Menu

Twitter feed Reindonk

  • Wittenhorst vrouwen verliezen wedstrijd in eerste helft bit.ly/2GFbdzx

Regio


Filteren op datum:
        

Vriendelijk en behulpzaam!

Gepubliceerd op: 21-05-2018 13:00

Nederlandse vakantiegangers vinden Limburgers het meest behulpzaam en vriendelijkst van alle Nederlanders. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. 
We krijgen het hoogste cijfer voor vriendelijkheid en behulpzaamheid. Hiermee zijn we het meest gastvrij van alle inwoners van Nederland. Mocht je als vakantieganger met autopech komen te staan, of je bent verdwaalt, dan kun je gerust een beroep doen op de behulpzame Limburger. Een geluk bij een ongeluk! 
Naast de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de inwoners, werden ook andere vakantie-ervaringen onderzocht met betrekking tot gastvrijheid, zoals de uitnodigende natuur en dorpen in de omgeving, de kwaliteit van de accommodaties, de horecavoorzieningen en de recreatieve mogelijkheden. Hierbij eindigde Limburg op de derde plaats. 
Lees het volledige Gastvrijheidsonderzoek 2018 terug op: www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/gastvrijheidsonderzoek-2018/
Lees verder

75 jaar be­vrij­ding Lim­burg

Gepubliceerd op: 21-05-2018 10:00

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben ingestemd met de samenstelling van het onafhankelijk provinciaal comité voor de viering van 75 jaar bevrijding in 2019 en 2020. Het comité zal het College adviseren over de voorwaarden waaraan de subsidieaanvragen moeten voldoen. Ook over de subsidieaanvragen (initiatieven van derden) zelf. Het comité houdt daarbij zicht op een evenwichtige samenstelling en regionale verdeling van het programma. Desgewenst jaagt het comité onderdelen die in de programmering achterblijven aan. Ook houdt het comité zicht op de Zuid-Nederlandse, landelijke- en internationale ontwikkelingen en activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding en betrekt ze deze bij het advies. Tot slot zal het comité het provinciaal bestuur van Limburg bij diverse plechtigheden representeren. Limburg wil in 2019/2020 een actieve bijdrage leveren aan 75 jaar bevrijding in Nederland. Te beginnen op 12 september 2019 in Mesch (gemeente Eijsden-Margraten) het eerste Nederlandse dorp dat bevrijd werd. Voor meer info: www.limburg.nl/actueel/nieuws/nieuwsberichten/2018/mei/comite-viering-75/
Bron: Provincie Limburg
Lees verder

De Risk Factory gaat komen

Gepubliceerd op: 20-05-2018 14:00

Het algemeen bestuur van Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft ingestemd met de komst van de Risk Factory naar Noord- en Midden-Limburg. Het belevingscentrum over risico’s en gevaren op het gebied van gezondheid en veiligheid voor basisschoolleerlingen en senioren wordt gevestigd in de oude brandweerkazerne aan de Nijmeegseweg in Venlo. Op een realistische manier kunnen diverse mogelijke gevaren op het gebied van gezondheid en veiligheid beleefd worden. Door ervaring op te doen met onder andere brandveiligheid, cyberpesten, verkeersveiligheid, crisissituaties, gezondheid en 112-bellen, krijgen basisschoolleerlingen en senioren een groter veiligheids- en gezondheidsbewustzijn.  Ook krijgen ze directe handelingsmogelijkheden om met deze mogelijke gevaren om te gaan. Verwachting is dat de eerste basisschoolleerlingen begin 2019 de mogelijke gevaren kunnen beleven. Daarna zullen ook senioren en wellicht in de toekomst ook andere doelgroepen een bezoek kunnen brengen aan de Risk Factory.
Lees verder

Limburgse makelaars

Gepubliceerd op: 18-05-2018 13:00

Op 31 mei 2018 vindt in Kasteel Hattem in Roermond de officiële start plaats van het nieuwe samenwerkingscollectief Limburg Makelaars. Tijdens deze bijeenkomst wordt onder andere de website www.limburgmakelaars.nl gepresenteerd. Tevens krijgen de de deelnemende partners een deurschild uitgereikt waarmee zij hun associatie met het vastgoedcollectief kunnen aantonen.

Limburg Makelaars heeft in in ieder kengetal-gebied specialisten op het gebied van Wonen, Agrarisch Vastgoed, Bedrijfsmatig Vastgoed, Exclusief Wonen, VvE Beheer en Horeca.

Het doel van de samenwerking is om kennis te delen, netwerken te bundelen en optimale klanttevredenheid te realiseren. (Bron: WijLimburg.nl)
Lees verder

Nieuwe Europese privacywetgeving

Gepubliceerd op: 17-05-2018 21:39

De Algemene Verordening Gegevensbescherming, de AVG, gaat in op vrijdag 25 mei. Deze nieuwe wet heeft gevolgen voor verenigingen in Horst aan de Maas. De gemeente organiseert daarom in samenwerking met Huis voor de Sport Limburg twee informatieavonden voor bestuurders van verenigingen.
Lees verder

Meer Regio

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)