Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Reindonk 'leeft' in Horst aan de Maas

"De uitkomsten van het in mei gehouden Kijk- en Luisteronderzoek van Streekomroep Reindonk mogen er wezen", dat stelt Pieter Janssen, directeur van de zender. "We blijken goed geworteld in de gemeente Horst aan de Maas”. 

De publieke lokale omroep uit Horst aan de Maas heeft via onderzoeksbureau Toponderzoek uit Horst aan de Maas een enquête gehouden. "We hebben via ons burgerpanel TipHorstaandeMaas.nl een vragenlijst rond laten gaan en vervolgens de onderzoeksresultaten gewogen op leeftijd en geslacht om een afspiegeling van de werkelijkheid te krijgen", zo geeft Martijn Hulsen van Toponderzoek aan. "We kregen hierop gigantisch veel reacties, een indicatie dat het onderwerp leeft."

“Het onderzoek is uitgesmeerd over alle dragers van de omroep. Op radio scoren we bijzonder hoog", zo vertelt Pieter Janssen. “We behoren tot de top 3 van best-beluisterde zenders. Daarnaast zie je dat ook op televisie de score goed is, want één op de vier huishoudens kijkt wekelijks naar ons tv-kanaal. Je merkt wel dat het traditionele TV-kijken wordt ingehaald door het kijken 'on demand' via internet en social media", aldus Janssen.
 
"De website Reindonk.nl blijft één van de meest geraadpleegde (nieuws)sites in Horst aan de Maas. 
Janssen: "Ook onze app wordt regelmatig genoemd als informatiekanaal. Daarnaast zien we de cijfers van onze social media kanalen ook flink stijgen. Aandachtspunt blijft om jongeren te binden aan de organisatie, iets waarmee we dit jaar zijn gestart met onder andere scholenprojecten zoals Dendron-TV."
 
Uiteraard zijn er ook aanbevelingen. "Dat vinden we eigenlijk nog het meest waardevolle. We zijn in november 2013 gestart met een 'nieuw Reindonk', waarbij de focus voornamelijk lag op het nieuws in de regio. We zien dat dit bijzonder gewaardeerd wordt. Aandachtspunt is onder andere het feit dat we veel herhalen op de televisie en we hierin geen herkenbare programmering hebben buiten het nieuwsprogramma Focus", aldus Janssen. "Hier gaan we de komende periode flink aan werken!" Ook enkele programma's op de radio worden gemoderniseerd. "Reacties die veelvuldig terug kwamen hebben we opgepakt en hebben al geresulteerd in enkele aanpassingen, die we de komende tijd nog verder gaan finetunen."
 
De samenwerking met huis-aan-huis-blad 1HorstaandeMaas is ook onderzocht. "De samenwerking tussen Streekomroep Reindonk en het weekblad wordt als bijzonder positief ervaren", aldus Janssen.
 
Streekomroep Reindonk zal de komende periode de aanbevelingen verder uitwerken tot concrete veranderingen. Daarmee doe je recht aan de uitkomst van het onderzoek", aldus Janssen die de zender een verder nieuws-elan wilt geven. Dit bereiken we onder andere door in te zetten op samenwerking met collega-omroepen in Noord-Limburg waarbij de herkenbaarheid voor inwoners van Horst aan de Maas geborgd dient te blijven. Op deze manier kunnen we hyperlokaal nieuws blijven brengen met onze vrijwilligers die in de haarvaten van de samenleving zitten en waar we ontzettend trots op zijn. Deze insteek wordt enorm gewaardeerd, zo blijkt uit het onderzoek, en hier hebben inwoners in de regio gewoon recht op.

Daarnaast zullen we ons nog meer op jongeren gaan focussen. En dat hopen we, bij een herhaling van een Kijk- en Luisteronderzoek over een jaar of twee, terug te kunnen zien in de resultaten. Maar eerst... gaan we een klein feestje bouwen", zo besluit Janssen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)