Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Rundje um ut Hundje start loopclinics voor jeugd

6 februari 2019

De organisatie van Rundje um ‘t Hundje heeft de ambitie samen met Lopersgroep de Peelrunners de jeugd enthousiast maken voor hardlopen en bewegen. Daarom organiseren zij loopclinics van 1 tot 1,5 uur voor basisschoolleerlingen op de atletiekbaan aan de Tienrayseweg in Horst. Verdeeld over vijf woensdagmiddagen.

De clinics worden voor de 5e keer georganiseerd en groeien in deelnemersaantal. In 2018 hebben 130 kinderen deelgenomen. In het jubileumjaar van Rundje um ut Hundje is er ruimte voor nog meer kinderen.

De clinics worden gehouden in twee blokken en beginnen om 14.30 uur. Blok 1 - voor deelnemers aan de 350 en 500 meter - vindt plaats op woensdag 27 maart en 10 april. Blok 2 - voor deelnemers aan de 1.250 meter - vindt plaats op woensdag 3 en 17 april. Op woensdag 8 mei vindt een gezamenlijke afsluitende clinic plaats. Inschrijven voor de clinics kan tot uiterlijk zondag 4 maart. Vol is vol: er is plaats voor maximaal 80 kinderen in elk blok.

De kinderen worden in groepjes begeleid door een trainer en voorzien van fruit. Rundje um ‘t Hundje en de Peelrunners hopen zo, op laagdrempelige wijze, de jeugd te motiveren om zich in te schrijven voor het hardloopevenement.

Uitgebreide informatie over de clinics staat op de Facebookpagina en de website van Lopersgroep de Peelrunners. Aanmelden voor de clinics kan via clinicjeugdlopen@rundjeumuthundje.nl.

Deelnemers voor de 350 m, 500m, 1.250 of 2.500 meter en lopers voor de 5 km (vanaf 16 jaar) en 10 km (vanaf 17 jaar) kunnen zich voor de wedstrijden inschrijven via www.inschrijven.nl. Het wedstrijdnummer is op de wedstrijddag af te halen bij het wedstrijd secretariaat, Café de Lange, Wilhelminaplein 9 in Horst.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)