Menu

Twitter feed Reindonk

Rondje Reindersmeer

10 juli 2018

Het evenement vindt plaats op 22 juli 2018

Het Reindersmeer is een natuurgebied in ontwikkeling wat ontstaan is door de jarenlange ontzandingwerkzaamheden. De Maasduinengidsen nemen op zondag 22 juli de wandelaars mee langs het Reindersmeer waarbij tekst en uitleg gegeven wordt over de ontstaanswijze en de natuurwaarden van het gebied.

Nadat de ontzanding voltooid was, werd het gebied op een natuurvriendelijke manier ingericht en heeft de natuur vrij spel gekregen. Vele plant- en diersoorten hebben het gebied inmiddels ontdekt en profiteren van de rust. Vanaf diverse punten is er een prachtig uitzicht over het gebied: bossen, heide en vennen zover het oog reikt.


De excursie start om 10.00 uur vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3-E in Well. Denk aan stevig schoeisel.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)