Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 13°. Overdag is het zonnig en droog. Er staat een matig briesje uit het N.O. De aangevoerde lucht is e… twitter.com/i/web/status/1…

Samen aan de slag met smaak

23 januari 2019

In Melderslo vond op vrijdag 18 januari de start van KERNgezond plaats! Na Horst, Sevenum en Kronenberg is Melderslo het volgende dorp in de gemeente Horst aan de Maas dat voor KERNgezond gaat. De start stond in het teken van de smaaklessen. Cliënten van Dichterbij sloten hier bij aan.

Zoals de naam het al zegt staan de smaaklessen in het teken van smaak en gezonde voeding. Door te proeven, kijken, ruiken en voelen ontdekte iedereen dat er bij eten meer zintuigen komen kijken dan alleen de mond. Zo ontdekten ze bijvoorbeeld dat door de toevoeging van kleurstoffen je een heel ander idee over een voedingsproduct krijgt.

Er werd een quiz gespeeld over producten proberen herkennen door kijken, voelen en ruiken. Raden in welke producten meer suiker zat en nog vragen beantwoorden. Verder maakte iedereen een lekker en gezond gerechtje. Men maakte broodsushi met komkommer, paprika, wortel, sla en kipfilet. Tenslotte speelden ze kwartet. Niet zo maar een kwartet maar een kwartet over de Schijf van Vijf. 

Het mooiste aan deze eerste KERNgezond activiteit was de onderlinge samenwerking en interesse tussen de kinderen en de cliënten van Dichterbij. Iedereen sloot de ochtend dan ook met een grote glimlach af. Een superstart van KERNgezond in Melderslo!


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)