Menu

Twitter feed Reindonk

Senioren en mensen met beperking in beweging

De Zorggroep, Dichterbij en de gemeente Horst aan de Maas gaan samenwerken om senioren en mensen met een beperking meer te laten sporten en bewegen. Er is al een beweegcoach actief, die speciaal voor deze doelgroep activiteiten organiseert en projecten en initiatieven met elkaar verbindt.

De beweegcoach werkt samen met zorgmedewerkers van Dichterbij en de Zorggroep om beweegactiviteiten te borgen in het activiteitenprogramma van hun cliënten. Daarnaast gaat hij structurele sport- en beweegprojecten opzetten en begeleiden voor senioren en mensen met een beperking, bijvoorbeeld op de beweegstraat in Hof te Berkel, of weerbaarheidstrainingen, fitheidstesten of een maatjesproject.

De programmalijn ‘Wij hebben zorg voor elkaar’ is onderdeel van het projectplan Sport aan de Maas. Inwoners, verenigingen, zorg- en onderwijsinstellingen, de woningcorporatie en ondernemers werken hierin samen aan bewustwording van het belang van voldoende beweging en gezonde voeding.

Met als gezamenlijk doel: minder overgewicht, dat kinderen gezond kunnen opgroeien, volwassenen gezonde keuzes kunnen maken en ouderen langer vitaal blijven.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)