Menu

Twitter feed Reindonk

Regio


Filteren op datum:
        

Zonder subsidie!?

Gepubliceerd op: 20-07-2018 09:00

Telersvereniging ZON in Venlo ziet voor het tweede jaar op rij af van een Europese subsidieregeling die haar in het verleden vele miljoenen euro’s heeft opgeleverd. De regeling brengt te weinig op en we lopen te veel risico’s”, stelt directeur Michiel van Ginkel van de veilingcoöperatie, doelend op het gevaar van fikse financiële terugvorderingen als de lastige regels niet exact worden nageleefd. “De vraag is of je dit nog moet willen?”

Ook twee andere telersverenigingen hebben laten weten geen trek meer te hebben in de zogeheten GMO-regeling, al heeft het ministerie van Landbouw de regels voor 2019 onlangs nog versoepeld.

Bron: WijLimburg    Foto: iStock
Lees verder

Inno+ levert systeem aan Kuijpers kip

Gepubliceerd op: 18-07-2018 20:33

Kuijpers Kip bouwt in Horst aan de Maas een nieuwe productielocatie voor haar Kloeke Kip vleeskuikens. Het bedrijf gaat op deze locatie een van de meest duurzame en diervriendelijke kipconcepten van dit moment produceren.

Inno+ uit Panningen ontwikkelde en levert een slim systeem voor warmteterugwinning en schone lucht. Daardoor voldoet Kuijpers Kip ruim aan de eisen voor het terugdringen van geur, ammoniak, fijnstof en kiemen. Kuijpers Kip slaagt er dankzij de nieuwe techniek voor warmteterugwinning van Inno+ in om kip te produceren zonder de inzet van fossiele brandstoffen.

Voor Inno+ betekent de opdracht aan Kuijpers Kip in Horst één van de grootste opdrachten uit haar geschiedenis. Het bedrijf wil ook de duurzame technieken voor schone lucht en warmte leveren aan het varkensbedrijf van Het Nieuwe Gemengde Bedrijf.
Lees verder

Brand in Tegelen

Gepubliceerd op: 18-07-2018 19:59

Vanmiddag om 16.45 uur ontstond brand op een graanveld wat hevige rookontwikkeling veroorzaakte die in de wijde omtrek te zien was. Het graanveld lag tegen het bos aan van speelpark Klein Zwitserland en de wind stond ook nog eens die richting op. Klein Zwitserland heeft heel kordaat gehandeld en het park uit voorzorg ontruimd. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

De brandweer-collega's uit Duitsland zijn spontaan komen helpen. Ze hebben uitbreiding van de brand kunnen voorkomen. Na een half uur kon het sein brandmeester gegeven worden. Door het kordate optreden van de bedrijfshulpverlening (BHV) van Klein Zwitserland is het park op een rustige manier ontruimd. Op dat moment waren er nog zo'n 450 gasten op het park. Er was geen sprake van paniek. De ambulance stond stand by maar was niet nodig.

De brandweer zal nog een geruime tijd nablussen om te voorkomen dat de brand weer oplaait. Oorzaak van de brand is niet bekend. Van het stoppelveld is zo'n 100x100 meter verbrand.
Lees verder

Het Goede Buur(t)Huis!

Gepubliceerd op: 18-07-2018 12:00

Lynda Hovens en Vera Vercoulen, bekend als medeorganisatoren van Walk 4 the Roses, zijn een burgerinitiatief gestart met een knipoog naar Serious Request. Elk jaar in december stort heel Nederland zich op Serious Request, dat is natuurlijk mooi want het Rode Kruis heeft zeker steun nodig. Zij zien echter in het dagelijks leven dat er ook dichter bij huis heel veel mensen het zwaar hebben. Verborgen leed dat vaak niet gezien wordt.

Op 16.12.2018 openen Lynda en Vera voor één dag de deuren van het Goede Buur(t) Huis in de Gemeente Horst aan de Maas en willen met aandacht en ondersteuning deze mensen helpen. Dat zal helaas geen 'probleemoplossende hulp' zijn maar een helpende hand kunnen zij zeker uitsteken.

Kijk eens om je heen, wie kan er wel wat hulp/steun gebruiken? Wie kon er al een hele tijd niet meer doen wat wij zo 'gewoon' vinden, naar de kapper, nieuwe schoenen kopen indien nodig, de fiets van schoolgaand kind laten repareren/vervangen.

U kunt een aanvraag voor steun/hulp bij het Goede Buur(t)Huis indienen, zij gaan proberen aan zo veel mogelijk hulpvragen te voldoen. Op 16.12.2018 zullen de aanvrager en de wensontvanger tijdens een feest bijeengebracht worden. Die dag worden de wensen uitgereikt Voor het vervullen van deze wensen is natuurlijk ook geld nodig! Via https://www.doneeractie.nl/goede-buur-t-huis/-29098 kan er geld gedoneerd worden voor dit doel. Doneren kan al vanaf één euro, samen móet ’t ons toch zeker lukken deze mensen een hartverwarmend gevoel van steun te geven?

Het aanvraagformulier en meer informatie vindt u op de Facebookpagina https://www.facebook.com/goedebuurthuis/
Lees verder

Defecte chip in reisdocument

Gepubliceerd op: 18-07-2018 09:00

Burgers die in de periode april t/m juni 2018 een reisdocument (paspoort of identiteitskaart) hebben aangevraagd kunnen eventueel een defecte chip in hun reisdocument hebben.

Alle aanvragers die mogelijk in het bezit zijn van een defect reisdocument hebben een brief gekregen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hebt u zo'n brief gekregen dan kunt u zich melden bij de receptie tijdens de openingstijden van Burgerzaken. Wij controleren dan of het reisdocument inderdaad een defecte chip heeft. Als dat het geval is kunt u bij ons kosteloos een nieuw reisdocument aanvragen.

De app die u kunt installeren op uw mobiele telefoon geeft geen definitief uitsluitsel hierover. Meer hierover op: www.rijksoverheid.nl/reisdocument

U kunt gewoon op vakantie gaan met uw reisdocument, een eventuele defecte chip maakt het reisdocument niet ongeldig. Alleen bij een elektronische grenscontrole kan het zijn dat het poortje niet opent. Maar u kunt dan uw reis vervolgen via de reguliere grenscontrole.

Er is een landelijke telefoonnummer opengesteld voor vragen: 0800-0201046. U kunt ook uw vraag mailen naar: mijnreisdocumenten@rvig.nl
Lees verder

Meer Regio

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)