Menu

Twitter feed Reindonk

Rozenkoningin opent rozenseizoen

2 mei 2018

Mieke Smits is de nieuwe Rozenkoningin. Dat is op zondag 29 april feestelijk onthuld. Zij is vanaf nu het boegbeeld van Rozendorp Lottum, waar van 10 tot en met 13 augustus het Rozenfestival plaatsvindt.


De presentatie van de Rozenkoningin is traditioneel ook de start van de kaartverkoop van het festival. Jan Huijs nam die officiële aftrap als voorzitter van Stichting Rozendorp Lottum, onder de zonovergoten wieken van de Houthuizer Molen. Dat was geen toevallig decor, want Mieke is een echte bakkersdochter.

De 25-jarige Mieke studeert Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als echt Lottums meisje heeft Mieke vroeger ook zomers lang 'op de plak' rozen gebonden. Die mentaliteit heeft ze van huis uit meegekregen: 'De afgelopen Rozenfestivals stond ik tussen het brood en gebak, waaronder natuurlijk onze eigen rozenvlaai! In de pauzes ging ik dan vaak alvast een rondje maken over het terrein.' Deze zomer mag ze haar rondjes maken als Rozenkoningin: 'Een hele eer!'

Het thema van het Rozenfestival is dit jaar ‘Rozen smaken naar meer’. De festiviteiten zijn deze editie dan ook visueel, muzikaal én extra culinair. Rondom de Markt voor de kerk, aan de voet van Kasteel De Borggraaf en op het plein bij de Maas worden alle zintuigen geprikkeld. De komende maanden bezoekt Rozenkoningin Mieke als ‘voorproefje’ alvast diverse festiviteiten in de regio.

Foto: Morris Jacobs Fotografie


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)