Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 13°. Overdag zonnige perioden en stapelwolken. Tegen de avond vanuit het Z.W. enkele regen- of onweersbuien. Max. 26°. Wind: O 2-3

Restauratie voor oude Raadhuis Horst

17 mei 2017

Het oude Raadhuis aan de Steenstraat in Horst wordt gerestaureerd. Dat is nodig voor de veiligheid en om het monumentale karakter van het pand te behouden.

Zo verkeert het balkon aan de voorzijde van het rijksmonument volgens de gemeente momenteel in slechte staat. Ook het natuursteen op de voorgevel van het pand wordt gerestaureerd en de decoratieve wapenschilden opnieuw geschilderd. Zo wil de gemeente het monumentale karakter van het gebouw in het centrum van Horst bewaren.

Aan de achterkant van het oude Raadhuis wordt het metsel- en voegwerk vervangen. Ook een deel van het dak wordt vernieuwd.

Het werk moet in oktober klaar zijn. Tijdens de werkzaamheden blijft het gebouw toegankelijk via de ingang van restaurant GEMBER en het VVV-kantoor. Ook de vergaderlocaties en de trouwzaal blijven in gebruik. Het balkon kan tijdens de restauratie niet worden gebruikt. Daarna kunnen bruidsparen volgens de gemeente weer een mooie balkonscène op het bordes houden.

Het oude Raadhuis is gebouwd in 1890 naar ontwerp van de architect Jan Jorna uit Roermond in de stijl van de Neo-Hollandse Renaissance.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)