Menu

Twitter feed Reindonk

Rondje Duvelskuul

4 januari 2019

Het evenement vindt plaats op 13 januari 2019

In 2019 vindt bijna elke zondag een excursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. Om het jaar goed te beginnen wordt op zondag 13 januari afgetrapt met een wandeling naar de Duvelskuul.

Deze start om 10.00 uur vanaf Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14 in Afferden. De excursie is gratis en duurt circa 3 uur. Denk aan warme kleding en stevig schoeisel.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Op Landgoed Bleijenbeek wordt natuur, cultuur en sport op een fijne manier gecombineerd. Nationaal Park De Maasduinen draagt daaraan bij door mensen mee te nemen op excursie. Leren, zien en beleven van het landschap en de natuur terwijl er ondertussen ongemerkt aan de fysieke en geestelijke gezondheid wordt gewerkt van de deelnemers.

De Duvelskuul is hiervoor een mooi gebied waar nog niet veel mensen wandelen. Kom te weten waarom deze plek zo heet en ontdek meer over de omgeving. Hoewel er geen bezoek gebracht wordt aan de kasteelruïne zal er wel een en ander over de historie vertelt worden. Kortom een afwisselende wandeling waarbij men helemaal in winterse sferen wordt ondergedompeld en meer te weten komt over natuur.


Nationaal Park De Maasduinen: 'de langste rivierduinengordel van Nederland, ontstaan door water, wind en mens' www.nationaal-parkdemaasduinen.nl

foto: (Duvelskuul) Peter Thönnissen

Fotobijschrift: Wandel op zondag 13 januari mee naar de Duvelskuul en hoor meer over dit onontdekt stukje Nationaal Park De Maasduinen. Foto: Peter Thönnissen


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)