Menu

Twitter feed Reindonk

  • ‘Gouden Venus van Milo’ voor Imke Emons uit Horst bit.ly/2zp9BJN

Rozen proeven in Lottum

17 juni 2017

In Lottum gaat zondag de Week van de Potroos van start. In De Rozenhof worden gerechten met streekproducten in combinatie met de smaak van de roos gepromoot.

Topkoks Maurice Smits uit Horst en Peter Laux uit Geldern gaan deze bijzondere gerechten bereiden. Met dit kookevenement wil De Rozenhof de tuinroos meer bekendheid geven als duurzame en gezonde bron van geur- en smaakbeleving. Het Rozenfestival in augustus 2018 staat helemaal in het teken van de smaak van de roos.

In de Week van de Potroos zijn er elke dag presentaties en workshops rond de smaak van de roos in het Lottumse rozenkenniscentrum. Zo’n vierhonderd basisschoolkinderen van De Bottel uit Lottum en De Kameleon uit Grubbenvorst komen voor een educatieve les naar De Rozenhof deze week.

Zondag laten rozenkwekers ook weer hun mooiste producten zien tijdens de jaarlijkse Potrozenshow. Ook wordt traditiegetrouw een speciale nieuwe 'Lottumse' roos gedoopt, deze keer de Kordes Roos. Bij de feestelijkheden zijn onder andere gedeputeerde Daan Prevoo en wethouder Paul Driessen aanwezig.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)