Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Samenwerking Reindonk en 1Lokaal

Vrijdag 16 oktober hebben A&C Media en Streekomroep Reindonk in Horst aan de Maas afgesproken om samen te werken in de verdere uitbouw van beide organisaties. De samenwerking zal zich in eerste instantie richten op redactionele zaken. Over en weer zal content worden uitgewisseld om zodoende verder te bouwen aan een solide basis in Noord-Limburg.

Pieter Janssen, directeur Streekomroep Reindonk: "We zijn sinds 2013 hard aan de slag om Omroep Reindonk verder te ontwikkelen tot hét communicatieplatform in Horst aan de Maas. Dit heeft onder andere geresulteerd in steeds oplopende bezoekcijfers op digitaal vlak, een steeds sterkere binding met de inwoners binnen de gemeenschap en het continu uitbreiden van onze nieuwsfaciliteiten."

“Een mooie samenwerking. Wij zijn altijd op zoek naar lokale stemmingmakers; mensen die weten wat er speelt in de samenleving. Omroep Reindonk weet die mensen goed te vinden. Niet in de laatste plaats omdat de tientallen Reindonk-medewerkers zèlf erg actief zijn in die samenleving”, vertelt Rob Willems, Manager Redactie van A&C Media. A&C Media geeft sinds afgelopen zomer in elke Limburgse gemeente alsmede enkele gemeenten in Gelderland een lokale krant huis-aan-huis uit. Van 1Eijsden tot 1Gennep en van 1Sittard tot 1Horst aan de Maas. Elke 1Lokaal weekkrant is gratis voor de lezers en wordt op de woensdag of donderdag bezorgd. De edities richten zich op plaatselijk nieuws en service-informatie. Kijk voor meer informatie op www.bereik1lokaal.nl."
De streekomroep zal wekelijks te vinden zijn in de Weekkrant in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray. De redacties van beide organisaties zullen verder intensief samenwerken.
 
Janssen vervolgt: "We hebben sinds 2013 getracht samen te werken met de andere aanbieder van geprint lokaal nieuws uit Horst aan de Maas maar dat is helaas niet gelukt."

Reeds twee jaar behoort Streekomroep Reindonk tot de beste zeven lokale omroepen van Nederland, zo blijkt uit de nominatie 'Beste Lokale Omroep van het Jaar' die jaarlijks wordt gehouden." Uit het juryrapport: "Deze omroep laat zien dat met een beperkt budget een goede continue nieuwsvoorziening te realiseren is in een steeds veranderend medialandschap."

De streekzender uit Horst aan de Maas is marktleider op het gebied van lokaal nieuws in de gemeente. Vele duizenden bezoekers weten de nieuwsvoorzieningen op website, social media, app en beeldkrant te vinden.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)