Menu

Twitter feed Reindonk

  • Roy Bouten voorgedragen als wethouder Horst aan de Maas bit.ly/2HCheRe

Regio


Filteren op datum:
        

Roy Bouten voorgedragen als wethouder Horst aan de Maas

Gepubliceerd op: 26-05-2019 10:00

Als het aan de Partij van de Arbeid Horst aan de Maas ligt, wordt Roy Bouten (35 jaar) wethouder in Horst aan de Maas. 

Hij volgt daarmee wethouder Birgit op de Laak op. Op de Laak vertrekt na negen jaar wethouderschap om als burgemeester van Nederweert aan de slag te gaan.

Richard van der Weegen uit Grubbenvorst zal voor de Partij van de Arbeid Horst aan de Maas als fractievoorzitter aan de slag gaan. Van der Weegen zit, net als Bouten, 13 jaar in de gemeenteraad voor de PvdA. Jan Wijnen uit Sevenum zal de vrijgevallen plek in de gemeenteraad overnemen. 

De voordracht zal definitief zijn als de gemeenteraad eind augustus in meerderheid voor Bouten als wethouder zal stemmen.
Lees verder

Gratis bloeddruk-check voor alle inwoners uit Limburg

Gepubliceerd op: 25-05-2019 16:00

Vanaf maandag 27 mei kunnen mensen hun bloeddruk laten meten op verschillende locaties in Limburg. 

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. 

Om het meten voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting van 27 mei tot en met 8 juni  bloeddruk meetpunten in op openbare plaatsen, zoals supermarkten en bibliotheken. Inwoners in Limburg kunnen bij één van de 14 locaties gratis hun bloeddruk laten controleren. 

Kijk op www.hartstichting.nl voor een locatie bij u in de buurt.
Lees verder

Welkom bij Risk Factory Limburg-Noord

Gepubliceerd op: 25-05-2019 13:00

Vrijdag 24 mei om 12.00 uur gingen de deuren van Risk Factory Limburg-Noord onder luide sirenes van hulpdiensten en met knallende confetti officieel open. Groep 8 leerlingen van alle scholen in regio Limburg-Noord kunnen vanaf nu de Risk Factory bezoeken en op een bijzondere manier (on)gezonde en (on)veilige situaties beleven.

In de Risk Factory staat beleving centraal. Levensechte ervaringen veranderen de kijk op risico’s, wijst onderzoek uit. Ze geven zelfvertrouwen om, als het er echt op aankomt, de juiste beslissingen te nemen. Met levensechte scenario’s stappen kinderen in een wereld waarin hulpdiensten en tal van organisaties dagelijks verkeren.

Met de Risk Factory zetten diverse organisaties zich samen in om kinderen gezondere en veiligere keuzes te laten maken en te leren handelen, mochten ze ooit in een ongezonde of gevaarlijke situatie terecht komen. Provincie Limburg, gemeenten regio Limburg-Noord, Ambulancezorg Limburg-Noord, Politie Limburg, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg, Vincent van Gogh, GGD LimburgNoord, Brandweer Limburg-Noord en veiligheidsregio Limburg-Noord dragen inhoudelijk bij aan de scenario’s in de Risk Factory, zodat deze actueel blijven.
Lees verder

Crowdfunding ‘Geef je instrument DOOR!’ gelanceerd

Gepubliceerd op: 25-05-2019 10:00

Vrijdag 24 mei werd tijdens de jaarlijkse DOOR!dag bij Adams Muziekcentrale te Ittervoort de crowdfund campagne ‘Geef je instrument DOOR!’ officieel gelanceerd door Guido Dieteren. Middels deze actie wordt de komende weken via het crowdfund platform www.voordekunst.nl geld ingezameld voor muziekinstrumentenpakketten op Limburgse scholen. Een belangrijke stap om in 2020 alle schoolkinderen in Limburg structureel muziekonderwijs te kunnen geven, want dat is het doel van DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg.

DOOR! wil scholen de beste omstandigheden bieden en het hen zo eenvoudig mogelijk maken om het 2020-doel te bereiken. Om dit te bereiken hebben scholen het juiste materiaal nodig: muziekinstrumenten. En daar is de crowdfund campagne ‘Geef je instrument DOOR!’ voor. Iedereen die muziekonderwijs een warm hart toedraagt kan het project al steunen vanaf 10 euro. Er zijn allerlei leuke tegenprestaties voor donateurs, zoals gesigneerde posters, vermelding op de Wall of Fame, een exclusief kijkje achter de schermen bij Adams Muziekcentrale en kaartjes voor concerten van philharmonie zuidnederland en Guido's Orchestra.

De muziekinstrumentenpakketten worden samengesteld door Adams Muziekcentrale, hebben een waarde van €1000,- én zijn geschikt voor de meest gebruikte muziekmethoden. DOOR! biedt scholen deze muziekpakketten aan en na een jaar krijgt de school de kans om het pakket af te kopen voor de helft van de waarde (€500,-) of het pakket door te geven aan een andere school. Kopen twee scholen een pakket, dan maakt DOOR! weer een nieuw pakket voor een nieuwe school. Zo ontstaat een ware olievlek door de provincie.
Lees verder

Venray tekent 17 juni Lokaal Sportakkoord

Gepubliceerd op: 24-05-2019 15:00

Organisaties, instellingen, bedrijven, verenigingen en evenementen die willen bijdragen aan een duurzaam fitter, gezonder en vitaler Venray tekenen op maandag 17 juni het Lokaal Sportakkoord, dat in Venray het karakter krijgt van een Leefstijlakkoord. De partijen committeren zich aan de eerste drie grote leefstijlambities voor Venray die 17 juni bekend worden gemaakt.

Het Lokaal Sportakkoord is een vertaling van het Nationaal Sportakkoord, dat minister Bruins (Medische Zorg en Sport), NOC*NSF en vele betrokken organisaties in 2018 hebben gesloten: Sport Verenigt Nederland. De uitvoering daarvan moet lokaal gaan plaatsvinden, gebaseerd op lokale ambities en energie.

Een speciale rol bij de realisatie van de Lokale Sportakkoorden is weggelegd voor de zogeheten sportformateur. Deze moet gaan bouwen aan de lokale netwerken en invulling geven aan een Sportakkoord. De gemeente Venray heeft Maurice Ambaum in de arm genomen als sportformateur.

Organisaties, instellingen, bedrijven, verenigingen en evenementen die meer willen weten over het Leefstijlakkoord in Venray, kunnen contact opnemen met sportformateur Maurice Ambaum: leefstijlakkoord@venray.nl
Lees verder

Meer Regio

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)