Menu

Twitter feed Reindonk

Regio


Filteren op datum:
        

ACB haalt €2.500,- op voor Funpop

Gepubliceerd op: 23-07-2019 09:00

ACB Group uit Horst, bekend van ACB Transportbanden & Onderdelen en ARCO Solutions, bestond in april 25 jaar. Het bedrijf vierde haar jubileum onder anderen met een inzamelingsactie voor Funpop, hét openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit heeft het bedrag van 2500 euro opgeleverd.

Afgelopen jaar is Mart Verstraaten toegetreden tot de directie van ACB Group. “Als ACB Group hebben wij een grote maatschappelijke betrokkenheid bij wat er in de regio speelt, om in het kader van ons 25 jarig jubileum Funpop te ondersteunen was daarbij een logische keuze. Mensen met een beperking de kans geven om naar Funpop te gaan en te laten genieten van muziek, artiesten en andere activiteiten geeft een enorme voldoening. We zijn dan ook erg verheugd dat we deze cheque mogen overhandigen”. Schenken en terug geven aan de maatschappij is iets dat als een rode draad door de afgelopen 25 jaar van de organisatie loopt.
Lees verder

Venray eerste partner Meld Misdaad Anoniem

Gepubliceerd op: 20-07-2019 11:00

De gemeente Venray wordt partner van Meld Misdaad Anoniem (M.) Venray krijgt door de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst toegang tot de anonieme meldingen die binnenkomen via M. Hiermee wordt de informatiepositie op het gebied van bestrijding van ondermijnende criminaliteit versterkt. Ook kunnen bijvoorbeeld uitkerings- en woonfraude effectiever aangepakt worden; burgers kunnen vermoedens daarvan volledig anoniem –via M.- met de gemeente delen. Venray is de eerste Noord-Limburgse gemeente die M-partner wordt.

Meld Misdaad Anoniem, ook bekend als M., is een onafhankelijke instantie die anonieme meldingen doorstuurt naar partners, zoals de politie, opsporingsdiensten en belastingdienst. Meld Misdaad Anoniem bestaat sinds 2002. Er zijn in ons land 40 gemeenten bij M. aangesloten. Venray is de eerste gemeente in Noord-Limburg en de vijfde in de provincie die zich aansluit.

De anonimiteit van de melder staat altijd centraal. De medewerkers van M. filteren de gedane meldingen. Een melding die de anonimiteit van de tipgever in gevaar zou kunnen brengen, wordt niet doorgegeven of eerst verder geanonimiseerd. Op het moment dat een melding door M. in het systeem wordt gezet, ontvangen de geautoriseerde personen bij de politie en de gemeente een berichtje. De geautoriseerde personen kunnen dan inloggen in het beveiligde systeem om de anonieme melding in te zien.

Woensdag 17 juli tekenden burgemeester Hans Gilissen en Marc Janssen, vertegenwoordiger van Meld Misdaad Anoniem, de overeenkomst voor de samenwerking.

Daarnaast gaan komende tijd M. en de gemeente Venray een op maat gemaakte campagne opzetten om de bereidheid om anoniem criminaliteit en misstanden te melden te verhogen.

Bij de foto: Marc Janssen, manager Communicatie van Meld Misdaad Anoniem, en burgemeester Hans Gilissen ondertekenden de overeenkomst tussen de gemeente Venray en Meld Misdaad Anoniem.
Lees verder

Luchtverdedigingssysteem Patriot vernieuwd

Gepubliceerd op: 16-07-2019 12:00

Met de aankomst van een vernieuwd wapensysteem op haar thuisbasis in De Peel tekent zich ook bij de Nederlandse luchtverdediging weer herstel af. Twee grote kranen hijsen afgelopen weekend zware wapensysteemdelen op militaire voertuigen. Het is het PATRIOT wapensysteem, dat na revisie en modificatie tot 2040 weer ‘up-to-date voorbereid’ is op dreiging vanuit de lucht, zoals vliegtuigen en raketten.


Lees verder

Kinderen verleggen grenzen met Ben Bizzie

Gepubliceerd op: 15-07-2019 15:00

Een goede motoriek is de basis van de algemene ontwikkeling van een kind. Daarom leren alle kinderen in Horst aan de Maas alle basisbewegingen samen met Ben Bizzie en de beweegcoaches van Sport aan de Maas. Een goede motoriek zorgt ervoor dat kinderen lekker kunnen sporten, spelen en meedoen. Daarnaast heeft het ook een positief effect op leerprestaties en zelfvertrouwen van een kind.

Dit jaar hebben 390 kleuters en 68 peuters in een reeks van 16 à 17 lessen geleerd om te springen, stuiten, rollen, vangen en nog veel meer. Daarnaast leren kinderen om hun grenzen te verleggen. Niet alleen kinderen hebben baad bij deze beweeglessen. Door de ondersteuning van onze beweegcoaches krijgen groepsleerkrachten ook nieuwe input en ideeën. Met meer kennis en enthousiasme kunnen ze zelf met hun gymlessen aan de slag. Aan het eind van de beweegreeks worden de beweeglessen feestelijk gevierd. Tijdens het Ben Bizzie Beweegfeest zijn alle vaders en moeders welkom. De kinderen laten nog een keer alle beweegvormen zien.

Ben Bizzie is hét beweegmaatje voor alle kinderen. Samen met alle kinderen zorgt Ben voor nog meer beweging in Horst aan de Maas. “We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen. Maar samen met een enthousiast beweegteam, verenigingen en organisaties uit heel Horst aan de Maas”, aldus Ben Bizzie. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Meer weten over Ben Bizzie en Sport aan de Maas? Kijk op www.sportaandemaas.nl
Lees verder

Succesvol Sport aan de Maas krijgt een vervolg

Gepubliceerd op: 13-07-2019 16:00

Sport aan de Maas maakt inwoners en organisaties bewuster van voldoende beweging en gezonde voeding. Dat blijkt uit de evaluatie van het programmaplan Sport aan de Maas 2016-2019. Het college zet deze lijn nu voort, met een plan voor de periode 2020-2022.

Zo kwam er bij zorg- en onderwijsinstellingen meer aandacht voor beweging in de dagelijkse praktijk. Er ontstond kruisbestuiving tussen verschillende organisaties; leerlingen van het Dendron College organiseerden bijvoorbeeld een activiteit bij Dichterbij en de Zorggroep. En met de ondersteuning van samenwerkingsverbanden als Afslag10 en Expeditie Sevenum werden betrokken verenigingen ontlast. Steeds vaker schakelen zorgprofessionals en gebiedsteams de hulp in van sportconsulenten.

De komende jaren werken verenigingen en zorg-, onderwijs- en kinderopvangorganisaties samen met de gemeente aan een aantal thema’s. Er is aandacht voor de gezonde en sportieve ontwikkeling van kinderen. Daarnaast worden inwoners met sport en bewegen actief samengebracht om ontmoeting te stimuleren en de leefbaarheid te vergroten. Tenslotte zijn er verenigingsondersteuners die verenigingen faciliteren, inspireren en ontzorgen bij de uitdagingen van deze tijd. Een voorbeeld hiervan is het initiatief Grubbenvorst Verenigt, waarin verenigingen op zoek gaan naar meer onderlinge samenwerking, zodat het verenigingsleven toekomstbestendig wordt. Verenigingsondersteuners helpen bij dit proces.

Het nieuwe programmaplan vormt een basis voor het Lokaal Sportakkoord. Dat is de uitwerking van het Nationaal Sportakkoord van het ministerie van VWS, NOC*NSF en de VNG. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. In het najaar worden inwoners, organisaties en verenigingen uitgenodigd om het lokale Sportakkoord verder uit te werken.
Lees verder

Meer Regio

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)