Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 13°. Overdag zonnige perioden en stapelwolken. Tegen de avond vanuit het Z.W. enkele regen- of onweersbuien. Max. 26°. Wind: O 2-3

Rowwen Hèze viert 3 x 11 jubileum in theater

11 mei 2017

Rowwen Hèze staat vanaf november in het theater met een nieuwe tour: Drie Kier Alaaf! Aanleiding is het 3 x 11 jarig bestaan van de dialectband uit America.

“Deze optocht zal in het teken staan van carnaval. Voor ons begon het eigenlijk allemaal 33 jaar geleden met het ludieke protestlied 'Niks stront niks'. Met dit carnavaleske lied kwamen we op de nationale TV, en het feest begon en het hield niet meer op”, schrijft Rowwen Hèze op Facebook.

Volgens de band bleek de combinatie Rowwen Hèze en carnaval iets te explosief omdat sommige liedjes destijds niet meer op carnavalsfeesten gedraaid mochten worden vanwege het te uitbundige karakter en de explosieve uitwerking op het publiek. “Nu 3 x 11 jaar later weten we nog steeds heel goed waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan: Naar de kloten! maar dan in volle schoonheid. Carnaval, A laaf you!”.

Eind deze maand wordt de complete speellijst bekendgemaakt. Bij een aantal theaters is de kaartverkoop al gestart. Zo zal Drie Kier Alaaf! zeker te zien zijn in Gouda, Hengelo, Maastricht, Uden, Veldhoven en Waalwijk.

Of Drie Kier Alaaf! ook in de Venlose Maaspoort te zien zal zijn wil directeur Leon Thommassen nog niet bevestigen. “We maken ons programma op 22 mei pas bekend, maar ik kan wel zeggen dat als Rowwen Hèze tourt langs theaters ze in De Maaspoort nooit zullen ontbreken”, aldus Thomassen.

Tot 1 juli staat Rowwen Hèze ook nog live in het theater met de theatervoorstelling Pinkpop van Toneelgroep Maastricht. Speciaal hiervoor schreef de band nieuwe muziek en bracht het onlangs een cd uit. Deze voorstelling is op 14 mei en 17 juni bijvoorbeeld nog in de Maaspoort in Venlo te zien.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)