Menu

Twitter feed Reindonk

Restauratie gemeentearchief

In de archieven van onze gemeente bevinden zich veel oude, historisch interessante documenten. Helaas zijn die niet allemaal meer in even goede staat. Om ervoor te zorgen dat de stukken ook in de toekomst beschikbaar zijn voor historisch onderzoek wordt een deel van de archieven de komende jaren gerestaureerd.


Het gaat om de oudste archieven van de gemeente; ruwweg uit de periode 1550-1800. Dat is de tijd van ongeveer Willem van Oranje tot Napoleon. De schade die de stukken hebben opgelopen verschilt. Veel stukken zijn in de loop van al die jaren intensief gebruikt. Ze zijn gescheurd, hebben ezelsoren of de bindingen zijn versleten. Andere stukken zijn beschadigd door insecten of hebben waterschade opgelopen.

In totaal duurt de restauratie tot en met 2018. In deze periode worden de archieven in delen gerestaureerd. In die periode kan het daarom voorkomen dat bepaalde stukken tijdelijk niet beschikbaar zijn voor onderzoek. Wilt u onderzoek doen in het gemeente-archief? Informeer dan eerst of de stukken die u wilt inzien aanwezig zijn.

Dat kan via gemeente@horstaandemaas.nl.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)