Menu

Twitter feed Reindonk

Regio


Filteren op datum:
        

Ook rookvrije generatie in Venlo!

Gepubliceerd op: 17-11-2018 16:00

Alleen is men hier al een stap verder! De bestuurders van VieCuri Medisch Centrum, Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid, Cohesie huisartsenzorg, gemeente Venlo en GGD Limburg-Noord tekenen op woensdag 21 november 2018 een convenant om zich samen sterk te maken voor een rookvrije generatie.

De vijf partijen ambiëren een samenleving waarin kinderen vrij van (mee)roken kunnen opgroeien en waarin uiteindelijk niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Ook streven ze naar een substantiële, duurzame gezondheidswinst voor de bevolking van de regio Venlo.

Jaarlijks overlijden ongeveer 100 Venlonaren vroegtijdig aan de gevolgen van roken. Dit is met afstand de grootste vermijdbare oorzaak van vroegtijdige sterfte, vele malen groter dan overlijden door misdaad, verkeersongevallen, alcohol en drugs bij elkaar opgeteld. Het aantal rokers is zelfs toegenomen sinds 2012. 

Onlangs constateerde de GGD Limburg-Noord dat dit percentage in de gemeente Venlo hoger ligt dan in de regio en landelijk. Dit is zorgwekkend vanwege de gezondheid van de bevolking. Bovendien werkt dit stijgende zorgkosten in de hand
Lees verder

Rookvrije gemeente!!

Gepubliceerd op: 17-11-2018 13:30

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van de gemeenteraad van Horst aan de Maas op dinsdag 13 november is er een voorstel aangenomen van Essentie en PvdA. Zij pleiten daarin voor een rookvrije omgeving voor kinderen en jongeren in de gemeente.

Wethouder Birgit op de Laak steunt het voorstel van de twee partijen. “Dit idee past perfect in onze ambitie van de Gezondste Regio 2025. Ik ga het idee daar zeker neerleggen en we gaan er mee aan de slag.” 

In het Nationaal Preventieakkoord, een akkoord tussen het kabinet, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, staat ook dat roken in openbare ruimten aan banden wordt gelegd. Roken bij scholen, kinderopvang, sportclubs en andere plekken waar veel jongeren zijn, wordt helemaal verboden. Zo zouden pakjes sigaretten voortaan tien euro gaan kosten. 
Bron: Hallo Horst aan de Maas
Lees verder

SamenLoop voor Hoop 2019

Gepubliceerd op: 17-11-2018 09:00

De SamenLoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen en vindt in 2019  op 25 &26 Mei voor het eerst in Horst aan de Maas plaats. We staan samen met lotgenoten stil bij kanker én we vieren het leven. De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette. Teams lopen dag en nacht, waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers, die geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

25 & 26 mei 2019 lijkt nog ver weg, maar om een dergelijk groots evenement met zo’n belangrijke doelstelling te kunnen organiseren, zijn veel vrijwilligers, sponsors en natuurlijk deelnemende teams nodig. Doe jij ook mee?

Kom naar onze informatieavond op woensdag 21 november aanstaande. We starten om 20 uur in zaal De Lange (Wilhelminaplein 9 in Horst). Deze avond is vrij toegankelijk. We vertellen je alles over deze SamenLoop. Wat het inhoudt, hoe je kunt helpen organiseren en hoe je mee kunt doen.

Kijk voor meer informatie op samenloopvoorhoop.nl of volg ons op Facebook.

Horst aan de Maas, loopt mee en staat stil bij kanker!
Lees verder

Koninklijke Onderscheiding

Gepubliceerd op: 16-11-2018 18:16

Nadat hij eerder deze maand al was onderscheiden met de Buitengewone Goltziuspenning en deze week als Limburger van Verdienste, is Jos Schatorjé uit Horst nu ook koninklijk onderscheiden. Burgemeester Ina Leppink-Schuitema heeft hem namens de koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Wegens zijn reeds benoemde professionele bijdrage aan kunst en cultuur, lokaal, regionaal, nationaal en Euregionaal. Maar nu ook vanwege zijn vele vrijwilligerswerk. Ook hierin is Schatorjé al 40 jaar actief. Onder meer voor LGOG kring ter Horst, stichting Beheer Kunstschatten St. Lambertus Horst en museum De Kantfabriek is hij actief of actief geweest. Ook is hij voorzitter PBO van Omroep Reindonk.
Lees verder

‘Limburg sponsort Limburg’

Gepubliceerd op: 16-11-2018 12:00

Arriva en de provincie Limburg starten een uniek initiatief: ‘Limburg sponsort Limburg’. Zo gaan ze er vanaf 1 januari 2019 samen voor zorgen dat meer kinderen kunnen sporten, op muziekles kunnen of musea kunnen bezoeken. Op dinsdag 13 november ondertekenden Anne Hettinga, Voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, Ger Koopmans, gedeputeerde Provincie Limburg en zwemmer Joeri Verlinden, tevens ambassadeur van Limburg sponsort Limburg, hiervoor de samenwerkingsovereenkomst.

Anne Hettinga: ‘’We stellen de achterkant van onze, ruim 200 bussen, in Limburg beschikbaar als exclusieve reclameruimte. We roepen nu zoveel mogelijk bedrijven op om te adverteren op die achterkant van onze bussen. Met de inkomsten daarvan gaan we zoveel mogelijk kinderen helpen.

Ook komt er busvervoer voor schoolkinderen naar geselecteerde evenementen en kan de naam van uw organisatie zomaar terecht komen op een trein van Arriva. Meer info: www.arriva.nl/limburgsponsortlimburg.

Foto: vlnr Anne Hettinga van Arriva Nederland, Ger Koopmans van Provincie Limburg en zwemmer Joeri Verlinden tekenen de samenwerkingsovereenkomst van Limburg sponsort Limburg
Lees verder

Meer Regio

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)