelijke Opschoondag, die zaterdag 25 maart is gehouden. ’t Nest wil de kinderen op een speelse wijze kennis laten maken met afval. Op verschillende locaties zijn er thema’s en projecten ontstaan. Kinderen leren goed en kritisch te kijken wat er wel en wat er niet thuishoort in de natuur.

De gemeente Horst aan de Maas zorgde de afgelopen weken al voor alle benodigde materialen om de straten van de gemeente schoon te maken; prikkers, grijpers, handschoenen en veiligheidshesjes.
Lees verder

Brug naar Werk in Venray

Gepubliceerd op: 28-03-2017 20:39

De gemeente Venray zet een traject op om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een ‘brug naar werk’ te bieden. Zij krijgen een opleidingstraject, een stageplaats en een leer-werkovereenkomst bij de uitvoerders van het werk in de openbare ruimte.
Lees verder

Opening aspergeseizoen Peel en Maas

Gepubliceerd op: 28-03-2017 13:15

Het AspergeGilde Peel en Maas heeft zondag 26 maart het aspergeseizoen feestelijk geopend op kasteel de Keverberg in Kessel. Daar kregen Albert Kersten en Henk Opsteegh, ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan van het AspergeGilde, een aspergepakket overhandigd door voorzitter Mat Kersten.

Daarna werden Gouverneur Theo Bovens, Hanny Kuijpers en Tim Gilissen voorgesteld als de Asperge-ambassadeurs voor 2017. Zij gaan het witte goud onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2017.
Lees verder

Wethouder wil huisartsenpost open

Gepubliceerd op: 28-03-2017 11:49

Gemeente Venray wil dat de huisartsenpost in de plaats ’s nachts open blijft. Wethouder Lucien Peeters wil dit mogelijk maken door zorgverleners beter te laten samenwerken.

De bedoeling is dat vanaf 3 april de huisartsenpost in Venray ’s nachts sluit en patiënten naar de post in Venlo moeten. Huisartsencoöperatie Cohesie heeft dit eerder besloten omdat het aantal patiënten tussen 23.00 uur ’s avonds en 08.00 uur ’s morgens naar de huisartsenpost in Venray komt zeer klein is.

Wethouder Peeters is bang dat een nachtelijke sluiting van de huisartsenpost ten koste gaat van de zorg van Noord-Limburgse patiënten. Daarom wil hij in gesprek met Cohesie. "In de zorg zijn artsen en verpleegkundigen in de nachtelijke uren actief met bereikbaarheids- of beschikbaarheidsdiensten, zoals op de centrale van zorginstelling Dichterbij. Misschien kunnen we daar kostenefficiënt mee omgaan", vertelt hij in de Limburger.
Lees verder

Ambitieuze plannen bij Wereldpaviljoen

Gepubliceerd op: 28-03-2017 08:14

Het Wereldpaviljoen in Steyl heeft ambitieuze plannen: men wil begin volgend jaar een nieuw inleef-atelier in Afrikaanse sfeer openen, met aandacht voor Ghana en de vluchtelingenproblematiek. Via virtual reality wil men de cultuurbeleving op een hoger peil brengen.

In het Jaarverslag 2016 staat verder dat men het bezoekersaantal de komende jaren wil verdubbelen. De afgelopen jaren lag dat rond de vijfduizend. Door uitbreiding en nieuwe educatieve programma's wil men ook de leerlingen van de basisscholen meer interesseren voor het paviljoen: 78 basisscholen bezochten vorig jaar de culturele attractie. Een jaar daarvoor waren dat er 60.

Met de provincie Limburg gaat men in gesprek voor een structurele bijdrage, en hopen ze op bijdragen van lokale en landelijke fondsen, om op die manier voldoende middelen bijeen te krijgen om de plannen te realiseren.
Lees verder

Meer Regio

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)