Menu

Twitter feed Reindonk

Regio


Filteren op datum:
        

Gérard Mertens 100 jaar

Gepubliceerd op: 15-03-2018 12:32

Voormalig boerenvoorman Gérard ‘Sjra’ Mertens is 100 jaar geworden. Namens de Limburgse Land- en Tuinbouwbond bracht voorzitter Léon Faassen een speciale verjaardagstaart ter ere van deze uitzonderlijke mijlpaal. Mertens is erevoorzitter van de LLTB en geldt als één van de meest invloedrijke Nederlandse boerenleiders van de vorige eeuw.
Lees verder

Vlag Plaggenhouwers wappert in Venlo

Gepubliceerd op: 14-03-2018 10:37

Een opmerkelijke vlag op de Nedinscotoren in buurgemeente Venlo. Op het markante gebouw aan de Maas wappert namelijk al weken de vlag van gekke maondaagsvereiniging De Plaggenhouwers.
Lees verder

Twee leerlingen naar finale voorleeswedstrijd 

Gepubliceerd op: 14-03-2018 10:24

Chizaram Ukanwa van basisschool de Weisterbeek in Horst en Rens Gommans van de Mariaschool in Tienray zijn twee van de winnaars van de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. In de Schouwburg van Venray lazen dinsdag acht kinderen voor uit een door hen zelf gekozen boek.
Lees verder

Landelijke Compostdag

Gepubliceerd op: 13-03-2018 10:36

De gemeente Horst aan de Maas doet dit jaar weer mee aan de Landelijke Compostdag. Op zaterdag 17 maart kunnen de inwoners van de gemeente gratis compost ophalen. Hiermee wil de gemeente inwoners bedanken voor hun inspanningen om het keuken- en tuinafval gescheiden aan te leveren.
Lees verder

Swimkick-Minioren deel 3 in Horst

Gepubliceerd op: 13-03-2018 10:21

Zondag 11 maart 2018 was voor HZPC de laatste Swimkick-Minioren wedstrijd van dit seizoen in het eigen zwembad in Horst. Voor enkele Minioren, Isis van Kuijk, Ilse Versteegen en Lars Hagens, was dit de laatste wedstrijd binnen het KNZB Minioren circuit. Zij gaan vanaf volgend seizoen over naar de Junioren.

Er deden 8 zwemmers mee met de Swimkick wedstrijd, Hier werden in totaal 11 medailles gewonnen en in totaal 13 nieuwe PR’s gezwommen. De grootste verbeteringen (PR’s) werden behaald door Ard Sprunken op de 50 meter schoolslag en de 50 meter vrijeslag, en verder op de 50 meter vrijeslag door Noa Bartelds, Joris Rongen en Niels Rongen.

Bij de Minioren kwamen 6 zwemmers aan de start op de verschillende afstanden. Lars Hagens moest zich helaas afmelden wegens ziekte. Hier werden 6 PR’s gezwommen en in totaal 5 medailles gehaald.

Als ‘kers op de taart’ werden er op de estafettenummers ook mooie prestaties neergezet. Bij de swimkick zwommen Fleur, Julia, Ard en Sten Versteegen op de 4 x 25 meter vrijeslag naar een mooie 3e plek en dus een Bronzen medaille.

Bij de Minioren zwommen Jorn, Ilse, Isis en Jesse bij de 4 x 50 meter wisselslag naar een mooie eerste plaats, waarna ze de Goude medailles kregen omgehangen.
Lees verder

Meer Regio

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)