Menu

Twitter feed Reindonk

Regio


Filteren op datum:
        

Alan Daud op wereldreis

Gepubliceerd op: 17-08-2017 11:53

Alan Daud uit Horst begint zaterdag aan zijn wereldreis waar hij lang naar uit heeft gekeken. Zijn reis zal beginnen in Irak, waar hij tot zijn twaalfde jaar heeft gewoond.

“Ik zal tijdens mijn reis video`s maken van verschillende plekken waar ik naartoe ga en als afsluiting van het desbetreffende land maak ik een after movie. Aangezien Horst mijn vertrek locatie is, heb ik hier een video over gemaakt. Al zeg ik het zelf, het is een hele leuke geworden” aldus, Alan Daud.

Je kunt Alan volgen via Facebook, Instagram en Youtube onder de naam: SOMOF.

https://www.facebook.com/SoldierOfMyOwnFreedom/videos/1843346829327883/
Lees verder

School blijft voorlopig open

Gepubliceerd op: 14-08-2017 10:46

Ondanks de sluiting van het asielzoekerscentrum in Blitterswijck, per 1 november blijft de internationale schakelklas Taalrijk in Hegelsom open.

Taalrijk is vorig jaar geopend als dependance van de overbevolkte school in Venlo. Na het vertrek van de kinderen van asielzoekers, blijven er nog vijf lesgroepen over. 

Dit zijn kinderen van statushouders en arbeidsmigranten uit de gemeenten Horst aan de Maas en Venray. Het is voldoende om de school in Hegelsom voorlopig in stand te houden.

Leerlingen van 12 tot 18 jaar volgen hier vakken als Nederlands en maatschappijleer. Als ze de taal voldoende beheersen, kunnen ze doorstromen naar het reguliere voortgezet onderwijs of naar een MBO- opleiding. Er is ook aandacht voor de sociale en emotionele begeleiding van de jongeren.

Eerder dit jaar was de school nog tijdelijk dicht vanwege gezondheidsklachten.
Lees verder

Dienstenveiling terug bij Kennedymars

Gepubliceerd op: 09-08-2017 10:37

In het derde weekend van augustus zijn in Melderslo de traditionele Kennedymarsfeesten. Na een afwezigheid van een paar jaar is de dienstenveiling weer terug op de vrijdagavond.

Naast het hoofdonderdeel de wandeltocht van tachtig kilometer kan er ook dit jaar weer op zaterdag gekozen worden voor kortere wandeltochten en fietstochten. 

Inschrijven hiervoor kan nog tot en met donderdag 17 augustus via de website van de Melderslose Kennedymars.

Het evenement start op vrijdag 18 augustus met een vlooienmarkt in de feesttent. Later die avond is er een open podium waar bands uit de regio de gelegenheid krijgen om hun muziek te laten horen. Dit jaar zullen de bands Thursday’s Coming, Stressed en Radial Default optreden.

De dienstenveiling vindt tussen de optredens door plaats. Daarbij worden kavels aangeboden die beschikbaar werden gesteld door diverse sponsors uit de regio.
Lees verder

WK vierspannen 2020 in Horst aan de Maas

Gepubliceerd op: 08-08-2017 11:02

De internationale hippische sportfederatie FEI heeft het Wereldkampioenschap voor vierspan paarden 2020 toegekend aan de organisatie van de internationale menwedstrijd in Horst aan de Maas. Het WK wordt gehouden van 2 tot en met 6 september 2020 op de terreinen van de hippische evenementenzone Grandorse in Kronenberg.
Lees verder

Sigaretten gestolen, politieauto in puin

Gepubliceerd op: 08-08-2017 10:43

Bij een supermarkt aan de Steenstraat in Horst zijn in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 augustus sigaretten gestolen. De politie kreeg hiervan een melding, maar de politieauto die naar het incident op weg was kwam in botsing met een paal op de Krefeldseweg in Venlo.
Lees verder

Meer Regio

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)