Menu

Twitter feed Reindonk

Rookvrije Generatie Awards

8 januari 2019

Bijzondere initiatieven, zoals rookvrije speeltuinen, scholen, sportverenigingen en gemeenten, die zijn genomen op weg naar een Rookvrije Generatie komen in aanmerking voor een Rookvrije Generatie Award. 


Ook het afgelopen jaar zijn er goede ontwikkelingen geweest op weg naar een Rookvrije Generatie. Zo is in 2018 een Nationaal Preventieakkoord gesloten met meer dan 70 partijen die in 2040 een Rookvrije Generatie willen realiseren. Daarnaast hebben tientallen gemeenten zich ingezet voor een Rookvrije Generatie.

Tot en met 10 februari kan iedereen initiatieven aanmelden in de categorie├źn: recreatie, bedrijven, gemeenten, personen, scholen, sportverenigingen en zorg via: www.rookvrijegeneratie.nl/awards. Uit alle aanmeldingen worden initiatieven geselecteerd waar men vanaf half februari op kan stemmen. Deze stemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% wordt door de jury toegekend. In april vindt tijdens een feestelijk evenement op een bijzondere locatie de finale plaats.

Vorig jaar zijn de Awards uitgereikt aan: de Gemeente Amsterdam, Taskforce Rookvrije Start, Speelpark Klein Zwitserland, Stedelijk Lyceum Kottenpark Enschede, HCM Arnhem, en Derek Buikema kreeg een eervolle vermelding voor zijn inzet als kinderburgemeester van Aalsmeer.


┬ę 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)