Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Sevenum

Rob Moers nieuwe dirigent Harmonie Unie Sevenum


Afgelopen maandag stond er bij de eerste repetitie na de zomervakantie een nieuw gezicht voor Koninklijke Harmonie Unie Sevenum. Rob Moers uit Kerkrade werd voor de zomervakantie uit drie kandidaten gekozen als nieuwe dirigent, nadat Robbie Snoek afscheid had genomen van het orkest.

Rob Moers studeerde slagwerk, HaFaBra directie en orkestdirectie aan het conservatorium van Maastricht. Hij heeft zijn eigen muziekschool en is momenteel dirigent van o.a. Muziekvereniging Eendracht uit Melderslo en Fanfare Vriendenkring uit Limbricht. Ook schrijft hij regelmatig muziek voor orkesten en zet hij diverse jeugdprojecten op touw. Rob is getrouwd en heeft drie kinderen (twee meiden en een jongen) die ook allemaal actief in de muziek zijn. De Sevenumse Harmonie heeft er veel zin in om samen met Rob het nieuwe seizoen in te gaan en zij wenst Rob veel succes en plezier in Sevenum!

Lees verder

Nieuw gedenkteken in Sevenum


Dit jaar vieren we in Sevenum het feit, dat op 22 november 2019 precies 75 jaar geleden is, dat ons dorp werd bevrijd van de Duitse bezettingsmacht. In dat betreffende weekend zullen diverse activiteiten worden georganiseerd om dit feit te herdenken. Eén van deze activiteiten zal plaats gaan vinden aan de Saardijk.


Een peloton van het 15e Scottish Reconnaissance Regiment (een verkenningseenheid) ging op 21 november 1944, één dag vóór de bevrijding van Sevenum, op patrouille door het nog bezet gebied richting buurtschap De Vorst. De Churchill tank van Sergeant Brown van het 3e Bataljon Scots Guards reed voorop en liep daarbij op de Saardijk op een Duitse antitankmijn. Tankchauffeur John Shiells kwam daarbij om het leven. Hij mocht slechts 21 jaar oud worden. John’s stoffelijk overschot werd vlakbij de plaats waar hij om het leven kwam begraven in een veldgraf op grond van de familie Hoex langs de berm van de Saardijk. Het graf bevond zich tussen de huidige huisnummers 6 en 7.

Het graf werd geadopteerd en met liefde verzorgd door de weduwe Ida Pauwels die destijds woonde aan de huidige Saardijk nr. 6. John heeft hier zijn voorlopige rustplaats gehad tot 1 augustus 1947, waarna hij zijn definitieve rustplaats vond op de Britse oorlogsbegraafplaats in Mook. (zie foto)

John Shiells werd daarmee de eerste geallieerde bevrijder die in onze Sevenumse gemeenschap zijn leven verloor tijdens de bevrijdingsactie. Hij is daarmee symbool geworden mede voor de andere geallieerde soldaten van de 15e Schotse Divisie die in ons dorp om het leven kwamen in de dagen van de bevrijding.

Het gedenkteken zal geplaatst worden in de wegberm van de Saardijk tussen twee eikenbomen aan de linkerzijde van de weg gezien vanuit Sevenum richting Middenpeelweg op een 100 tal meters voor huisnummer 7. De onthulling van het gedenkteken zal in militaire traditie plaats vinden op zaterdag 23 november.

Dit monument wordt mede mogelijk door subsidies van de Rabobank, Dorpsraad en de Gemeente Horst aan de Maas.

Lees verder

In de steigers


Het is maandagavond als ik dit stukje tik. Of sterker nog; het is al bijna middernacht en ik kom zojuist uit een vruchtbaar en inspirerend overleg met de technische collega’s van Omroep Venlo en Omroep Reindonk. Een avond waar in gezamenlijkheid mooie lijnen zijn uitgezet voor de nieuwe omroep in Horst aan de Maas. Binnenkort zal Omroep Reindonk namelijk omgedoopt worden tot Omroep Horst aan de Maas. Precies volgens plan en de businesscase zoals die door een overtuigende meerderheid van de gemeenteraad op 12 februari jl. is omarmd.

Lees verder

Uitbreiding voor Dinnissen Process Technology


Dinnissen Process Technology gaat uitbreiden met twee nieuwe hallen. Deze nieuwbouw zorgt er ook voor dat het in Sevenum gevestigde bedrijf nieuw personeel gaat aannemen.

Dinnissen produceert klantspecifieke machines en onderdelen voor de procesindustrie. Het totale proces vanaf de engineeringsfase tot en met in bedrijf name wordt in eigen beheer uitgevoerd. Dankzij een netwerk van agenten, opereert Dinnissen wereldwijd in de feed, food, farmacie en chemie.
Lees verder

Oefenen voor het KinjerOLS


Op 25 juni vindt in Sevenum het KinjerOLS plaats. Een kleine 1.000 kinderen die samen 30 scholen binnen Nederlands- en Belgisch Limburg vertegenwoordigen nemen deel aan het KinjerOLS.

Lees verder

2913 elektrische apparaten ingezameld


Basisscholen De Krullevaar, De Kroevert en De Samensprong hebben een topprestatie geleverd door tussen 21 mei en 15 juni maar liefst 2.913 elektronische apparaten in te leveren.

Van deze apparaten worden de meeste onderdelen weer hergebruikt. Hierdoor hoeven er minder grondstoffen uit de aarde gehaald te worden. Bovendien draagt de inzameling er aan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terecht komen.

Lees verder

Hegelsom nieuwe Baas van Horst aan de Maas


Hegelsom is afgelopen zaterdag de winnaar geworden van baas van Horst aan de Maas, op de tweede plek eindigde America en de derde plek was voor Tienray.

Lees verder

Lintje voor de heer Fun van Gassel


De heer Van Gassel is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich als vrijwilliger bij Vereniging Hartezorg en De Hart&Vaatgroep ruim 20 jaar een ware coach getoond voor vele hartpatiënten. Daarnaast is hij werkzaam bij diverse parochies van de Federatie Horst als pastoraal werker.

Ook was hij werkzaam als vrijwilliger geestelijke verzorging bij Sevenheym en heeft in die hoedanigheid een grote bijdrage geleverd aan het welbevinden van de bewoners van het verzorgingshuis en het belijden van het Rooms Katholieke geloof.
Bovendien heeft de heer Van Gassel als bestuurslid van het Platform Gehandicapten Horst aan de Maas (2010-2014) een bijzondere bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in Horst aan de Maas, in het bijzonder voor mensen met een beperking.

Lees verder

Lintje voor de heer Jac Aerts uit Sevenum


De heer Aerts was van 1973 tot 1988 zeer gewaardeerd bestuurslid en wedstrijdsecretaris van voetbalvereniging Sparta’18.

Vanaf 1986 is hij als enig bestuurslid voorzitter, secretaris en penningmeester van Zwemclub Kopje Onder en maakt hij mogelijk dat de meer dan 35 leden wekelijks een avond onder leiding van een badmeester verschillende trainingen kunnen volgen.

Lees verder

Hoogste punt nieuwe achtbaan Toverland


Attractiepark Toverland opent binnenkort het nieuwe themagebied Avalon. De bouw van deze enorme uitbreiding is op dit moment in volle gang. Woensdag werd het hoogste punt van de gloednieuwe wing coaster Fēnix bereikt. Op de top van maar liefst 40 meter hoog werd een vlag uitgehangen om deze mijlpaal te vieren.

De vlag werd gehesen door Jean Gelissen van de bouwdirectie uitbreiding Toverland, onder toeziend oog van ruim 200 bouwmedewerkers. “Iedereen die aan deze uitbreiding meewerkt is mede verantwoordelijk voor de toekomst van Toverland. We leveren een megaprestatie”, vertelt een trotse Gelissen. “Het bereiken van het hoogste punt van Fēnix is een geweldige kers op de taart.”

Fēnix is de allereerste wing coaster van de Benelux. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Fēnix is maar liefst veertig meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u.

Lees verder

50 jaar Vocal Connexion Sevenum


Vocalgroup Vocal Connexion uit Sevenum bestaat 50 jaar. Het koor is druk bezig met de voorbereidingen voor het grote jubileumconcert op zaterdag 2 juni.

Lees verder

Sevenumse schoolkinderen terug naar prehistorie


Op basisschool de Krullevaar in Sevenum zijn de leerlingen bezig met het thema prehistorie. Dinsdag en woensdag werd er in het kader van dit project een huifkartocht gemaakt langs plekken waar prehistorische vondsten zijn gedaan.

Lees verder

Lijsttrekkers met elkaar in debat 


HALLO Horst aan de Maas en Omroep Reindonk presenteren op dinsdag 20 maart in samenwerking met OV Concordia ’62 het verkiezingsdebat. Dit debat vindt plaats in ’t Gasthoês in Horst en start om 20.00 uur.

Lees verder

VIDEO: ABC-restaurant Sevenum geopend


Het ABC-restaurant aan de Middenpeelweg in Sevenum opende vrijdag 9 maart haar deuren.

Het "all you can eat'-restaurant biedt plaats aan zo'n 1150 bezoekers en is onderdeel van het Family Entertainment Center. Zo opent binnenkort het Portal Action House en het Mattel Play Edutainment Center. In The Portal Action House ga je sportieve uitdagingen aan in de setting van een virtuele gamewereld.

Lees verder

Gedeputeerde bezoekt bijenoase Sevenum


Gedeputeerde Hubert Mackus bezoekt zaterdag de nieuwe bijenoase in Sevenum. Omdat het aantal bijen al jaren terugloopt en in Limburg het meest, financiert de provincie bijenoases op verschillende plekken in Limburg.

Lees verder

Doorzoeking Sevenum inzake Hells Angels-actie


In Sevenum is dinsdagavond een huis doorzocht in verband met een Belgische politie-actie tegen de Hells Angels. Dat melden Vlaamse media.

Lees verder

Toverland zoekt nieuwe naam voor familieachtbaan Boomerang


Attractiepark Toverland is op zoek naar een nieuwe naam voor de familieachtbaan Boomerang en vraagt de pretparkfans om hulp. "We hopen dat onze trouwe fans een goede suggestie hebben", vertelt een woordvoerster aan Looopings.

Lees verder

ABC-restaurant opent 9 maart de deuren


De bouwwerkzaamheden voor het ABC-restaurant aan de Middenpeelweg in Sevenum zijn bijna voltooid. Het gebouw, waarin eigenlijk 11 restaurants onder 1 dak zitten, zal op vrijdag 9 maart haar deuren openen. Komende week zullen 400 'proefeters' het restaurant vullen, om de laatste puntjes op de 'i' te zetten vóór de officiële opening.

Lees verder

Twan Huys presentator RTL Late Night


Twan Huys stopt na 25 jaar NOVA en Nieuwsuur als presentator bij de NTR. De geboren Sevenummer wordt met ingang van september de nieuwe presentator van RTL Late Night, waar hij Humberto Tan opvolgt.

Lees verder

Set Up wint van VC Athos'70


Na 2 weken geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen VC Athos'70 DS 1 op het programma voor Set Up DS 1. De dames uit Sevenum stonden op plek 8 in de competitie en aangezien onze concurrent Somas Activia DS 4 inmiddels 2 wedstrijden meer had gespeeld en deze ook had gewonnen was er maar een ding wat ze moesten doen en dat was met ruime cijfers van de dames uit Sevenum winnen.

Lees verder

Toch stembureau op station


De gemeente heeft laten weten dat er toch een mobiel stembureau komt op station Horst-Sevenum tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. In media verschenen namelijk berichten dat er geen extra stembureau zou komen omdat dit veel te duur zou zijn.

Lees verder

Stemwijzer gemeenteraadsverkiezingen online


Vanaf vandaag staat de stemwijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart online voor de kiezers in Horst aan de Maas. Het invullen van de stemwijzer op horstaandemaas.mijnstem.nl ondersteunt bij het bepalen welke partij het best bij de opvatting van de kiezer past.

Lees verder

Computerstoring veroorzaakt problemen bij huisartsen


Huisartsen in Noord-Limburg kampen sinds dinsdagmiddag met een computerstoring. Naast de huisartsenpost in Venlo zijn ook Van Weeghel en De Brink in Sevenum en America, De Wildenberg in Meerlo en Van Noord in Kronenberg getroffen.

Lees verder

Bakker Gommans naar Horst


Vanaf 2 maart gaat Horst kennis maken met de Sevenumse bakker Gommans. De winkel en bakkerij van Derix aan de Kerkstraat wordt hiermee overgenomen.

Lees verder

Drugspand Sevenum gesloten


Een pand aan Groothorstweg in Sevenum is op last van de burgemeester gesloten. In een bijgebouw is eerder door de politie drugs aangetroffen. 

Lees verder

Alle dagen carnaval op Reindonk


Omroep Reindonk heeft de komende dagen een uitgebreide carnavalsprogrammering. Zaterdag is de aftrap met een registratie van de optocht van Grubbenvorst.

Lees verder

Jeugdprins Bert I van Ût Ezelsköpke


Zondag 14 januari is de Jeugdprins 2018 van ût Eazelsriëk bekend gemaakt. Prins Bert I van Jeugdcarnavalsvereniging Ût Ezelsköpke gaat samen met zijn adjudanten Teun en Ruben dit vastelaovesjaor de scepter zwaaien in Sevenum, bijgestaan door de Raod van Elluf en de lieftallige dansmariekes!

Hij doet dit met de spreuk: 'Ôk al schille weej ûnne kop, deaze carnaval goan weej väörop!'

Lees verder

Arrestatie merkkleding-dief in Sevenum


De politie heeft vrijdag 2 februari op de George Vancouverstraat in Sevenum een verdachte aangehouden voor diefstal c.q verduistering van merkartikelen.
De George Vancouverstraat ligt op het industrieterrein Trade Port op de rand met de gemeente Venlo.

Volgens 112Venlo werd er voor honderden euro's aan merkartikelen weggenomen, waarvoor hij zich binnenkort voor de rechter mag verantwoorden.

Lees verder

Anna en Siem Jeugdbruidspaar in Sevenum


Judoclub Jigoro Kano Sevenum organiseert dit jaar samen met de jeugdcarnaval Sevenum de kinderboerenbruiloft.

De 17 enthousiaste kinderen hebben zich aan het publiek voorgesteld door middel van een spectaculaire judodemonstratie in de Wingerd. Ook werden Anna Deckers en Siem Hoex gepresenteerd als het jeugd-boorebruidspaar 2018.


Het bruidspaar Anna en Siem en hun gezelschap Sam, Guusje, Fanny, Fenna, Daantje, Julie, Isa, Tess, Job, Esmee, Pien, Jill, Inke, Maartje en Neele nodigen u uit voor de grote dag op carnavalsdinsdag 13 februari om 16:11 uur zaal de Wingerd in Sevenum.

Lees verder

Bouw gasloze woningen bereikt hoogste punt


Donderdag werd het hoogste punt gevierd van 6 zogenaamde all electric woningen aan de Haverstraat in Sevenum. Bij deze gelegenheid kregen wethouders Bob Vostermans en Birgit Op de Laak een cheque uitgereikt van Bouwmij Janssen.

De wethouders doneren het bedrag aan de dorpshuiskamer Efkes Same aan de Mgr. Verstraelenstraat in Sevenum. Efkes Same biedt ruimte aan mensen om zomaar binnen te lopen. Doel is de onderlinge verbondenheid van dorpsgenoten te behouden en te versterken.

Lees verder

Krullevaart-airlines


De Krullefanfaar van basisschool de Krullevaar in Sevenum heeft samen met ouders en kinderen een carnavalshit geschreven, 'Krullevaart-airlines'.

Lees verder

Zorgen om garantstelling Horst a/d Maas 800


Het college van B&W wil stichting Horst aan de Maas 800 een garantiestelling geven voor eventuele tekorten van maximaal 100.000 euro. De stichting is hierdoor verrast.

Lees verder

VIDEO: Toverland presenteert plannen


In het nieuwe entreegebied van Toverland, Port Laguna, kan écht getoverd worden. De nieuwe entree wordt op 7 juli samen met het nieuwe themagebied Avalon geopend.

Lees verder

Tijdelijk meer goederentreinen langs Horst


De komende tijd is er een tijdelijke toename van goederentreinen op het spoortraject Deurne-Venlo, de Brabantroute. In verband met werkzaamheden aan de spoorverbinding tussen de randstad en Oberhausen, de Betuwelijn, wordt een deel van het treinverkeer de komende tijd af en toe omgeleid via Venlo.

Lees verder

Verkeershinder door bomenkap in Sevenum


De gemeente gaat komende week bomen zagen op de Grubbenvorsterweg-Sevenumseweg in Sevenum. Het snoeiwerk is mede noodzakelijk voor de veiligheid van de weggebruikers en omwonenden na de storm van vorige week.

Lees verder

Toveren in nieuw entreegebied Toverland


In het nieuwe entreegebied van Toverland, Port Laguna, kan écht getoverd worden. De nieuwe entree wordt op 7 juli samen met het nieuwe themagebied Avalon geopend.

Lees verder

Bakker Gommans beste bakker van Nederland


Bakker Gommans in Sevenum is uitgeroepen tot de beste Echte Bakker van Nederland 2018. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde werd dit bekendgemaakt.

Lees verder

Joep Everts 65e Prins d'n Ezelskop


Prins Joep I Everts is uitgeroepen tot de 65e prins van de Ezelskop uit Sevenum.


In een bomvol cultureel centrum de Wingerd werd hij samen met zijn adjudanten Roy Hoeijmakers en Stef Billekens gepresenteerd als de nieuwe heerser voor de komende dolle dagen.

De prins en zijn gevolg houden receptie op zondag 28 januari vanaf 14:11 uur in de Wingerd in Sevenum.

Lees verder

VIDEO: Horst aan de Maas 800


Stichting Horst aan de Maas 800 heeft meer dan vijftig ideeën verzameld voor de viering van 800 jaar Horst aan de Maas in 2019. Voorzitter Arie Stas licht in Focus de plannen toe. De gemeenteraad vergadert 6 februari over het subsidievoorstel.

Lees verder

Gouden KNVB-speld voor Sparta’18 voorzitter


Voorzitter Ger van den Munckhof van Sparta ‘18 heeft de gouden KNVB-waarderingsspeld ontvangen voor zijn bijzondere verdiensten voor de voetbalclub. Tijdens de nieuwjaarsborrel in Sevenum werden Mat Billekens en Bart Jansen gehuldigd voor hun 40 jaar lidmaatschap.

Lees verder

Horst nieuwe halte Brand Beer Venlo Express


Voor editie 2018 wordt het aantal halteplaatsen van de Brand Beer Venlo Express uitgebreid met Horst-Sevenum. Nadat de trein al vastelaovesvierders heeft opgepikt in Maastricht (vertrek om 06:55), Valkenburg, Heerlen, Sittard, Roermond, Weert en Eindhoven is hij om 9.34 uur op station Horst-Sevenum.

Lees verder

Carin van Berkel versterkt directie Toverland


Carin van Berkel wordt de nieuwe Commercieel Directeur van Attractiepark Toverland. Per 12 maart 2018 geeft zij leiding aan de afdelingen marketing en sales. Zij zal onder meer verantwoordelijk zijn voor de bezoekersaantallen en -omzet en daarmee direct bijdragen aan de groeiambitie van Toverland. Met de komst van Carin van Berkel is het directieteam van Toverland weer compleet.

Zij bekleedde diverse directiefuncties binnen Holland Casino en was ze een aantal jaren commercieel directeur bij de Efteling. De afgelopen zes jaar heeft zij gewerkt als manager Vrije Tijd bij de ANWB.

Lees verder

Twee dagen Baas van Horst aan de Maas


Baas van Horst aan de Maas wordt volgend jaar grootser dan ooit, meldt de organisatie van het sport- en spelevenement zaterdag op Facebook. Zo is er op vrijdagavond een besloten feest voor deelnemers, vrijwilligers en bouwers.

Lees verder

Imkerij Agro Bestuivingen starter van het kwartaal


Imkerij Agro Bestuivingen uit Sevenum is de vierde winnaar in 2017 van Starter van het Kwartaal. Zoals de naam al doet vermoeden is het bedrijf van Thijs Wijnen en Sjaak Buyssen vooral werkzaam in de agrarische sector en betrokken bij de groente- en fruitteelt.

Lees verder

Inbraak Grubbenvorsterweg in Sevenum


Aan de Grubbenvorsterweg in Sevenum heeft een inbraak plaatsgevonden in de nacht van zondag 17 op maandag 18 december.

Lees verder

NGG wint eerste Zaerum Kwist


De groep NGG heeft de eerste editie van Zaerum Kwist gewonnen. Op 18 november namen 83 teams uit Sevenum deel aan de dorpsquiz.

Lees verder

Vermiste 87-jarige dood aangetroffen in Sevenum


De bejaarde scootmobiliste uit Helden die sinds donderdagmiddag werd vermist is dood aangetroffen in het het buitengebied van Sevenum. Donderdag werd groot alarm geslagen nadat de 87-jarige vrouw niet terugkeerde van een controlebezoek aan de Regiopoli van VieCuri in Panningen.

Lees verder

Minder treinverkeer Venlo-Eindhoven


Tussen Eindhoven en Venlo rijden veel minder treinen als gevolg van een kapotte bovenleiding. Reizigers moeten rekening houden met vertraging.

Lees verder

Basisscholen dicht voor derde staking


De meeste basisscholen in het land zijn weer dicht dinsdag. Leerkrachten leggen het werk voor de derde keer dit jaar neer om te protesteren tegen de volgens hen te lage salarissen en te hoge werkdruk.

Lees verder

Sporthelden in Sevenum en Kronenberg


Triathlete Neiske Becks en wielrenster Sabrina Stultiëns waren donderdag 7 en vrijdag 8 december te gast op de basisscholen in Sevenum en Kronenberg. Dit vanwege de tweede KERNgezond-activiteit die in het teken stond van gezond gedrag. De topsporters gaven een gastles genaamd ‘De Held’.

Lees verder

Innovatieprijs voor Hotraco


Hotraco Group heeft een innovatieprijs ontvangen voor vernieuwende producten. Het bedrijf uit Hegelsom bedacht een zitstok voor kippen, die zelf vogelmijten telt en een seintje geeft als de boer daar iets aan moet doen.

Lees verder

Drie Europese topcampings in Limburg


Limburg telt komend jaar drie Europese topcampings. Het gaat om de Schatberg, de Leistert in Roggel en het Leukermeer in Well. Dit zijn campings met vijf sterren.

Lees verder

Voltige in Horst aan de Maas


Voltige is zoals de kinderen het noemen: turnen op een paard. Oftewel acrobatiek op een bewegend paard. Voltige valt onder de paardensport en is ondergebracht bij de belangenvereniging KNHS voltige vereniging.

In Limburg zijn op dit moment geen mogelijkheden om voltige te beoefenen. Afgelopen zomer, tijdens het evenement Passie voor Pony en Paard in Sevenum zijn er workshops en shows voltige gegeven. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door Ruiterclub Sevenum en HOSEMA (Turnen, freerun en dans- vereniging).

Gebleken tijdens deze pilot is dat er veel animo was voor voltige. Die dag hebben 40 kinderen deelgenomen aan de proeflessen en was er veel bewondering voor de demonstratieshow die werd gegeven. Een werkgroep is vervolgens aan de slag gegaan om te onderzoeken of er een vervolg mogelijk zou zijn om voltige te introduceren in Horst aan de Maas en daarbij in Limburg.

In maart zullen er kennismaking lessen georganiseerd worden op 2 locaties: Manege Sevenum en Manege Lottum. Vervolgens zal er een lesaanbod komen van een blok van vijf lessen in de periode maart en april.

Voor meer informatie en aanmelden: voltigehorstaandemaas@gmail.com.

Lees verder

VVD kieslijst vastgesteld


De leden van de VVD Horst aan de Maas hebben de kieslijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Al eerder werd bekend gemaakt dat Peter Elbers lijsttrekker is en Theo Douven lijstduwer.

Lees verder

Voetballer Matoug definitief bij Oranje-selectie


VVV-jeugdspeler Naïm Matoug uit Grubbenvorst is geselecteerd de landelijke Future-groep jongens onder 15 jaar. De middenvelder van VVV-Venlo O15 werd de afgelopen maanden meerdere keren uitgenodigd door de KNVB voor selectie-activiteiten.

Lees verder

De Schatberg mantelzorgvriendelijke werkgever


De gemeente Horst aan de Maas heeft het predicaat ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’ overgedragen aan De Schatberg. Het vakantiepark in Sevenum spreekt hiermee de intentie uit om ook voor het predicaat mantelzorgvriendelijke werkgever te gaan.

Lees verder

De Schatberg ‘Beste van Nederland’?


De Schatberg is afgelopen zomer door het RTL4-programma De Beste van Nederland uitgeroepen tot ‘De beste camping van Limburg’. Nu maakt de camping in Sevenum kans om de beste van Nederland te worden.

Lees verder

8 miljoenste bezoeker voor Toverland


Sinds de opening op 19 mei 2001 mocht Toverland vandaag haar acht miljoenste bezoeker ontvangen. De familie Visscher uit Vlijmen en familie van Bijnen uit Druten werden tijdens hun jaarlijkse vader-kinder-uitje in het zonnetje gezet.

Voor vader Visscher is dit het eerste bezoek aan het attractiepark. 'De dag begint zo wel héél erg goed!', grapt hij. Naast bloemen en een grote cheque kregen zij een jaarabbonnement uit handen van Tessa Maessen, communicatie manager van het park.

Lees verder

Dinnissen winnaar Ondernemersprijs 2017


Henk Kuijpers, Wouter Kuijpers en Frans Bakker van Dinnissen BV in Sevenum hebben de Ondernemersprijs Horst aan de Maas 2017 gewonnen. Willeke Verdellen van Energetic Training mag zich Jonge Ondernemer 2017 noemen.

Lees verder

Rabobank steunt clubs met 125.000 euro


Dinsdagavond vond in de Merthal in Horst de finale-avond plaats van de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens deze feestelijke avond kregen alle aanwezige verenigingen en stichtingen een cheque uitgereikt. De grootste bedragen waren voor KBO Horst (988,85 euro), Speeltuin Mart Roeffen Grubbenvorst (1.403,86 euro) en Hospice Zenit Venray (1.665,16 euro). Deze clubs hebben de meeste stemmen weten te verzamelen.

Lees verder

Eerste editie Zaerum Kwist


Afgelopen zaterdag vond de eerste Zaerum Kwist plaats. Er streden 83 teams uit Sevenum tijdens de dorpsquiz, gebaseerd op de Horster Kwis, om de eerste plaats.

De teamcaptains konden op het begin van de avond hun ‘kwisboek’ ophalen bij café Breurs. Daarna hadden ze met hun team tot 23.30 uur de tijd om zich door alle vragen heen te werken op een eigen gekozen locatie.

Een groot deel van de vragen ging over Zaerumse gebeurtenissen, evenementen, verenigingen, inwoners, lokale ondernemers, het dorp en haar geschiedenis. Er waren kennisvragen, doe-opdrachten en een geheime proef.

De prijsuitreiking zal op 16 december plaatsvinden en aansluitend is er voor alle deelnemers een feestavond.

Lees verder

Lintje voor Angela Alards en Ton Pijpers


Angela Alards-Achten uit Horst en Ton Pijpers uit Sevenum hebben vrijdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen. Beiden zijn tijdens de jaarlijkse contactavond van de vrijwillige brandweer Horst aan de Maas benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees verder

De Sevewaeg op 15 in Cafe Top 100


De Sevewaeg in Sevenum staat dit jaar op de vijftiende plaats in de Café Top 100. De Morgenstond in Griendtsveen staat niet meer bij de bovenste honderd.

Lees verder

Prijs voor Landschap Horst a/d Maas en Groengroep


Landschap Horst a/d Maas en Groengroep Sevenum hebben de derde prijs gewonnen bij de Inspiratieprijs 2017. Deze onderscheiding uitgegeven door het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is voor een persoon of organisatie met bijzondere projecten op het gebied van natuurbehoud in de provincie.

Lees verder

La Place Sevenum bijna open


Restaurantketen La Place opent op donderdag 9 november haar deuren in Sevenum. Vanaf dan kunnen mensen terecht voor ontbijt, lunch of diner in het pand van het voormalige AC Restaurant aan de Middenpeelweg.

Lees verder

Voetballer Matoug weer bij Oranje-selectie


VVV-jeugdspeler Naïm Matoug uit Grubbenvorst is wederom door de KNVB uitgenodigd. Hij is geselecteerd voor een activiteit met de landelijke Future-groep jongens onder 15 jaar.

Lees verder

Twee frietkramen in Cafetaria Top 100


Twee cafetaria's uit Horst aan de Maas staan dit jaar in de cafetaria Top 100 van Misset Horeca. Ieder jaar maakt de horecawebsite de honderd beste snackhuizen van Nederland bekend.

Lees verder

Dylan Haegens bij Toverland


De populaire Venrayse YouTuber Dylan Haegens bezoekt komende vrijdag attractiepark Toverland in Sevenum. Fans hebben daar dan drie kwartier de tijd om vragen op hun held af te vuren.

Lees verder

Videoclub ’t Lenske wint ICO


Videoclub ’t Lenske heeft de Inter Club Ontmoeting (ICO) die zondag werd gehouden in Roermond gewonnen met de film “Zeker Weten”. De 40ste editie van deze filmwedstrijd tussen de Limburgse videoclubs werd door Open Lens uit Roermond georganiseerd.

Lees verder

Voetballer uit Grubbenvorst in selectie Oranje O15


VVV-jeugdspeler Naïm Matoug uit Grubbenvorst is door de KNVB uitgenodigd voor de nationale ploeg onder 15 jaar. Deze groep voetballers spelen volgende week dinsdag 17 oktober een selectiewedstrijd.

Lees verder

Sevenumse en Kronenbergse kinderen naar de boer


De groepen 6 van de Sevenumse en Kronenbergse basisscholen waren woensdagochtend aanwezig bij melkveehouderij Hendrix-Janssen in Evertsoord. In het kader van het project KERNgezond waren er verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen.

Lees verder

Genomineerden Ondernemersprijs bekend


De ondernemers die voor 2017 door de Adviesraad van de Ondernemersprijs Horst aan de Maas 2.0 aan de jury worden voorgedragen zijn: Henk Kuijpers, Wouter Kuijpers en Frans Bakker van Dinnissen BV te Sevenum, Frank Cornelissen, Matt Derkx, Jim Derkx en Rick Derkx van Limbraco International BV te Horst en René Francken van Montair Process Technology te Kronenberg.

Lees verder

Deze week onderhoud aan N556


Op de N556 tussen Sevenum en Venlo vinden deze week werkzaamheden plaats. De provincie doet dit in het kader van het jaarlijkse onderhoud aan provinciale wegen en fietspaden.

Lees verder

Landschap Horst a/d Maas en Groengroep genomineerd voor Inspiratieprijs


Landschap Horst a/d Maas en Groengroep Sevenum zijn de genomineerden uit de gemeente voor de Inspiratieprijs 2017, uitgegeven door het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Dit is een onderscheiding voor een persoon of organisatie met bijzondere projecten op het gebied van natuurbehoud in de provincie.

Lees verder

A73 dit weekend deels afgesloten


De verbindingsweg tussen de A73 en de A67 bij knooppunt Zaarderheiken is dit weekend afgesloten wegens werkzaamheden. Weggebruikers worden van vrijdag 21.00 uur tot en met maandag 5.00 uur ter plaatse met borden omgeleid.

Lees verder

Toverland krijgt definitief 2 miljoen van provincie


Toverland krijgt definitief een lening van twee miljoen van de provincie voor de uitbreiding van het attractiepark, dat meldt 1Limburg. Het Limburgs Parlement is akkoord gegaan met de financiering.

Lees verder

Boek over Sevenumse ondernemers


In het kader van het 30-jarig bestaan brengt de Heemkundevereniging Sevenum een nieuw boek uit. In het boek wordt de ruim honderdjarige geschiedenis beschreven van de Sevenumse ondernemers die in de 20e eeuw in de voedingssector werkzaam waren.

Lees verder

Uitbreiding Toverland


Vanaf volgend jaar kunnen bezoekers van het Limburgse attractiepark Toverland kennismaken met de almachtige tovenaar Merlijn. Het nieuwe themagebied Avalon, dat in de zomer van 2018 opengaat, staat in het teken van de bekende tovenaar. Naast een heftige wing coaster komt er een bootjesattractie met de naam Merlin's Quest.

Lees verder

Toverland verhoogt entreeprijs


Attractiepark Toverland verhoogt volgend jaar de entree met vier euro per persoon. Aan de kassa betaal je dan 32,00 euro voor een kaartje en een online ticket kost dan 29,50 euro.

Lees verder

Tweede Kiwanis Duo-Marathon in Sevenum


Niet de eindtijd, maar juist de combinatie van sportiviteit en genieten zijn hoofdzaak tijdens de Kiwanis Duo-Marathon Horst a/d Maas zondag in het centrum van Sevenum. Om 11.00 uur wordt het startsein gegeven voor de tweede editie.

Lees verder

Burendag in Norbertuswijk met Twan Huys


In de Norbertuswijk in Horst wordt morgen op Burendag een grote Wereldmarkt georganiseerd die de verbinding zal vormen tussen het Dendron College en het schoolgebouw van de Twister, met als spil het Huis van de Wijk. De in Sevenum geboren presentator Twan Huys is hierbij te gast in zijn eigen programma College Tour.

Lees verder

2.400 Euro voor ‘groene’ verenigingen in Sevenum 


Knopen Lopen Sevenum, Groen Groep Sevenum en IVN Maasdorpen hebben ieder een cheque van 2.400 euro gekregen van de jarige Driessen Groep. Het geld is afkomstig van donaties die zijn gedaan tijdens het jubileumweekend van het transportbedrijf uit Horst.

Lees verder

Twee diamanten bruidsparen in gemeente


Burgemeester Kees van Rooij mocht deze week weer twee echtparen feliciteren met hun 60 jarig huwelijksjubileum. Deze keer werden de echtparen van Leuven-van Gerven uit Swolgen en Beelen-Henraat uit Sevenum verrast met persoonlijk bezoek van de burgemeester.

Lees verder

Horster Mannenkoor organiseert Volkorenfestival


Het Horster Mannenkoor organiseert zondag (24 september) een festival voor koren. Onder de noemer Volkorenfestival zullen vier koren optreden bij Herberg de Lindehoeve in Grubbenvorst.

Lees verder

Raad tegen uitbreiding varkenshouderij Sevenum


De voltallige gemeenteraad wil dat het college van B&W geen medewerking meer verleent aan de plannen voor een mega varkensstal aan de Kleefsedijk in Sevenum. Een motie van alle partijen tegen de plannen werd dinsdagavond aangenomen.

Lees verder

Informatieavond geluidsmaatregelen spoorweg


Woensdag vindt de vervolgbijeenkomst plaats over geluidsmaatregelen voor het spoortraject Eindhoven-Venlo. Langs het spoor in Sevenum, Hegelsom, America en Griendtsveen worden op termijn maatregelen uitgevoerd om de geluidsoverlast van het treinverkeer voor de aanliggende woningen te verminderen.

Lees verder

Bouw nieuw themagebied Toverland gestart 


De nieuwbouw bij Toverland is deze week van start gegaan. Over een oppervlak van zeven hectare worden er bij het attractiepark in Sevenum een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied gerealiseerd.

Lees verder

Koningspaar feliciteert Sevenums echtpaar


Deze week is het echtpaar Gielen-Verrijth uit Sevenum 70 jaar getrouwd. Burgemeester Kees van Rooij mocht ze daarom een bloemstuk overhandigen namens Koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Lees verder

10 Jaar modelautoruilbeurs Sevenum


Tien jaar geleden werd de eerste modelautoruilbeurs in de Schatberg in Sevenum gehouden. Daarom wordt er zondag 17 september een klein feestje gevierd tijdens de jubileumbeurs.

Lees verder

Provincie doet onderhoud aan N556


De provincie voert in de maanden september, oktober en november het jaarlijks onderhoud uit aan provinciale wegen en fietspaden. Ook de N556 tussen Sevenum en Venlo wordt dit jaar aangepakt.

Lees verder

Zevende Walk 4 the Roses bijna vol


De organisatie van de Walk 4 the Roses verwacht zondag het maximale aantal van 2.000 wandelaars aan de start. De teller stond vrijdagmiddag op 1.800 maar omdat de weersvoorspellingen goed zijn gaat 2.000 wel lukken volgens Marcella Dings van de organisatie.

Lees verder

Boels Ladies Tour door gemeente


Boels Ladies Tour komt vrijdag door Horst aan de Maas. Om 14.00 uur vertrekt het wielerpeloton vanuit Gennep, rond 14.45 uur worden de wielrensters in Meerlo verwacht.

Lees verder

Nieuwe escape room in Horst-centrum


In het centrum van Horst is vanaf deze week een nieuwe escape room te vinden. 'Forbidden Floor' bevindt zich in het pand van Liesbeth's Grand Café.

Lees verder

Twee miljoen van provincie voor uitbreiding Toverland


Het provinciebestuur wil twee miljoen uittrekken voor de grote uitbreiding van Toverland die voor volgend jaar gepland staat. Dat meldt dagblad De Limburger.

Lees verder

Inboedel AC Restaurant Sevenum onder de hamer


Vandaag is er een kijkdag voor de veiling van AC Sevenum. De inventaris van het restaurant wordt aangeboden omdat een aantal AC restaurants momenteel worden omgetoverd tot restaurants van La Place.

Lees verder

Eerste meidenteam voetbalweek


Bij de jeugdvoetbaldagen in Sevenum doet dit jaar voor het eerst een volledig meidenteam mee. Op de Facebookpagina van Sparta’18 Meidenteams zijn beelden te zien van het volgens de club eerste meidenteam van Noord-Limburg tijdens een Jako Voetbalweek.

Deze week zijn de jeugdvoetbaldagen gestart op de velden van onder meer rksv Wittenhorst en Sparta’18 uit Sevenum. In deze voetbalweek nemen jongerenteams het tegen elkaar op in verschillende voetbalgerelateerde spellen.

De beelden van het Sevenumse meidenteam zijn hier te bekijken.

Lees verder

Midzomeravond zorgt voor bezoekersrecord Toverland


Toverland heeft woensdag tijdens de vijfde Midzomeravond ruim 10.500 bezoekers getrokken. Het was daarmee de drukstbezochte dag van 2017 tot nu toe. Ook staat deze dag in de top vijf van drukste dagen ooit.

Lees verder

Regioteam Horsters getint


De selectie van het regioteam voor het Top D-toernooi dat op zaterdag 9 en zondag 10 september wordt gespeeld op de velden van GFC '33 uit Grubbenvorst, staat bol van spelers van clubs uit Horst aan de Maas.

Lees verder

Gezochte man opgepakt dankzij buurtpreventie app


De politie heeft vrijdag een man aangehouden in Sevenum na het overtreden van een huisverbod. Donderdagavond werd er nog met een helikopter gezocht naar de man.

Lees verder

Politie zoekt met helikopter naar man


De politie heeft donderdagavond in de omgeving van Sevenum gezocht naar een man met een huisverbod. Daarbij werd ook een helikopter ingezet.

Lees verder

Twee cafés in café top 100


Hergberg de Morgenstond uit Griendtsveen en horecacentrum de Sevewaeg zitten volgens de Misset Horeca Café Top 100 bij de beste 125 cafés van Nederland. Zij maken kans in haar top 100 te komen en dingen mee naar de publieksprijs van de wedstrijd.

Lees verder

Wandelaars zijn binnen


4 dagen op rij een flink stuk wandelen. 30,40 of 50 kilometer.

De route is bekend, het weer niet.
42000 Wandelaars zijn vertrokken. 3300 van hen hebben de intocht op de Via Gladiola niet kunnen meemaken.

Toon Theeuwen (rechts) uit Wanssum heeft de Nijmeegse 4-daagse al tien keer gelopen.
Boy Jacobs (2e van links) uit Sevenum liep 4 keer mee.

Voor iedereen die de tocht heeft uitgelopen : Proficiat.

Lees verder

Meer elektrische laadpalen


Horst aan de Maas krijgt nieuwe laadpalen om elektrische of plug-in hybride auto’s op te laden. De eerste in een nieuwe reeks laadpalen is onlangs geplaatst op de parkeerplaats van het Smidseplein in Horst.

Lees verder

Presentatie fotoboek Het Groot Veld


Fotograaf Marleen Wijnen presenteert zondag een fotoboek over Weidegebied Het Groot Veld, een stukje landschap tussen Sevenum en Kronenberg.

Lees verder

Alle Horster schutterijen uitgeschakeld op OLS


Alle drie de schutterijen uit de gemeente Horst aan de Maas zijn tijdens de eerste dag van het Oud Limburgs Schuttersfeest uitgeschakeld. Het OLS gaat zaterdag verder met 42 schutterijen.

Lees verder

Afsluiting Maasbreeseweg Sevenum


In verband met werkzaamheden is de Maasbreeseweg in Sevenum donderdag afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting duurt van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Lees verder

Auto over de kop in Sevenum


Op de Maasbreeseweg in Sevenum is dinsdagochtend een man uit Maasbree met zijn auto over de kop gevlogen. Hij raakte met zijn auto in de berm waarna hij via een boom werd gelanceerd.

Lees verder

Flinke rookoverlast door brand Mariapeel


Griendtsveen, Evertsoord en America ervaren rookoverlast door de brand in de Mariapeel. De Veiligheidsregio adviseert bij overlast ramen en deuren te sluiten.

Lees verder

Tiende Wandel4Daagse Sevenum van start


Jongeren Gilde Sevenum organiseert dit jaar de tiende Wandel4Daagse. De start is vanavond tussen 17.30 en 18.30 uur bij de blokhut van het Jongerengilde aan het Vongdere.

Lees verder

Zesde plaats voor Dobbelsteen


Het meisjesteam uit groep 8 van basisschool De Dobbelsteen uit Sevenum heeft woensdag de zesde plaats gepakt op het landelijke KNVB-schoolvoetbaltoernooi in Zeist.

Lees verder

Dobbelsteen maakt zich op voor finale


Bij de meisjes van groep 8 van basisschool De Dobbelsteen uit Sevenum is de spanning aan het stijgen. Woensdag spelen zij namelijk de landelijke finale van het KNVB-schoolvoetbal in Zeist.

Lees verder

Tientallen bekeuringen bij verkeerscontrole Sevenum


De politie heeft vrijdag langs de A67 ter hoogte van Sevenum een grote verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 41 bekeuringen uitgeschreven en voor 40.000 euro aan openstaande belastingschulden geïnd.

Lees verder

Filmmaker Ruud Lenssen bij videoclub 't Lenske


Ruud Lenssen is maandag 19 juni te gast bij 't Lenske. De filmmaker bespreekt twee van zijn documentaires en vertelt over het proces van een documentaire: van idee tot eindproduct.

Lees verder

Sevenumse schoolkinderen sluiten project KERNgezond af


Op recreatiepark De Schatberg vond vanmorgen de afsluiting van KERNgezond plaats voor de groepen 6 van de Sevenumse basisscholen.

Lees verder

Treinverkeer plat tot 11.00 uur


Er rijden op dinsdagochtend geen treinen vanuit station Horst-Sevenum door een defecte goederentrein.

Lees verder

Regio kijkt terug op goede meivakantie


Recreatiecentrum De Schatberg in Sevenum heeft een goede meivakantie gehad. De omzet was ruim acht procent beter dan vorig jaar.

Lees verder

Sparta’18 promoveert naar tweede klasse


Door een 1-3 overwinning op Mierlo-Hout promoveert Sparta’18 naar de tweede klasse. De ploeg uit Sevenum ging zaterdagavond thuis nog met 1-2 onderuit tegen Mierlo-Hout.

Lees verder

Sparta’18 verliest 1e wedstrijd voor promotie


Het wordt voor Sparta’18 maandag een moeilijke opgave om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. De ploeg uit Sevenum ging vanavond thuis tegen Mierlo-Hout met 1-2 onderuit.

Lees verder

Fotoboek over Het Groot Veld


Er komt een fotoboek over Weidegebied Het Groot Veld, een stukje landschap tussen Sevenum en Kronenberg. Fotograaf Marleen Wijnen is de maker van het boek.

Lees verder

Subsidie voor afkoppelen regenpijp


In het kader van een nieuwe gemeentelijke campagne om wateroverlast te voorkomen, kunnen inwoners van Horst aan de Maas vanaf nu subsidie ontvangen voor het afkoppelen van hun regenpijp. Regenwater moet dan in de tuin in plaats van in het riool worden opgevangen.

Lees verder

Brandweer Sevenum oefent in de wijk


Brandweer Sevenum houdt binnenkort een oefening op basisschool de Horizon in Sevenum. Deze oefening laat zien hoe de brandweer bij een woningbrand te werk gaat.

Lees verder

Opnieuw twee diamanten bruidsparen


Burgemeester Kees van Rooij mocht dinsdag opnieuw twee echtparen feliciteren met hun 60 jarig huwelijksjubileum. Het waren het achtste en negende diamanten huwelijkspaar in korte tijd in de gemeente.

Lees verder

ABC-Sevenum biedt 200 arbeidsplaatsen


Aan het einde van dit jaar opent ABC Restaurant Sevenum haar deuren en gaat werk bieden aan zo'n 200 medewerkers. Voor de werving en selectie zijn samenwerkingsafspraken gemaakt met het WerkgeversServicePunt (WSP) Noord-Limburg. Zeven Noord-Limburgse gemeenten, het UWV en de drie SW-bedrijven, participanten in WSP, helpen werkgevers bij het vinden van personeel.


Daarvoor werd onlangs een overeenkomst getekend.

Lees verder

VV Hegelsom promoveert naar vierde klasse


De amateurvoetballers van Hegelsom spelen volgend seizoen in de vierde klasse. Door een 2-0 overwinning op SVEB is de ploeg zeker van de eerste plaats in de nacompetitie-poule.

Lees verder

Sevenum is Baas van Horst aan de Maas


Het Team SKUKG uit Sevenum is uitgeroepen tot winnaar van de derde editie van Baas van Horst aan de Maas. Dit jaar deden er 25 teams uit dertien kernen van de gemeente mee aan het sport- en spelevenement.

Lees verder

Provinciale impuls voor diverse projecten


Horst aan de Maas kan rekenen op een provinciale bijdrage voor de uitvoering van een centrumontwikkelingsplan. Daarin is vijf miljoen euro opgenomen voor ‘t Gasthoês. Ook zijn afspraken vastgelegd over de spoorwegveiligheid rondom station Horst-Sevenum.

Lees verder

Plannen themahotel Toverland


Toverland wil een groot hotel gaan bouwen. Over enkele jaren moet het Sevenumse attractiepark uitgebreid worden met een speciaal themahotel, zodat bezoekers ook kunnen blijven slapen. Dat staat in het nieuwe bestemmingsplan van Toverland meldt pretparkwebsite Looopings.

Lees verder

Lintje voor Theo Houwen


Theo Houwen uit Sevenum heeft op donderdag 11 mei een lintje ontvangen uit handen van burgemeester Kees van Rooij. De uitreiking vond plaats in verzorgingshuis Sevenheym in Sevenum, waar Houwen (52) al bijna 20 jaar vrijwilliger is.

Lees verder

Horster bedrijven in race voor stimuleringsprijs


Vijftien Limburgse ondernemers met innovatieve producten of diensten dingen mee naar een geldprijs van 30.000 euro. Daarbij ook drie ondernemers uit Horst aan de Maas.

Lees verder

Reindonk herdenkt 4 en 5 mei


In het kader van 4 en 5 mei zendt Omroep Reindonk vanavond de toneelvoorstelling Kleine Mensen, Grote Helden van Setovera uit Sevenum uit. Dit docudrama speelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in de regio Sevenum.

Lees verder

Toverland presenteert nieuw themagebied


Toverland heeft vandaag officieel de toekomstplannen gepresenteerd. Het Sevenumse attractiepark wordt volgend jaar anderhalf keer zo groot.

Lees verder

Toverland krijgt nieuwe waterattractie


Toverland opent volgend jaar een nieuwe waterattractie. Bezoekers van het pretpark in Sevenum kunnen vanaf 2018 een rustig boottochtje maken op een groot meer, zo weet website Loopings. Een deel van de vaartocht wordt overdekt.

Lees verder

Grubbenvorst krijgt pinautomaat in winkel


Jan Linders in Grubbenvorst gaat een pinautomaat in de winkel plaatsen. De winkel doet dit omdat de enige automaat in het dorp sinds vrijdag gesloten is.

Lees verder

Drie pinautomaten Rabobank dicht


De Rabobank-pinautomaten in America, Sevenum en Grubbenvorst gaan per direct dicht. Dit besluit neemt de bank vanwege het toenemende aantal plofkraken en de mogelijke gevolgen hiervan voor omwonenden.

Lees verder

Poging tot inbraak bij kledingzaak Sevenum


Dieven hebben vannacht geprobeerd in te breken bij kledingzaak Jansen-Noy in Sevenum.

Lees verder

Jubileumboek Jigoro Kano gepresenteerd


De jarige Judoclub Jigoro Kano uit Sevenum heeft haar jubileumboek gepresenteerd. Bestuurslid Silvester Engelen en voorzitter Peter Maessen overhandigden het eerste exemplaar aan Toon Fortuin, voormalig penningmeester en samensteller van het 88-pagina's tellende boek.

De judoclub, die afgelopen jaar de 50e verjaardag vierde, heeft in totaal 100 exemplaren laten drukken. Het boek bevat anekdotes, foto's en verhalen van (oud-)leden. 


Na een oproep aan het begin van het jaar werden honderden foto's, verhalen, reacties, voorwerpen en zelfs judo-diploma's van 40 jaar geleden ingeleverd bij de club. Toon Fortuin en vormgever Leon Lenders zijn daarmee aan de slag gegaan. 

Alles is nu gedigitaliseerd en samengebracht in het mooi jubileumboek, dat u voor slechts € 12,50 in uw bezit kunt krijgen door een mail te sturen naar info@judoclubsevenum.nl

Lees verder

Geen treinverkeer Horst-Sevenum - Venlo


Er rijden vanwege werkzaamheden aan of bij het spoor in het paasweekend geen treinen op het traject tussen Horst-Sevenum en Venlo. Reizigers kunnen gebruikmaken van bussen.

Lees verder

Basisscholen Sevenum bij melkveebedrijf


De kinderen uit de groepen 6 van de Sevenumse basisscholen waren op vrijdagochtend 7 april te gast op het melkveebedrijf Maatschap Hendrix-Janssen in Evertsoord. Dit in het kader van het project KERNgezond. Daar werd eerst de trofee voor de foto van de maand uitgereikt aan Naomi van bs. De Horizon.

Vervolgens kregen ze een uitgebreide rondleiding langs de stallen. Zo zagen ze dat de kalfjes en koeien allemaal gescheiden zijn per leeftijd, wat ze te eten krijgen en hoe ze leven. Tussendoor beantwoorden de kinderen enkele vragen die her en der opgehangen waren.

Lees verder

50 jaar oud papier ophalen in Sevenum


In februari was het 50 jaar geleden dat Jong Nederland Sevenum, nu Jongerengilde Sevenum, is begonnen met het ophalen van het oud papier in Sevenum.

Men begon met 2 containers op het Pastoor Vullingsplein. Maar Sevenum werd steeds groter en het aanbod van oud papier steeg. De club had een goede bron van inkomsten gevonden. In de jaren tachtig stonden er zelfs 4 tot 5 containers tijdens de ophaalronde. Maar er waren ook tegenslagen: de proef waarin de inwoners zelf hun papier konden komen brengen mislukte. En in 2007/2008 kelderde de prijs van oud papier, en loonde het ophalen niet meer. Van de glorietijden van 25 cent naar 1 cent per kilogram: de vereniging kwam nauwelijks uit de kosten.

Lees verder

Balkers uit Sevenum vierden feestje


Een speciale uitvoering van het Tapzingen op zondagmiddag 19 maart: de Balkers organiseerden voor de 100-ste keer de alom bekende tapzingmiddag in de Sevewaeg in Sevenum. De groep viert dit jaar de 30e verjaardag.

Op deze jubileum-middag werden de bekendste en meest aangevraagde nummers uit Nederland en buitenland luidkeels meegezongen. En natuurlijk kwamen de Limburgse dialekt-liedjes aan bod.


De Sevewaeg in Sevenum was gezellig gevuld met enthousiaste 'meezingers' en de Balkjers: Lei, Gerrit, Wiel, Theo, Hans en Jac.

Lees verder

All-inn eet- en speelparadijs bij De Schatberg


Op recreatiepark De Schatberg in Sevenum komt een overdekt recreatiecentrum met twee overdekte speeltuinen en elf restaurants. De nieuwe toeristische trekpleister wordt dit najaar geopend.

Het zogenaamde Family Entertainment Center Sevenum moet jaarlijks zo'n 250.000 bezoekers trekken, meldt De Limburger. In het hoogseizoen kunnen er inclusief oproepkrachten ongeveer tweehonderd mensen aan de slag.

Het mega-restaurant is volgens de formule van ABC Restaurant. Een soortgelijk restaurant ligt al in Velp. Bezoekers betalen bij binnenkomst een vaste prijs voor twee of drie uur onbeperkt eten en drinken, met uitzondering van alcoholische dranken.

Naast de restaurants komen er twee aparte overdekte speeltuinen. Eén van de Amerikaanse speelgoedgigant Mattel. Bekend van de populaire tv-series Thomas de Trein, Sam de Brandweerman en Wendy. Een soortgelijk themapark ligt in Liverpool.

Voor tieners heeft De Schatberg een eigen concept bedacht: The Portal Action House. Volgens De Limburger worden jongeren hier in een game-achtige omgeving via fysieke proeven (freerunnen, trampolinespringen, skateboarden) uitgedaagd een hoger niveau te halen.

Lees verder

Meerderheid niet op de hoogte plannen Kloosterhof


Een ruime meerderheid van de ondervraagden geeft in een raadpleging van TipHorstaandeMaas.nl onder ruim 500 inwoners aan dat ze niet op de hoogte waren van de plannen omtrent Kloosterhof in het centrum van Horst. Van bijna de helft van de ondervraagden die wel op de hoogte was van de planontwikkelingen, kende tweederde de concrete plannen niet of vond deze slecht of had er geen mening over.

Lees verder

Jeugdprins Sieuwe I van Ût Ezelsköpke


In de in Sevenum is zondag jeugdprins Sieuwe Nellen gepresenteerd als de nieuwe heerser bij jeugdcarnaval Ût Ezelsköpke.
Samen met zijn adjudanten Jip de Veer en Fun van den Goor de 'aezelskar' gaan trekken.

Het kersverse trio houdt receptie op zondag 19 februari vanaf 15:11 uur in Aezelsstal de Wingerd.

Lees verder

Sevenumse kinderen tekenen 'Pestcontract'


Voor de groepen 6 van basisscholen De Krullevaar, De Dobbelsteen en De Horizon uit Sevenum stond dinsdagochtend 31 januari de tweede activiteit van KERNgezond powered by Aevitae op de agenda. Tophandballer Daan Versleeuwen kwam in de klas voor een activiteit die in het teken staat van gezond gedrag; De Held, een anti-pestles.

Ella van De Horizon won een trofee voor haar KERNgezonde foto van de Maand.

Daarna gingen de kinderen en Daan Versleeuwen, aan de hand van een aantal filmpjes, de discussie met elkaar aan over pesten en plagen.
In groepjes gingen de zij aan de slag met het beantwoorden van vragen over het filmpje.

Lees verder

Prins Bram Verhaegh bij de Ezelskop in Sevenum


Ook in Sevenum is het Prinselijk trio bekend: Bram Verhaegh is uitgeroepen tot Prins Bram I bij carnavalsvereniging d'n Ezelskop. Zijn adjudanten zijn Bart Trienekens en Tim Verhaegh. 

In een bomvolle zaal de Wingerd werd de 64 Prins van de Ezelskop bekend gemaakt.

Prins Bram 1 houdt receptie op zaterdag 18 februari van 19:49 tot 22:11 uur in de Wingerd in Sevenum 


Lees verder

Nieuwe Wingcoaster voor Toverland?


Toverland krijgt een van meest spectaculaire achtbanen van de Benelux. In 2018 opent het attractiepark in Sevenum een 'wing coaster' van tientallen meters hoog, met karretjes naast de rails. Dat zegt de website Looopings na gesprekken met verschillende personeelsleden en leveranciers.

De opening van de achtbaan staat gepland voor het zomerseizoen van 2018, als onderdeel van een nieuw themagebied.

Looopings zegt als eerste met zekerheid te kunnen zeggen dat het nieuws over de nieuwe attractie klopt, al wil Toverland dit nog niet officieel bevestigen. 'We openen in 2018 inderdaad een nieuw themadeel met een bijzondere nieuwe achtbaan, maar we kunnen nog niet zeggen om welk type het gaat', laat een woordvoerster weten.

Lees verder

Auto tegen voorgevel in Sevenum


Een bestuurster uit Kronenberg verloor donderdagavond rond 19:15 uur door de gladheid de controle over haar auto kwijt en kwam op de Molenveldweg in Sevenum tegen een woning tot stilstand. 

Hierdoor raakte de Volkswagen Golf van de 34-jarige vrouw en de woning ernstig beschadigd. De bewoner van de woning raakte gewond door rondvliegend glas. 
 
Door de brandweer van Sevenum werd Salvage ingeschakeld die een aannemer inschakelden om een noodreparatie aan de woning uit te voeren.

Lees verder

Toverland lastig bereikbaar per bus


Het wordt steeds lastiger om met het openbaar vervoer naar Toverland te gaan. In de weekenden is er geen directe busverbinding meer naar het pretpark in Sevenum. 'Natuurlijk vinden we dat heel vervelend', laat een woordvoerster van Toverland aan de website Looopings weten.

Sinds begin december wordt het openbaar vervoer in Limburg verzorgd door Arriva in plaats van Veolia. In het verleden was er in het weekend een belbus beschikbaar, maar die is nu verdwenen.

Toverland wil met Arriva gaan praten over een oplossing. 'Eigenlijk zou zo'n vaste buslijn vanzelfsprekend moeten zijn, zeker met het oog op het drukke zomerseizoen en onze toekomstige uitbreidingen', zegt de voorlichtster.

Lees verder

AC-restaurant naar Jumbo-Supermarkten


De AC-restaurants komen in handen van La Place. Gr8 Investments, de investeringsmaatschappij die sinds kort eigenaar is van de AC-restaurants, en supermarktbedrijf Jumbo, het moederbedrijf van La Place, maakten dit bekend. Vaststaat dat de, veelal verouderde wegrestaurants grondig worden gerenoveerd en verdergaan onder de naam La Place.

AC-restaurants heeft in de Reindonk-regio twee filialen: één filliaal aan de A73 bij Venray. Aan de Midden Peelweg in Sevenum ligt ook een AC-restaurant; die zaak is onderdeel van een Tulip Inn-hotel.

Lees verder

Afsluiting bouwweg De Krouwel Sevenum


De bouwweg die vanaf de Venloseweg naar het nieuwbouwproject De Krouwel in Sevenum loopt is sinds eind december afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Lees verder

Wonen Limburg neemt woonwagenlocaties over


Woningcorporatie Wonen Limburg neemt de woonwagenlocaties over van de gemeente Horst aan de Maas.  Het betreft de locaties Van Vlattenstraat in Sevenum en de De Cocq van Haeftenstraat in Meerlo.

In totaal beheert de Limburgse corporatie nu een kleine 200 standplaatsen. Bestuurder van Wonen Limburg, Wim Hazeu: 'Woonwagenlocaties worden vaak als iets bijzonders gezien. Feitelijk is het natuurlijk gewoon een woonvariant, zoals tijdelijke huurwoningen, groepswoningen voor begeleid wonen en kleine woningen voor starters. 

We zijn een maatschappelijk verhuurder en het verhuren van woonwagenlocaties behoort dus ook tot onze taak,' aldus Wim Hazeu.

De locaties worden begin 2017 officieel aan Wonen Limburg overgedragen.

Lees verder

Toverland: frisse wind door management


Attractiepark Toverland heeft onlangs afscheid genomen van een directielid en twee managers. Dat bevestigt directrice Caroline Kortooms aan de website Looopings. De beslissingen hebben te maken met "de professionalisering van het bedrijf", zegt ze.
'We zijn de organisatie aan het voorbereiden op de toekomst. De lat komt alsmaar hoger te liggen en niet iedereen kan de groei aan. Wat tien jaar geleden goed genoeg was, is dat nu niet meer. Dan moet je keuzes maken,'aldus Maessen tegen website Looopings.

Van een parkmanager en een horecamanager is het contract niet verlengd. Ook een commercieel directeur en oud-marketingmanager verlaten het pretpark na zes jaar. Beide partijen zijn in goed overleg uit elkaar gegaan.

Lees verder

Bouw windmolens van tafel


De bouwplannen voor drie windmolens tussen Maasbree en Sevenum gaan niet door. De geplande locatie bij de A67 is volgens wethouder Paul Sanders van de gemeente Peel en Maas bestemd voor glastuinbouw. Eén van de grondeigenaren wil de grond daarvoor ook gaan gebruiken. 


Peel Energie en de Limburgse burgerenergiecoöperatie Zuidenwind, die samenwerken onder de naam Rescoop, wilden met het ingediende windpark-plan voorkomen dat andere partijen de kans kregen dit te realiseren.

Lees verder

Vernieuwen bomen in Sevenum


Binnenkort zullen de bomen aan de Van Renessestraat, Fürstenbergstraat en de Koekersestraat in Sevenum worden geveld. De bomen verkeren in een slechte conditie en veroorzaken hierdoor veel schade aan de verharding.

Lees verder

Voorbereidingen Wereldlichtjesdag


Voor de vierde maal wordt op zondag 11 december in Sevenum Wereldlichtjesdag georganiseerd. Organisator Sjoerd van den Dam ziet een stijgende lijn in het aantal mensen dat hier jaarlijks naartoe komt. 


"We organiseren voor de vierde maal deze bijeenkomst, die wereldwijd de tweede zondag van de maand december plaatsvindt om zeven uur 's avonds, en zien dat steeds meer mensen erop afkomen", zo vertelt hij.

Onder andere Joep van Wegberg zal optreden en luisterliedjes ten gehore brengen.

Lees verder

Nieuwe kleding voor HOSEMA


LINQ Event Group, een van de drie genomineerde bedrijven voor de ondernemersprijs Horst aan de Maas 2016, is de nieuwe shirtsponsor van de Freerunners uit Sevenum. Onlangs werd de nieuwe kleding uitgestald.

Lees verder

Negen jaar gevangenisstraf


Een gevangenisstraf van negen jaar, dat luidde donderdag de veroordeling voor de Poolse Ewa P., vanwege het feit dat zij haar ex in een stacaravan in Sevenum om het leven heeft gebracht.

Lees verder

Felicitaties aan diamanten echtpaar


De heer en mevrouw Philipsen-Vermeulen uit Sevenum vierden onlangs hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Lees verder

Toverland krijgt gekleurde Pieten


Attractiepark Toverland in Sevenum is er uit: Ze hebben besloten om de hulpjes van de Goedheiligman naast het traditionele zwart ook in andere kleuren in het park te laten lopen, tijdens het Sinterklaasfeest.

Lees verder

Record schoen zetten bij Toverland


In het Sevenumse attractiepark Toverland wil men een poging doen het wereldrecord 'schoentje zetten' te verbreken. Het themapark roept haar gasten op om een extra schoen mee te nemen tijdens het Sinterklaasfestijn, dat in de weekenden van 19, 20 en 26, 27 november in het park wordt georganiseerd.

Lees verder

Burgemeester feliciteert 100-jarige


Het was onlangs groot feest voor de heer Sijbers uit Sevenum. Hij vierde zijn 100ste verjaardag.

Lees verder

Tren bouwt 'de nieuwe stradivarius'


Rowwen Hèze-accordeonist Tren van Enckevort uit Sevenum doet mee aan een tv-programma dat wordt opgenomen in Italië, waarin hij samen met Günther Lerch van de firma Alpengold een nieuwe accordeon gaat bouwen. Het tv-programma heeft de naam 'De nieuwe Stradivarius' gekregen.

Lees verder

Nieuw activiteitencentrum geopend


Donderdag 3 november opende wethouder Birgit Op de Laak van de gemeente Horst aan de Maas het nieuwe activiteitencentrum van PSW.

PSW biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking bij wonen, dagbesteding, werk, onderwijs en vrije tijd.

Lees verder

Shoppen bij de concollega's


Het was een beetje een vreemd gezicht en de eigenaren van de Jumbo Supermarkt in Sevenum maakten er via social media de bezoekers attent op: Een busje van collega-grossier Albert Heijn parkeerde zijn bestelbus op de parkeerplaats van de supermarkt aan de Horsterweg in Sevenum.

Lees verder

Overeenkomst met Toverland ondertekend


Woensdag 19 oktober heeft de gemeente Horst aan de Maas met Toverland een overeenkomst ondertekend die het mogelijk maakt dat het attractiepark in Sevenum mag gaan uitbreiden. De overeenkomst werd ondertekend door Caroline Kortooms, directrice van het attractiepark en burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas.

Lees verder

Toverland mag uitbreiden


Attractiepark Toverland in Sevenum heeft van de gemeenteraad van Horst aan de Maas groen licht gekregen om uit te breiden. Het bestemmingsplan wordt hierdoor uitgebreid van 24 naar 75 hectare.

Lees verder

Aan de Bakdag in Sevenum


Dinsdag 18 oktober was de eerste landelijke ‘Aan de Bakdag’. In heel Nederland waren er ruim 10.000 kinderen van 500 buitenschoolse opvanglocaties die gingen bakken, versieren en verkopen voor SOS Kinderdorpen. Ook bij BSO Ratjetoe in Sevenum ging men aan de slag voor het goede doel.

Lees verder

Plan voor windmolens langs A67


Er is een plan om windmolens te plaatsen bij de A67, op de grens van Sevenum en Maasbree. Het plan is afkomstig van Rescoop Limburg, een samenwerkingsverband van de Limburgse burgerenergiecoöperaties Zuidenwind en Peel Energie.

Het plan is om met een windpark te voorkomen dat een projectontwikkelaar ermee aan de slag gaat en ervoor zorgen dat de opbrengst aan de samenleving ten goed komt, zo meldt Dagblad de Limburger. Zo’n 150 omwonenden in een straal van 1,2 kilometer rond de beoogde locatie aan de Eerselsberg zijn vorige week over de plannen geïnformeerd door Rescoop.

Lees verder

KERNGezond in Sevenum


Vrijdagochtend waren de kinderen van de groepen 6 van de Sevenumse basisscholen te gast bij Hoeymakers Fruit en Limburgs Uitje. De kinderen waren bij Hoeymakers Fruit om alles te leren over appels en peren. Ze kregen onder andere een rondleiding door de boomgaard.

Lees verder

Bouw gestart groot distributiecentrum


Op Trade Port Noord in Sevenum heeft wethouder Bob Vostermans van Horst aan de Maas samen met wethouder Stephan Satijn van Venlo de eerste spade in de grond gezet voor de bouw van een nieuw distributiecentrum van XPO Logistics, Inc.

Lees verder

Inbraak in blokhut Jongerengilde Sevenum


Afgelopen weekeinde werd er ingebroken in het clubgebouw van het Jongeren Gilde in Sevenum. 

Er is niet bekendgemaakt of er spullen uit het gebouw zijn ontvreemd.

De blokhut met de naam 'Aan het Pedje" ligt aan het Vongdere, een straatje tussen de Dorperweide en de Venloseweg.
Iets verdachts gezien in die omgeving? Bel 0900-8844 en vraag naar politie Horst of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Lees verder

Overname Lommen Tweewielers


Theo Lommen Tweewieler-specialist, met vestigingen in Sevenum en Horst, wordt overgenomen. Theo en Ellen Lommen dragen eind dit jaar de dagelijkse bedrijfsvoering over aan Dave Baltissen en Hugo Steeghs, die beiden al langer werkzaam zijn in het bedrijf.

Lees verder

Sportieve start KERNgezond Sevenum


Voor het vierde jaar op rij gaan leerlingen van basisscholen uit Sevenum en Kronenberg gedurende het schooljaar diverse activiteiten beleven in het kader van gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Op dinsdagochtend 4 oktober was voor de groepen 5 van de Sevenumse basisscholen en groep 5/6 van de Kronenbergse basisschool de kick-off met het KERNgezond ontbijt.

Lees verder

Toverland mag uitbreiden


Vrijwel alle bezwaren die omwonenden hadden ingebracht voor de uitbreiding van het Sevenumse attractiepark Toverland, zijn ongegrond verklaard. Hierdoor mag het pretpark haar voorgenomen uitbreidingsplannen uit de ijskast halen.

Lees verder

150 Jaar Station Horst-Sevenum


Het treinstation van Horst-Sevenum viert op 1 oktober haar 150e verjaardag. Op 1 oktober 1866 werd de spoorlijn Venlo-Eindhoven geopend waarna vier maal per dag een stoomtrein langs kwam. De spoorlijn zorgde voor werkgelegenheid en welvaart in de dorpen Horst en Sevenum omdat veel inwoners in dienst kwamen van de spoorwegen. Het treinstation werd in 1997 helaas gesloten. Maar na een renovatie door Rendiz konden reizigers vanaf eind oktober 2013 weer warm binnen wachten op hun trein. Precies 147 jaar na de eerste openingsdatum werd treinstation Horst-Sevenum wederom geopend, deze keer met de naam Staatsie 1866.

Lees verder

Geen treinen tijdens Herfstvakantie via Horst-Sevenum


In de herfstvakantie zullen er op het traject Venlo-Eindhoven geen treinen rijden. Er vinden werkzaamheden plaats aan het spoor, dat ook langs station Horst-Sevenum gaat.

Lees verder

Brand bij Turfhoeve Sevenum onder controle


Bij De Turfhoeve aan de Middenpeelweg in Sevenum is woensdag 14 september in de vroege avond een kleine brand uitgebroken. Het brandweerkorps van Sevenum had de brand snel onder controle.

Lees verder

Digitale Opsporing BV gaat opleiden in Bonaire


Van 24 september tot en met 1 oktober zullen twee docenten van Digitale Opsporing BV uit Sevenum te vinden zijn op Bonaire. Zij zullen in deze periode een training Internet Rechercheren, cybercrime & awareness verzorgen aan medewerkers van een overheidsinstantie.


Het betreft een gewonnen opdracht waarbij voor Digitale Opsporing is gekozen vanwege het uitgebreide en unieke opleidingsaanbod op het gebied van Internet Rechercheren, cybercrime & en online awareness. Belangstellenden kunnen op de hoogte blijven via Facebook.

Lees verder

Stalbrand onder controle


De stalbrand die woensdag 7 september even voor elf uur uitbrak aan de Helenaveenseweg in Sevenum is onder controle.

Lees verder

Winkel geramd door auto


Zondag 4 september heeft een man om nog onbekende reden de voorgevel van Jumbo Phicoop in Sevenum geramd. Daarbij is veel beschadigd.

Lees verder

Ontwikkelingen zorgen tot ongerustheid


Opnieuw leiden ontwikkelingen rondom de spoorlijn Venlo-Eindhoven tot ongerustheid bij burgers en vooral omwonenden. In het gebied tussen de Californische weg in Sevenum en de Greenportlane wordt overwogen om het aantal sporen uit te breiden van 2 naar 6. Deze uitbreiding zou dan gebruikt gaan worden als een soort parkeerplaats voor treinwagons, voor de nieuw aan te leggen railterminal op Venloos grondgebied.

Lees verder

Limburgse vlaai erkend als streekproduct


De echte Limburgse vlaai is een begrip voor Limburgers, maar ook voor bezoekers van onze provincie. Bakkers, fruittelers, de provincie Limburg en het Rijk zetten zich actief in om voor de Limburgse vlaai een erkenning als streekproduct te krijgen. Dat hoopt men binnen drie jaar voor elkaar te krijgen. In Sevenum ijveren de bakkers bij Gommans daar onder meer ook voor.

Lees verder

PSW biedt zorg aan in Horst aan de Maas


Zorgaanbieder PSW breidt uit in Noord-Limburg. In Sevenum zal de organisatie die haar 'roots' heeft in Midden-Limburg gaan starten met een leegstaande boerderij aan de Steinhagenstraat waar 21 mensen onder begeleiding kunnen gaan wonen.

Lees verder

Verdacht pakketje in Sevenum is oude radio


Het centrum van Sevenum was vanmorgen in rep en roer. Er was in de vroege ochtend een melding gemaakt van een verdacht pakketje op het Pastoor Vullinghsplein.
 

Lees verder

Dylan Haegens naar Toverland


De uit Venray afkomstige Dylan Haegens die op YouTube vele volgers kent van zijn vlogberichten, zal een gastoptreden verzorgen in de show van Bello Nock in Attractiepark Toverland in Sevenum.

Lees verder

Café Metieske heet nu Café Breurs


Het Sevenumse Café Metieske heeft een nieuwe naam. Vanaf nu heet het Café Breurs. De uitbaters, Gijs en Ward Appeldoorn en broers uit Sevenum, hebben het café aan de Markt overgenomen van Paul Bertholet, die Metieske sinds 1 januari 2009 beheerde.

Lees verder

Geen treinen tussen Horst-Sevenum en Helmond


Er rijden geen intercity's tussen Helmond en Horst-Sevenum vanwege een storing.

Lees verder

Toverland verwelkomt 7.000.000e bezoeker


Attractiepark Toverland in Sevenum mocht maandag haar 7 miljoenste gast verwelkomen, sinds de opening van het themapark op 19 mei 2001. De familie Maurissen-Coninx werd op een magische wijze verrast bij het begin van hun dagje uit. Een bijzonder moment voor zowel de familie als het jarige attractiepark.

Lees verder

Sigaretten achter getint glas


Als eerste supermarkt in Nederland staan rookwaren bij de Jumbo Supermarkten afgedekt. Bij de Jumbo in Sevenum wordt binnenkort het voorbeeld van andere Jumbo-supermarkten in de regio, die dit al gedaan hebben, gevolgd.

Lees verder

Open Dag Brandweer


De vrijwillige Brandweer van Sevenum zette op zondag 17 juli de deuren open. Gelijktijdig met deze Open Dag werd de nieuwe Tankspuitauto gepresenteerd. Deze werd door Kapelaan Terence ingezegend.

Lees verder

Stuntshow in Toverland


Op de landelijke TV is er al aandacht voor: De spectaculaire stuntshow die komende zomer in het jubilerende Attractiepark Toverland in Sevenum zal plaatsvinden. De beroemde Amerikaanse waaghals Bello Nock geeft van 9 juli tot en met 27 augustus drie keer per dag een show in het Sevenumse attractiepark.

Nock staat in zijn wereld bekend om stunts waarin hij door de lucht vliegt als menselijke kanonskogel of halsbrekende toeren uithaalt bovenop een koord. Toverland heeft een 360 graden-video online gezet van een nieuwe stuntshow die deze zomer wordt opgevoerd, weet Loopings. Daarop is te zien hoe twee stuntmannen op 22 meter hoogte balanceren bovenop een wankelende mast. Met behulp van de YouTube-app en via desktopcomputers kunnen kijkers de camera alle kanten op draaien.

Lees verder

Financiële bijdrage provincie aan fietspad


De provincie Limburg en de gemeente Horst aan de Maas delen de kosten van 1,5 miljoen, die de aanleg van een nieuw, vrij liggend fietspad tussen het station van Horst-Sevenum en de dorpskern van America kosten.

Lees verder

Proms voor mantelzorgers


Proms Sevenum is dit hele weekeinde in volle gang. De aftrap werd vrijdag 15 juli gegeven waarbij mantelzorgers uit Horst aan de Maas een speciaal plekje kregen. Koninklijke Harmonie Unie uit Sevenum verzorgde een muzikaal spektakel dat begeleid werd door verschillende artiesten.

Lees verder

Zomerse magie tijdens de Midzomeravonden in Toverland


Van 31 juli tot 24 augustus verkeert Attractiepark Toverland weer iedere woensdag en zondag in tropische sferen tijdens de Midzomeravonden. Acht avonden waarbij gasten tot 23.00 uur kunnen genieten van spectaculaire attracties, shows en live entertainment in een tropische sfeer.

Lees verder

Modderdag bij Ratjetoe


Op dinsdag 12 juli vond bij kinderdagverblijf Ratjetoe in Sevenum de ModderDag plaats. Een dag waarin spelen, beleven en ontdekken centraal stond en waar vies worden mocht.

Lees verder

Glastuinbouwgebied breidt uit


Kwekerij Gubbels gaat op glastuinbouwlocatie Siberië tussen Sevenum en Maasbree met 11 hectare uitbreiden. De uitbreiding bestaat uit 9,5 hectare glas en 1,5 hectare gietwaterbassin. De kwekerij wordt hierdoor 25 hectares groot. Eind 2016 start het bedrijf Maurice Kassenbouw met de bouw.

Lees verder

Lakeside woningen krijgen vorm


De nieuwe Lakeside woningen bij Recreatiepark 'De Schatberg' krijgen vorm. "We hebben onlangs het hoogste punt bereikt", zo vertelt directeur Ronald Hopzak van het park in Sevenum. Op het 96 hectare grote terrein vormen deze vakantiebungalows de nieuwste recreatiewoningen.

Lees verder

Actie tegen voedselverspilling


In Sevenum is supermarkt Jumbo in actie om voedselverspilling tegen te gaan. Directeur Rob Geurts: "In onze winkel kunnen klanten een product met uiterste houdbaarheidsdatum voor de dag van vandaag kopen waarvan wij de helft doneren aan de voedselbank Horst Venray."

Lees verder

Jansen-Noy wint Retail Excellence Award


Zondag 10 juli, op de Modefabriek in Amsterdam, is Jansen-Noy uit Sevenum uitgeroepen tot winnaar Dutch Retail Excellence Award 2016! Dé prijs voor de retailer die zich onderscheidt in langdurige klantenbinding en excellente klanttevredenheid.

Lees verder

Cheque BS de Horizon voor Wensambulance


Afgelopen donderdag heeft de Stichting Wensambulance Limburg € 1.410,67 ontvangen van BS De Horizon uit Sevenum. De school had deze stichting als goed doel gekozen, waar vervolgens een jaar lang actie voor gevoerd werd.

Lees verder

Fietsster overleden


De 81-jarige fietsster uit Horst die afgelopen zaterdag op een kruising in Sevenum werd aangereden, is woensdag aan haar verwondingen overleden.

Lees verder

Fietser zwaargewond


In Sevenum is zaterdag omstreeks 12.45 uur een bejaarde fietser zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto.

Lees verder

Pinpas afhandig gemaakt


Dinsdag 21 juni hebben twee vrouwen en een man, die goed Nederlands spreken en qua leeftijd geschat worden op 30 jaar, de pinpas van een oudere mevrouw in Sevenum afhandig gemaakt.

Lees verder

Drie sterren voor restaurant Sevenheym


Het restaurant van verzorgingshuis Sevenheym in Sevenum heeft deelgenomen aan een onderzoek van 'Gastvrijheidszorg met Sterren', een landelijk platform dat de gastvrijheidszorg in zorginstellingen beoordeelt. Hiermee heeft het restaurant drie sterren gewonnen.

Lees verder

Feest bij Groengroep Sevenum


Zaterdag 18 juni vierde Groepgroen Sevenum feest. Deze instantie bestond 20 jaar en stond hier op feestelijke wijze bij stil.


In de ochtenduren werd er door de vele vrijwilligers en ander belangstellenden gewerkt op de Gelderheide, vervolgens was er een lunch waarbij Juul Wijnhoven en Luuk Lenders een optreden verzorgden, werd er gewandeld en werd er in de avond uren een optreden verzorgd door de Bloeiende Rammenas en afsluitend de Bullet in a Bible.

Foto's: Tessa Maessen

Lees verder

DemenTalent gestart in HadM


Zorgboerderij Gasterij De Bergerbaan gaat in samenwerking met de gemeente Horst aan de Maas een nieuw project opzetten met de naam DemenTalent.

Twee jaar geleden werd de organisatie in Sevenum in kennis gesteld van deze bejegening. In het kader van Horst aan de Maas dementievriendelijk, schuift de gemeente aan in de organisatie.

Maandag 13 juni werd de eerste van twee informatieavonden georganiseerd. Chantal Versteegen van de Gasterij in Sevenum: "Het is voor ons ook een pilot waar we heel veel van verwachten, juist omdat het uitgaat van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen."

Er wordt uitgegaan van de talenten van de personen met dementie, om op deze wijze de kracht te benutten die er wel is.

Foto's: Tessa Maessen

Lees verder

Vrachtwagen kantelt in Sevenum


Dinsdagmiddag 7 juni nam een vrachtwagen geladen met lava voor de nieuwe manege op de Zeesweg in Sevenum, de bocht iets verkeerd.

Lees verder

Afsluiting brug Venweg Sevenum


In verband met werkzaamheden zijn de Medegebroekweg en Venweg in Sevenum afgesloten voor autoverkeer van maandag 6 juni tot vrijdag 10 juni 2016 om 18.00 uur.

Lees verder

€ 11.035,-- voor Stichting Heppie


De Troy Coaster Challenge bij Attractiepark Toverland heeft € 11.035,-- opgehaald. Dertien achtbaanfanaten, waaronder Heppie-tiener Kelsey, gingen dit weekend de uitdaging aan om 24 uur mee te rijden in de Troy Coaster, de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. De deelnemers haalden hiermee geld op voor Stichting Heppie. Uiteindelijk hielden tien deelnemers het 24 uur vol.

Lees verder

Poging tot doodslag op eigenaresse Dierencentrum Sevenum


Op woensdagmiddag 1 juni heeft de bestuurder van een bestelwagen gepoogd in te rijden op de eigenaresse van Dierencentrum Sevenum. De eigenaren, een man en een vrouw, hebben aangifte gedaan bij de politie.

Lees verder

Verdachte situatie rondom bestelbus


De politie is op zoek naar een witte bestelbus van het merk Ford Transit. De bus heeft een Nederlands kenteken en is betrokken geraakt bij een diefstal in Sevenum.

Lees verder

Make-a-Wish in Sevenum


Onlangs werd de 12-jarige Sofia door Make-a-Wish Nederland verrast met een bezoekje aan een grote kledingwinkel in Sevenum.

Lees verder

Classic Express bezoekt Sevenum


Op maandag 30 mei bezocht de Classic Express van het Prinses Christina Concours Sevenum. Dit jaar is het initiatief opgepakt om deze concerten óók toegankelijk te maken voor kinderen, verstandelijk gehandicapten en ouderen.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed. Binnen staan zitjes, een klein podium met een vleugel. De sfeer in de Classic Express is heel bijzonder; met speciale lichten en videobeelden wordt de werking van de muziek versterkt en het elektro-akoestisch systeem kan zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw nabootsen. Aan boord van de Classic Express verzorgden prijswinnaars van het Prinses Christina Concours (jong toptalent uit het hele land) optredens en konden basisschoolleerlingen kennismaken met klassieke muziek.

Stichting de Naobere heeft nu het initiatief opgepakt om deze concerten óók toegankelijk te maken voor verstandelijk gehandicapten en ouderen. Daartoe heeft ze samenwerking gezocht met de Krullevaar (openbare basisschool in Sevenum), zorgboerderij Vorsterhand, verzorgingshuis Sevenheym en PSW (Pedagogisch Sociaal Werk Noord en Midden Limburg), die binnenkort een Activiteitencentrum in Sevenum opent.

Lees verder

Archeologische vondsten bij Huys de Donck


In Sevenum hebben beroepsarcheologen in samenwerking met de Heemkundevereniging Sevenum de exacte contouren van Kasteel de Donck teruggevonden. Er zijn ook overblijfselen van grachten gevonden die nog niet eerder bekend waren. Voor het archeologisch onderzoek aan de Donckstraat in Sevenum is afgelopen weken gebruik gemaakt van grondboringen en radartechniek.

Lees verder

KERNgezond op de zorgboerderij


Op vrijdagochtend 27 mei stond voor de groepen 5 van de Sevenumse basisscholende de slotactiviteit van KERNgezond Sevenum op het programma. De kinderen van De Dobbelsteen, De Krullevaar en De Horizon waren te gast bij zorgboerderij Vorster Hand.

Lees verder

Vitellius zaait een 'tafeltje dekje'


Stichting Groengroep Sevenum en Stichting KnopenLopen Sevenum zijn druk doende om ‘t gebied D’n Oeëze in te richten.

Lees verder

StukTV wijst uitdaging Toverland af


De heren achter het populaire YouTube-kanaal StukTV, zien het niet zitten om zes uur achter elkaar in de achtbaan mee te rijden. Ze zijn de uitdaging van attractiepark Toverland in Sevenum om mee te doen aan een Coaster Challenge, niet aangegaan.

"Erg jammer", reageert een woordvoerder van Toverland bij Loopings. "Het management van StukTV zegt dat ze andere verplichtingen hebben op zaterdag 4 en zondag 5 juni, als onze Challenge plaatsvindt."

Lees verder

Basisscholen maken enorme muurschildering


Leerlingen van basisschool de Samensprong in Grubbenvorst en basisschool de Krullevaar in Sevenum zijn met leerlingen van andere openbare basisscholen in Noord-Limburg bezig met een enorme wandschildering van 40 x 2,75 meter op de gevel van Museum van Bommel van Dam in Venlo.

Lees verder

Verrassing voor deelnemers Troy Challenge


Voor de Troy Coaster Challenge zijn de deelnemers bekend. Uit ruim 700 aanmeldingen heeft de organisatie er twaalf gekozen.

Deze personen zullen op 4 en 5 juni deelnemen aan de Troy Coaster Challenge. Zij halen dan in Attractiepark Toverland in Sevenum geld op voor Stichting Heppie.
Onlangs werden er vier geselecteerde personen bezocht door onder andere Nina Schmitz van Stichting Heppie.

Naast de twaalf gekozen deelnemers kunnen andere belangstellenden nog een plek voor 15 minuten in de achtbaan reserveren.

Lees verder

Reconstructie achter gesloten deuren


Er komt een reconstructie van de dodelijke steekpartij die op 4 december 2015 plaats vond in een caravan in Sevenum. Dit zal achter gesloten deuren plaatsvinden.

Dit oordeelde de Rechtbank tijdens een zitting. Vorig jaar werd een man in zijn caravan op bedrijventerrein Berghem in Sevenum doodgestoken. De 29-jarige Ewa P. zit sinds de avond van de feiten vast. Het Openbaar Ministerie wil haar tijdens de reconstructie graag vragen wat er precies in de caravan van het slachtoffer is gebeurd, aldus 1Limburg.

 
Foto's: Archief Reindonk/AS Media

Lees verder

Selfie-actie OMG! Festival


Het OMG! Festival, dat dit jaar zal plaatsvinden in Sevenum op 17 en 18 juni, heeft een ludieke actie gelanceerd om toegangskaarten te verloten.

Lees verder

Toverland daagt Stuk-TV uit


Vorige week heeft StukTV bij Attractiepark Toverland in Sevenum letterlijk ingebroken om een opdracht uit te voeren: Ga met minibikes een race houden in een pretpark.

Zij hebben één van de minibikes bij het attractiepark in Sevenum achtergelaten, deze gaat het attractiepark veilen voor het goede doel, Stichting Heppie. De hoogste bieder krijgt de minibike tijdens de Troy Coaster Challenge op 4 en 5 juni in Toverland overhandigd.

Dat weekend gaan 12 waaghalzen de uitdaging aan om 24 uur achter elkaar in de houten achtbaan Troy te zitten. Alle opbrengst gaat naar Stichting Heppie.

Lees verder

Zeug in gierkelder


In Sevenum is dinsdag 3 mei in een varkensstal in Sevenum een zeug in een gierput gevallen.

Lees verder

Stuk-TV 'racet' over terrein Toverland


Giel, Thomas en Stefan van YouTube-kanaal 'Stuk-TV' crossen in hun recentste filmpje met minibikes door Pretpark Toverland in Sevenum.
De bloggers voeren deze 'stunt' uit na een opdracht van een volger van het YouTube-kanaal.

Sinds woensdag is het filmpje te zien en inmiddels al bijna een half miljoen keer bekeken.
De opdracht is 'in te breken' bij het pretpark en rond te rijden totdat medewerkers hen betrappen.

Maar deze grijpen niet in. Pas als de parkmanager er uiteindelijk lucht van krijgt, gaan de drie 'YouTube-helden' er tussenuit.

Eerder haalden ze stunts uit bij andere pretparken zoals de Efteling, Drievliet, Avonturenpark Hellendoorn, het Archeon en het Dolfinarium.

Lees verder

Geen straf voor Sparta '18


Amateurclub Sparta'18 uit Sevenum is schuldig bevonden aan de 'collectieve opstoot', zoals de KNVB het incident betitelt, maar krijgt geen straf voor de vorige maand uit de hand gelopen voetbalwedstrijd tegen Oranje Zwart uit Helmond. Volgens de tuchtcommissie van de KNVB heeft Sparta'18 zich tijdens de ongeregeldheden na het duel alleen verweerd, en is het geweld na de wedstrijd volgens de voetbalbond te wijten aan Oranje Zwart.

Lees verder

Verdeeldheid over renovatie tennisbanen


Het college van Burgemeester en Wethouders in Horst aan de Maas heeft ingestemd met grootschalige renovatie van de tennisbanen in Sevenum. Volgens een telling van het aantal leden is de gemeente verplicht om 4 banen te onderhouden. Dit ziet Tennisvereniging Apollo '69 anders. Zij willen graag de zes bestaande banen laten onderhouden.

De tennisvereniging uit Sevenum maakt gebruik van de tennisbanen en zorgt voor het dagelijks onderhoud. Bestuurslid Teun Spijkhoven: "De telling die de gemeente hanteert stamt uit de begin jaren zestig en wordt inmiddels door de brancheorganisatie anders uitgelegd." Wethouder Paul Driessen van de gemeente Horst aan de Maas geeft aan dat de gemeenteraad zich in mei over de kwestie zal uitspreken maar dat het college gehandeld heeft naar aanleiding van de telling die door Apollo '69 is doorgegeven. Dat betekent dat de twee andere banen door de vereniging zelf onderhouden zouden moeten worden. "Dat kan wel eens onze nekslag betekenen", vertelt Spijkhoven. Wethouder Driessen geeft aan dat de richtlijn maatgevend is voor het besluit.

Foto's: Pieter Janssen

Lees verder

Vooronderzoek Huys de Donck


Om meer te weten te komen over Huys de Donck in Sevenum is op vrijdag 15 april een archeologisch vooronderzoek gestart. Zo hoopt men restanten van fundamenten, grachten en mogelijke ophaalbrug aan te treffen.

Lees verder

Toverland 2e best bezochte attractie


Pretpark Toverland in Sevenum staat op een provinciale tweede plaats van best bezochte attracties. Op de eerste plaats prijkt Snow World in Landgraaf, waar vorig jaar 750.000 mensen een bezoek aan brachten.

Lees verder

Milieueffectrapport nog niet compleet


De Commissie m.e.r. heeft het milieueffectrapport voor de uitbreiding van een varkenshouderij aan de Steeghoek in Sevenum beoordeeld. Zij adviseert in het rapport nog goed te beschrijven hoe groot de verschillen tussen de huidige en de toekomstige geurhinder en uitstoot van ammoniak zullen zijn.

Lees verder

Ruim 700 aanmeldingen voor 24 uurs achtbaanrace


726 waaghalzen durven de Challenge aan: 24 uur in de snelste, langste én hoogste houten achtbaan van de Benelux, Troy. Op 4 en 5 juni gaan twaalf van hen de Troy Coaster Challenge 2016 aan voor het goede doel: Stichting Heppie.

Lees verder

Verkeersoplossing spoorwegovergang Stationsstraat


De gemeente Horst aan de Maas heeft samen met belanghebbenden, het Ministerie, Prorail en de Provincie Limburg knelpunten benoemd en gezocht naar oplossingen voor de spoorwegovergang Stationsstraat in Hegelsom. De variant van een alternatieve noordelijke ontsluiting wordt verder uitgewerkt. De nieuwe ontsluitingsweg sluit aan op de Asdonckerweg en loopt achter het Loopcentrum langs naar het station Horst-Sevenum.

Lees verder

Oplossing spoorwegovergang Stationsstraat


De gemeente Horst aan de Maas heeft samen met belanghebbenden, het Ministerie, Prorail en de Provincie Limburg knelpunten benoemd en gezocht naar oplossingen voor de spoorwegovergang Stationsstraat in Hegelsom. De variant van een alternatieve noordelijke ontsluiting wordt verder uitgewerkt. De nieuwe ontsluitingsweg sluit aan op de Asdoncker­weg en loopt achter het Loopcentrum langs naar het station Horst-Sevenum.

Lees verder

Kleurrijke optocht Gala Citaverde


Op vrijdag 8 april vond het jaarlijkse eindexamengala plaats van het Citaverde College Hegelsom.

Lees verder

Ruim 700 durfals voor Troy Coaster Challenge


Tot nu toe hebben maar liefst zevenhonderd mensen zich aangemeld voor de Troy Coaster Challenge in attractiepark Toverland. Vanwege haar 15-jarig bestaan organiseert Attractiepark Toverland samen met Stichting Heppie de Troy Coaster Challenge.

Lees verder

Renovatie tennisbanen Sevenum


Het college van Horst aan de Maas heeft ingestemd met grootschalige renovatie van de tennisbanen in Sevenum. Op dit moment blijft bij neerslag langdurig water op de banen staan waardoor er geen gebruik gemaakt kan worden van de tennisbanen. De tennisbanen zijn op basis van levensduur (15 jaar) ook aan renovatie toe.

Lees verder

Eerste keer Vur Oow, is er vur oow


Op woensdag 30 maart vond in Sevenum de eerste thema-avond plaats voor het nieuwste discussieplatform van Horst aan de Maas: VurOow, is er vur oow…..

Lees verder

Judocub Jigoro Kano 50 jaar


Judocub Jigoro Kano uit Sevenum bestaat 50 jaar. 

Lees verder

Politie zoekt eigenaar hond


Op woensdag 23 maart werd 's morgens op een erf aan het Broek in Sevenum een klein hondje, een Jack Russel, door een (middel-)grote, loslopende hond dusdanig gebeten dat de eigenaren het hondje moesten laten inslapen.


De 'dader' is waarschijnlijk een zwart-wit-grijs gevlekte hond met een schofthoogte van ongeveer 60 centimeter. die wat weg heeft van een Munsterlander, een soort jachthond.
Omwonenden hebben de hond en zijn baasjes gezien. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1,85 meter groot, en is naar schatting tussen de 60 en 70 jaar. Hij is baarddragend, heeft grijs haar en droeg geen zonder hoofddeksel. De oudere man was vergezeld van een brildragende vrouw, die een kop kleiner was dan de man.

Herkent u zichzelf in deze situatie of kunt u aanvullende informatie geven, neem dan via 0900-8844 contact op met de politie in Horst.

Lees verder

Verkeersquiz in De Witte Hoeve


Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseerde een spannende en leerzame verkeersquiz voor leerlingen van groep 7 en 8. Aan de hand van dertig verkeersvragen werd de verkeerskennis getest door quizmaster Nieki Kleinen. Gestoken in gekleurde T-shirts streden de leerlingen tegen elkaar.

Lees verder

Sparta '18 voorlopig geschorst


Het eerst elftal van Sparta '18 uit Sevenum mag zolang het onderzoek naar de enorme vechtpartij loopt, niet in de competitie in actie komen.

Lees verder

Nieuw activiteitencentrum van PSW in Sevenum


Op dit moment wordt gewerkt aan de verbouwing en inrichting van het nieuwe activiteitencentrum van PSW in Sevenum, dat naar verwachting medio 2016 van start zal gaan. Om omwonenden en geïnteresseerden te laten kennismaken met PSW en te informeren over dit nieuwe centrum organiseerde PSW een informatiebijeenkomst op 22 maart.

Lees verder

Inventief vanwege hop-tekort


De hopoogst is dit jaar slecht vanwege een droge zomer in 2015. Ook het zuurgehalte van de hop, dat de bitterheid bepaalt, is minder dan normaal", zegt hopleverancier Selected Brewing Ingredients in het AD. Vooral kleine bierbrouwers zijn de dupe. Zij brouwen vaak biervarianten die een grotere hoeveelheid en rijkheid aan hop vereisen dan alledaags pils. Hop is het ingrediënt dat bier bitter en kruidig maakt. Hierdoor hebben bierbrouwerijen een probleem. Bij Brouwerij de Zevende Hemel in Sevenum is het niet anders.

Lees verder

Sparta en Oranje Zwart spelen voorlopig niet


De eerste elftallen van het Helmondse Oranje Zwart en Sparta ’18 uit Sevenum komen voorlopig niet in actie. De tuchtcommissie van de KNVB heeft dit bepaald. Aanleiding is de vechtpartij na de competitiewedstrijd tussen de twee teams in Sevenum.
De KNVB heeft hangende het onderzoek besloten beide teams aan de kant te houden.

Oranje Zwart had de voetbalbond woensdag gevraagd om de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen Panningen niet door te laten gaan. 

Een woordvoerder van de bond meldt dat de tuchtcommissie het besluit zelfstandig heeft genomen.

Lees verder

Boomplantdag in HadM


Nationale Boomfeestdag had dit jaar als thema Bomen & Bossen.


Op donderdag 17 maart staken ook de leerlingen van groep 5 van Basisschool De Dobbelsteen in Sevenum de handen uit de mouwen nadat ze eerst informatie hadden gekregen van de afdeling Groenbeheer van de gemeente Horst aan de Maas.

Lees verder

Vergunning varkensbedrijf onvolledig


De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft geoordeeld dat de voorlopige vergunning voor de uitbreiding van het varkensbedrijf aan de Hazenhorstweg in Sevenum onvolledig is.

Lees verder

Nieuw themagebied in Toverland


2018 wordt een belangrijk jaar voor Toverland in Sevenum. Het Limburgse pretpark wil dan een aanzienlijk themagebied openen met meerdere grote nieuwe attracties. Dat bevestigt een woordvoerder tegenover Looopings. In hetzelfde jaar moeten een nieuwe hoofdentree en parkeerplaats in gebruik genomen worden.

Lees verder

Toverland partner KERNgezond


Attractiepark Toverland in Sevenum is partner geworden van KERNgezond. De organisatie achter KERNgezond is in Horst aan de Maas actief bij vijf basisscholen in Sevenum en Grubbenvorst.

Lees verder

Wim Ummenthun wint Einzelgängeroptocht


Tijdens de Einzelgängeroptocht in Rimburg is door Wim Ummenthun uit Sevenum de eerste prijs in ontvangst genomen.  De optocht, georganiseerd door C.V. de Wespelle en L1 live te zien op TV. Wim 'zat er helemaal doorheen': in de optocht liep hij met een stoel waarin een groot gat zat: 'Met carnaval ging ik wie een speer, maar nu zit ik er helemaal doarheer'.


Maar liefst 111 einzelgänger deden mee in de optocht van 1 kilometer door het historische kern van het dorpje Rimberg, gelegen in de gemeente Landgraaf.  
 
(Foto: L1 televisie)

Lees verder

Toverland viert 15 jarig bestaan


De opening van het nieuwe zomerseizoen vormt het startschot van het vijftienjarig jubileum van Attractiepark Toverland.
Het verjaardagsseizoen begint op 19 maart, waarbij park feestelijk wordt aangekleed en mascotte Toos Toverhoed haar 15e verjaardag viert in een speciale editie van de Toos Tovershow.‘


Dit seizoen moet een feestje voor onze gasten worden. We hebben een aantal toverdeals in petto, en organiseren we in juni een groot evenement voor het goede doel, maar daarover volgt later meer’, aldus Pieter Huijsmans, Hoofd Marketing.

Lees verder

Jumbo Phicoop presenteert ‘HEEJ, lekker oët de regio’


Er komen meer lokale producten in de schappen bij Jumbo Phicoop in Sevenum. Onder de noemer 'HEEJ, lekker oët de regio' biedt men een uitgebreider assortiment aan. Het betreft ambachtelijke producten van regionale specialisten.

Lees verder

Brutale inbraak in Sevenum


In een woning op de van Ulftstraat in Sevenum vond vrijdagavond 19 februari rond 22.00 uur een brutale inbraak plaats. Terwijl de 74-jarige bewoonster thuis was, werd met grof geweld de voordeur opengebroken. Door te roepen verjoeg de bewoonster de inbreker(s). Ondanks deze korte actie zijn er spullen gestolen.


De politie is op zoek naar mensen die rond dat tijdstip of daarvoor in de van Ulfstraat en omgeving zijn geweest en mogelijk mensen of voertuigen zijn opgevallen. Bel in dat geval 0900-8844 en vraag naar politie Horst.

Lees verder

Collectief water zuiveren


In het glastuinbouwgebied Siberië hebben de ondernemers zich als buurtcollectief aangemeld bij LTO Glaskracht om het restwater van ongeveer 65 ha glas te zuiveren. De ondernemers maken momenteel plannen om aan het eind van het rioolstelsel in het gebied een eigen zuiveringsinstallatie te plaatsen.

Lees verder

Heel Noord-Limburg Bakt gestart


Bij Staatsie 1866 in Hegelsom konden mensen zelfgemaakte appeltaarten presenteren, aan een deskundige jury. Het idee: 'Heel Noord-Limburg Bakt'. De jury bestond uit professionele bakkers uit de regio. Zij beoordeelden de huisgemaakte baksels op uiterlijk, smaak, afwerking en creativiteit. Bij Staatsie 1866 won Julia Zytina uit Blitterswijck.

Lees verder

Diner de Corps officieren 2016


Onlangs vond het jaarlijkse Diner de Corps plaats van de officieren der Limburgse Jagers voor de 63e keer. Ditmaal vond dit gebeuren plaats in Sevenum.

Lees verder

Greenport Bikeway verder verbeteren


De fietsroute tussen Venlo en Sevenum, de Greenport Bikeway, die in juni vorig jaar werd geopend, moet nog verder worden verbeterd. Bij de Grubbenvorsterweg in Sevenum moet door middel van het aankopen van grond een stuk worden verbeterd en op de Eindhovenseweg in Venlo moet nog nieuw asfalt komen.

Lees verder

Gastles topsporters op basisscholen Sevenum


26 en 27 januari vond de derde activiteit van KERNgezond Sevenum en Kronenberg voor de groepen 6 plaats. Op alle vier de basisscholen was een topsporter aanwezig om een gastles genaamd ‘De Held’ te geven.

Lees verder

Middenpeelweg onverlicht


Dinsdag 26 januari is de Middenpeelweg (N277) ter hoogte van Sevenum onverlicht geweest. Dit had te maken met een stroomstoring waardoor bedrijven zoals McDonald's en AC Restaurant ook gedupeerd waren. In totaal zaten ruim 200 Enexis-klanten zonder stroom.
Hierdoor was ter hoogte van de aansluiting op de A67 bij Sevenum enige opstopping van het verkeer.

Lees verder

Gouden erespeld voor Consul


Maar liefst 31 jaar was de heer Bert Billekens uit Sevenum Consul van de Oorlogsgravenstichting in de voormalige gemeente Sevenum en na de herindeling in de gemeente Horst aan de Maas. Als waardering hiervoor ontving hij de gouden erespeld uit handen van Roel Broer, plaatsvervangend directeur van de betreffende stichting. Bij de uitreiking op het gemeentehuis waren naast enkele familieleden ook collega Hans Steenmetz en burgemeester Kees van Rooij en aanwezig.

Lees verder

Onderhoud bomen


De gemeente Horst aan de Maas gaat beginnen met het onderhoud van bomen in Broekhuizen en Horst. Ook in Sevenum vindt onderhoud plaats, hiervoor organiseert de gemeente een informatieavond op 27 februari.

Lees verder

Carnavalsknaller Krullevaar


De carnaval begint op de scholen in de regio weer los te barsten. Naast versieren is ook druk werk gemaakt van de mooiste liedjes in het eigen dialect.


Lees verder

Vocal Connexion lanceert CD


De Sevenumse zangvereniging Vocal Connection heeft onlangs haar eerste CD gelanceerd. Dirigent Marcel Engelen vierde vorig jaar zijn 10-jarig jubileum bij de zangvereniging. Dit was voor de zangers uit het kerkdorp in Horst aan de Maas een moment om een CD op te nemen die nu bij diverse verkooppunten ligt.

Lees verder

Finalisten CMC Alaif


Nadat eerder op zondag 17 januari de finalisten van het LVK 2016 bekend gemaakt werden heeft de organisatie van CMC Alaif die zondag 24 januari in Sevenum hun liedjesfestival organiseren, ook de finalisten bekend gemaakt.

Lees verder

Piëtro T. verdacht van meer verkrachtingen


De 38-jarige Pietro T, die verdacht wordt van de ontvoering van een scholier uit Maasbree in Sevenum, wordt daarnaast ook verdacht van verkrachtingen of pogingen daartoe van zes vrouwen in Noord-Limburg en Noord-Brabant. Onlangs bleek dit tijdens een Tussentijdse Zitting voor de rechtbank in Roermond.

Lees verder

Onderscheiding voor Wiel Janssen


Tijdens de zittingsavond bij carnavalsvereniging 'D'n Ezelsköp' is Wiel Janssen door BCL onderscheiden voor 5x11 jaar lidmaatschap van de vereniging in Sevenum.

Lees verder

Certificaat Artsenpraktijken Horst en Sevenum


Huisartsenpraktijken Van Weeghel en De Brink in Sevenum en Nieuw Huys in Horst behaalden begin dit jaar als één van de eerste praktijken in Noord-Limburg het HaZo24-certificaat. HaZo24 is een norm ontwikkeld voor kwaliteitsverbetering binnen de huisartsenzorg.

Lees verder

Sevenummers winnen 125.000 euro


Bewoners van het Raadhuisplein in Sevenum zijn afgelopen weekend verrast door prijswinnaarbegeleider van de Postcode Loterij, Bea Post. Op hun postcode 5975 BK is in de decembertrekking de PostcodeStraatprijs gevallen.


Lees verder

Jeugdprins Wiek in Sevenum


De 5 x 11 Jubileum Jeugdprins van 2016 van Sevenumis zondag 10 januari gepresenteerd. Jeugdprins Wiek Peeters I van carnavalsvereniging Ut Ezelsköpke  loopt dit jaar voorop in de polonaise.

In zijn regeerperiode wordt hij geholpen door zijn adjudanten Cas Janssen en Jelle van de Riet.

Zijn lijfspreuk is: Met 5 x 11 blieft neamûs aan de kângt, stuiter met ôs mei doar ût Zaerumse lângd!


Lees verder

Niek Hoeijmakers nieuwe heerser in Sevenum


Zaterdag 9 januari werd Niek Hoeijmakers uit Sevenum tot nieuwe heerser bij D'n Ezelskop in Sevenum uitgeroepen.

Lees verder

Groeiend aantal bezoekers voor Toverland


Attractiepark Toverland kan terugkijken op een succesvol jaar. In 2015 mocht het attractiepark maar liefst 698.484 gasten verwelkomen. Hoogtepunten waren de opening van twee nieuwe attracties, een nieuw dagbezoekersrecord en de populaire avondopenstellingen: de Midzomeravonden en Halloween Nights.

Lees verder

Drukte in Toverland door zacht weer


Door het zachte weer zoeken veel mensen tijdens de kerstvakantie de buitenlucht op. In Attractiepark Toverland in Sevenum krijgt men door dit gebeuren ruim 4.000 bezoekers per dag, een verdubbeling ten opzichte van andere jaren aldus een woordvoerder van het pretpark.

Lees verder

Jeugdorkesten spelen voor Kika


Op zondag 13 december gaven Jeugdunie Sevenum en het jeugdorkest van Muziekvereniging De Peelklank uit Ysselsteyn een uitwisselingsconcert voor de Stichting Kika.

Lees verder

Wereldlichtjesdag


In Sevenum werd zondag 13 december stil gestaan bij Wereldlichtjesdag. In de vroege avond kwamen mensen op het Pastoor Vullinghsplein samen om vervolgens in een lichttocht naar de blokhut in Sevenum te lopen.

Lees verder

Maas en Kepser blijven bij Sparta '18


Bob Maas zal ook het komende seizoen werkzaam zijn bij voetbalclub Sparta’18.
Voor Bob wordt dit het vierde seizoen bij Sparta '18 in Sevenum waarvan het derde seizoen als hoofdtrainer.

René Kepser is bezig aan het eerste seizoen bij Sparta en zal ook het komende seizoen het tweede selectieteam trainen.

Zowel beide trainers als Sparta’18 zijn goed tevreden over de samenwerking, vandaar is continuering een logisch vervolg.

Lees verder

104-jarige mevrouw Nel Huijs dinsdag overleden


Dinsdag is de oudste inwoonster van de gemeente Horst aan de Maas, mevrouw Nel Huijs overleden.

Zij vierde op 12 mei haar 104e verjaardag.

Mevrouw Huijs woonde in het Verzorgingshuis Sevenheijm in Sevenum.

Ter gelegenheid van haar 104e verjaardag maakte Reindonk een speciale uitzending rondom haar.
In het programma Puur Thuur vertelde de kwieke vrouw uitvoerig over haar leven.
 
 

Lees verder

Moord Sevenum: voorarrest verlengd


Het openbaar Ministerie heeft bestloten de 28-jarige vrouw, die verdacht wordt van de moord op een man in Sevenum, nog 14 dagen in voorarrest blijft.

Lees verder

Vergoeding natte kelders Groote Molenbeek


Waterschap Peel en Maasvallei heeft besloten om de eigenaren van woningen met kelders bij de Groote Molenbeek, tussen de Venloseweg en de spoorlijn Sevenum, gedeeltelijk financieel tegemoet te komen.

Lees verder

Relatieproblemen mogelijk oorzaak moord Sevenum


De man die vrijdagavond in Sevenum om het leven werd gebracht is volgens goed geïnformeerde bronnen een medewerker van een kermisbedrijf.

Lees verder

Man gedood in Sevenum


Vrijdagavond 4 december rond 20:00 uur heeft een vrouw een man doodgestoken bij een geweldsdelict op Het Erf in Sevenum.

Lees verder

Regio Venlo On Stage zoekt nog professionals


Meer dan 300 beroepsbeoefenaren doen op 19 januari in Toverland mee aan het bekende vmbo-beroepenfeest Regio Venlo On Stage. De organiserende scholen in de regio zijn heel blij met dit grote aantal, maar nog niet helemáál tevreden. Zij zoeken nog professionals uit de sectoren gezondheidszorg, techniek en transport & logistiek.

Lees verder

Bomen in Horst en Sevenum weg


In Horst zullen 18 elzen vervangen worden, evenals vier sequoia's in Sevenum. Dit gebeurt omdat de huidige bomen al vele jaren overlast veroorzaken. 
In Dagblad de Limburger staat te lezen dat de bomen schade aanrichten aan de Jan van Eechoudstraat in Horst en de Molenberg in Sevenum.

Ook in Griendtsveen zullen 25 elzen en 25 Amerikaanse eiken om veiligheidsrisico's worden gerooid.

Lees verder

Veel belangstelling bij presentatie Aezelsuurkes


De dichtbundel 'Aezelsuurkes' van de uit Sevenum afkomstige Mien Wijnhoven werd zaterdag 28 november onder grote belangstelling in 'De Torrekoel' in Kronenberg gepresenteerd.

Lees verder

Echtpaar Heesen-Hermans 60 jaar getrouwd


In Sevenum werd deze week feest gevierd. Het echtpaar Heesen-Hermans is 60 jaar getrouwd. 

Burgemeester Kees van Rooij verraste hen met een bezoekje en nam een mooi bosje bloemen en het herinneringsbord van de gemeente Horst aan de Maas als kado mee.

Namens streekomroep Reindonk van harte gefeliciteerd!

Lees verder

Eis 6 jaar voor ontvoering meisjes


Een 26-jarige vrouw uit het Duitse Nettetal moet als het aan justitie ligt zes jaar celstraf krijgen voor poging tot verkrachting van drie meisjes in Tienray, Sevenum en Malden.

Lees verder

Gaslucht in vakantiebungalow in Sevenum


Vrijdagmiddag 20 november omstreeks 16.00 uur werden brandweer, ambulance en politie opgeroepen voor een gaslucht op het vakantiepark de Schatberg.

Lees verder

Locaties 'Spring' in Sevenum naar 'het Nest'


Met ingang van 1 januari 2016 draagt Spring Kinderopvang in goed onderling overleg haar locaties in Sevenum over aan Kinderopvang ’t Nest. Hierover zijn medewerkers en ouders onlangs geïnformeerd.

Lees verder

Toverland vergroot winteraanbod


Vanaf dit jaar is het attractie-aanbod van Attractiepark Toverland in de winter fors uitgebreid. Tot op heden was enkel het eerste overdekte themagebied, het Land van Toos, in de winter geopend. Vanaf nu zijn ook het tweede overdekte themagebied (Magic Forest) en enkele grote buitenattracties de hele winter geopend.

Lees verder

De Sevewaeg op 12 in Cafe Top 100


De Sevewaeg in Sevenum staat dit jaar op een twaalfde plaats in de Café Top 100. De Morgenstond in Griendtsveen staat op een 33ste positie.

Lees verder

Sevenum stopt samenwerking met CMC ALAIF


Carnavalsvereniging Dun Ezelskop uit Sevenum heeft de samenwerking met het CMC ALAIF (‘t carnavalsmuziek.com ALAIF Limburgs Leedjeskonkoer) per direct beëindigd. Zo meldt L11alaaf op haar website.

‘We zullen daarom ook niet het leedjesconcour in Sevenum bij de Wingerd ondersteunen. Dit is besproken met CMC ALAIF. We wensen hen uiteraard veel succes met de organisatie maar “Dun Ezelskp” zal hier niet bij aanwezig zijn‘, aldus de Sevenumse vereniging. Waarom de samenwerking is opgezegd is niet duidelijk.

 

Lees verder

Ontbijten met de burgemeester


Enkele leerlingen van Basisschool De Krullevaar hebben woensdagochtend ontbeten met burgemeester Kees van Rooij en wethouder Ger van Rensch op het gemeentehuis. Dit gebeurde in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Lees verder

Vierduizend glimlachen door oliebollen


In 2013 werd door de bakkers in Sevenum het initiatief genomen voor een langdurige samenwerking met de Zonnebloem. Inmiddels groeit het initiatief gestaag verder en worden er in de maand november 4.000 oliebollen uitgedeeld aan de achterban van een aantal Zonnebloemafdelingen.

Lees verder

KnopenLopen haalt prijs binnen


Maandag 2 november heeft een afvaardiging van KnopenLopen en de GroenGroep uit Sevenum in Utrecht de prijs in ontvangst genomen om de aanleg van een wandelroute voor mensen met een loopbeperking te realiseren.

Lees verder

Troy: 300.000 keer rond gereden


Zaterdag 31 oktober heeft achtbaan Troy z'n 300.000ste rondje gereden. Troy is de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. Attractiepark Toverland stond even stil bij dit feit. De achtbaan is 35 meter hoog, 1040 meter lang en haalt een snelheid van 90 kilometer per uur. De achtbaan werd op 29 juni 2007 officieel geopend.

Lees verder

Onthulling Kamiel van de Piel


Zaterdag 24 oktober heeft de onthulling van 'de Kamiël van de Piël' plaatsgevonden. Jan Philipsen, oprichter en voorzitter van Stichting Cultureel Erfgoed Zwarte Plak (CEZP), gaf tijdens het gebeuren op de Zwarte Plak aan dat er veel energie is gestoken in dit grootse project.

Lees verder

Regio Venlo on Stage krijgt vervolg in Sevenum


Onder het motto “Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?” wordt op 19 januari in Attractiepark Toverland in Sevenum voor het derde opeenvolgende jaar ‘Regio Venlo On Stage’ georganiseerd.

Lees verder

KERNgezond plezier in de buitenlucht


Op donderdagochtend 22 oktober stond de tweede activiteit van KERNgezond Sevenum op de rol. De kinderen van groepen 6 van basisscholen De Kroevert (ook groep 5), De Horizon en De Krullevaar waren te gast bij Hoeymakers Fruit en Limburgs Uitje om daar een leuke ochtend te beleven in het kader van gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag, oftewel KERNgezond.

Lees verder

Geslaagd jubileum Kerkgebouw Sevenum


Op 15 oktober 1955 werd de H.H. Fabianus en Sebastianus-kerk in Sevenum in gebruik genomen. Onlangs heeft men dit feestelijke feit gevierd.

Lees verder

Afsluiting Markt in Sevenum


In verband met werkzaamheden is de Markt en de kruising Markt/ Raadhuisstraat/ Kerkstraat in Sevenum afgesloten voor doorgaand verkeer op maandag 26 oktober 7.30 uur tot vrijdag 30 oktober 2015 17.00 uur.

Lees verder

Montair Process Technology in de race voor prijs


Montair Process Technology uit Sevenum is een van de drie overgebleven kandidaten voor de Limburg Export Award 2015.

Lees verder

Vrachtauto in brand


In Sevenum heeft vanochtend enige tijd een vrachtwagen van een loonbedrijf in brand gestaan.

Lees verder

't Hukske op plaats 20 in Cafetaria Top 100


Cafetaria 't Hukske uit Horst staat op een 20ste plaats in de Cafetaria Top 100. Dit werd bekend gemaakt tijdens het jaarlijks Snackkoerier Cafetaria Top100 Event.

Lees verder

Aftrap KERNgezond Sevenum


Op vrijdagmorgen vond in Sevenum de aftrap plaats van het project KERNgezond met maar liefst 200 kinderen van de basisscholen in Sevenum en Kronenberg. Wethouder Birgit op de Laak gaf het startschot samen met wielrenster Sabrina Stultiëns en handbalkeepeer Mark van den Beucken. Plaats van handeling: het schoolplein van basisschool De Horizon in Sevenum.

Lees verder

Weer prijs voor Toverland


Attractiepark Toverland is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de European Star Awards 2015. Toverlands houten achtbaan Troy werd verkozen tot de derde 'Beste houten achtbaan van Europa'. Toverland liet daarmee houten achtbanen als Joris en de Draak (Efteling) en Wodan (Europapark) achter zich.

Lees verder

Gouverneur Theo Bovens in Sevenum


Gouverneur Theo Bovens bezoekt alle Statenleden in hun eigen omgeving. Dinsdag 6 oktober bracht hij een bezoek aan Rudy Tegels in Sevenum. Na ontvangst bij het voormalig CDA-raadslid thuis, ging het gezelschap naar het Equestrian Centre de Peelbergen, waar Rudy Tegels als fervent liefhebber van paarden, hem rondleidde.

Lees verder

Trein stond stil bij omhoogstaande slagbomen


De trein die zondag 4 oktober bij de  geopende spoorbomen op de spoorwegovergang aan de Tongerloseweg in Sevenum werd gezien, stond stil, of was aan het uitrijden.

Dat is de verklaring die ProRail heeft gegeven aan de gemeente Horst aan de Maas. 

Burgemeester Kees van Rooij: "Nadat ik het bericht op de website van Streekomroep Reindonk zag staan, heb ik actie ondernomen richting ProRail."

Lees verder

Gevaarlijke storing spoorweg Tongerloseweg


Zondagochtend 4 oktober is er een storing met de slagbomen bij de overweg Tongerloseweg in Sevenum geweest.

Op Facebook schrijft Astrid Goertz dat de slagbomen omlaag waren bij het passeren van een trein. Nadat de trein gepasseerd was gingen de slagbomen omhoog, maar vervolgens kwam er nog een trein aan. Ook het rode licht was toen al gedoofd.

Bij de NS en ProRail was niemand voor commentaar bereikbaar. Burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas geeft aan dit incident te gaan onderzoeken.

Lees verder

Crazy Crasher gaat indoor


De stormbaan Crazy Crasher van Limburgs Uitje, zal dit jaar in sporthal en partycentrum De Riet in Horst staan. Net als in de winter van vorig jaar zal de stormbaan in de herfst en winter verhuizen naar een indoorlocatie.

Lees verder

200 Sevenumse kinderen gaan voor KERNgezond


Voor het derde jaar op rij vindt het project KERNgezond plaats in Sevenum. Alle drie de Sevenumse basisscholen en op de Kronenbergse basisschool De Kroevert nemen hieraan deel. De kinderen van de groepen 5 en 6 gaan, onder inspiratie van topsporters, aan de slag met gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Het doel is om met plezierige activiteiten bewustwording te creëren op deze gebieden.

Lees verder

Fietser overleden na botsing met vrachtwagen


 Een 72-jarige man uit Sevenum is vrijdagmiddag rond 14.30 uur overleden nadat hij op zijn fiets in botsing kwam met een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde op de Sevenumsedijk in Koningslust.

Lees verder

Toverland leent 2 miljoen van Limburg


Attractiepark Toverland in Sevenum leent van de provincie Limburg 2 miljoen euro. Dat meldt 1Limburg donderdag.

Lees verder

600 kinderen helemaal Heppie in Toverland


Ruim 600 kinderen hebben onlangs genoten van een onvergetelijk dagje uit in Attractiepark Toverland in Sevenum. Samen met de vrijwilligers van Stichting Heppie kregen ze gratis toegang aangeboden tot het attractiepark.

Lees verder

KnopenLopen naar tweede ronde


Onlangs heeft KnopenLopen Sevenum meegedaan aan een inschrijving bij het VSB Fonds om een gedeelte van haar wandelroutenetwerk ook geschikt te maken voor wandelaars met een loopberking. De organisatie heeft nu te horen gekregen dat de jury van het VSB Fonds hun aanvraag naar een volgende (laatste) ronde meeneemt.

Lees verder

Finale CMC ALAIF in Sevenum


De finale van CMC ALAIF, het CarnavalsMuziek.Com ALAIF Limburgs Leedjeskonkoer, wordt volgend jaar gehouden in Sevenum. Dat meldt L11 Alaaf.

Lees verder

Sevenumse doeken naar KnopenLopen


De doeken die enkele jaren geleden op het pand van 'Gertrud' in Sevenum werden geplaatst zijn weggehaald. In dit pand was jarenlang in Sevenum de tandartspraktijk van de heer Vullings. 

Het pand wordt momenteel opgeknapt. De doeken die vorige week van het pand gehaald werden krijgen een nieuwe bestemming. Stichting KnopenLopen in Sevenum zal deze doeken gaan plaatsen bij de evenementen die ze organiseren.

Lees verder

Vrachtwagen omgekiept


Op de Middenpeelweg (N277) bij Sevenum nabij AC Restaurant en de invoegstrook voor de A67 is donderdag 10 september een vrachtwagen omgevallen.

Lees verder

Nieuw concept Limburgs Uitje


Door de uitspraak van de rechter in het nadeel voor Limburgs Uitje leken er donkere wolken boven de groepsaccommodatie aan de Hazenhorstweg in Sevenum te gaan hangen. Het bedrijf moet binnen 14 dagen stoppen met het organiseren van spellen om te voorkomen dat de gemeente alsnog voor 30.000 euro aan dwangsommen oplegt.

Lees verder

Geen straf voor Sevenummer


De Roermondse rechtbank ziet af van straf voor Jan. G. uit Sevenum. De 33-jarige Sevenummer reed vorig jaar op 30 januari in Maasbree met zijn tractor Rob Verhaegh (26) met zijn fiets aan. Het slachtoffer werd van de fiets geslingerd en belandde tegen een boom.

Lees verder

Illegale activiteiten Limburgs Uitje


Activiteitenorganisatie Limburgs Uitje uit Sevenum moet de gemeente Horst aan de Maas dwangsommen van maximaal 30.000 euro betalen als het bedrijf niet stopt met zijn vermeend illegale activiteiten aan de Hazenhorstweg.

Lees verder

Tweeduizend euro voor Stichting 110


Al enkele jaren organiseert het animatieteam van De Schatberg een middag vol leuke activiteiten om geld in te zamelen voor een goed doel. De afgelopen edities waren een ongekend succes en in 2014 werd er 2.500 euro overhandigd aan stichting KIKA. Dit jaar gaat de organisatie geld inzamelen voor de Stichting Honderdtien. Er is reeds 2.000 euro ingezameld.

Lees verder

Akkoord over vuurwerk


Veehouderij Van Enckevort uit Kronenberg zal het afsteken van vuurwerk boven attractiepark Toverland niet meer juridisch aanvechten. Het bedrijf gaat akkoord met de maatregelen die het park instelde om de overlast voor Van Enckevorts koeien te beperken.

Lees verder

RvS wijst bezwaren tegen tankstation af


De Raad van State ziet geen belemmering voor de realisatie van een tankstation aan de Romerweg in Sevenum. Daarmee zijn de bezwaren van een nertsenfokkerij en een omwonende in merendeel ongegrond verklaard.

Lees verder

Studenten werken aan nieuwe attractie Toverland


Studenten van Gilde Opleidingen in Venlo hebben meegewerkt aan Maximus Mobiel, een nieuwe attractie in attractiepark Toverland.
De opleidingen Mechatronica, Hout en Meubel, Metaal, Schilder en Mediavormgeving hebben een aantal maanden samengewerkt aan de realisatie van het project.

Lees verder

Meester Pieter in actie voor KiKa


Meester Pieter Deters van groep 5-6 van basisschool De Krullevaar in Sevenum heeft woensdag 8 juli dertig kilometer gerend om geld op te halen voor Kika.

Lees verder

Zearums Beach Event kent goede start


Het Zearums Beach Event is ondanks, of misschien juist dankzij, de hitte spetterend van start gegaan.

Lees verder

Beknelling bij tankstation Sevenum


Bij een ongeluk op de Middenpeelweg bij Sevenum is dinsdagochtend een vrachtwagen op zijn kant terecht gekomen.

Lees verder

Toverland tweede bij Out-of-Home Awards


Attractiepark Toverland heeft vrijdag de tweede plaats bepaald bij de GfK Out -of- Home Formule Awards 2015 in de categorie Leisure.

Lees verder

Herijking toekomstvisie Park de Peelbergen


De oorspronkelijke visie voor Park de Peelbergen dateert al weer uit de jaren ’90 en sluit onvoldoende aan bij de tegenwoordige tijd en de huidige omstandigheden. Om aansluiting te vinden bij de nieuwe rolopvatting van de gemeente (stimuleren, faciliteren, regisseren) wil de gemeente meer gebruik maken van de kracht van de ondernemers. Bij de herijking van de toekomstvisie zullen de ondernemers dan ook nauw betrokken gaan worden.

Lees verder

Lobby voor overgang Horst-Sevenum


Gedeputeerde Patrick van der Broeck was op woensdag 17 juni in Den-Haag voor en Algemeen Overleg over het spoor. "Hier is uitvoerig gesproken over de spoorwegovergang Horst-Sevenum en de Vierpaardjes in Venlo", aldus de gedeputeerde tegenover Omroep Reindonk.

Lees verder

Krullevaar in actie voor KiKa


Basisschool De Krullevaar in Sevenum voert actie voor KiKa. Leerkracht Pieter Deters: "Vorig jaar heb ik in de klas de weddenschap aangegaan dat mocht PSV kampioen worden, ik in een PSV shirt naar de kampplaats, 30 kilometer verderop, zal rennen." De leerlingen hebben de leerkracht aan zijn belofte gehouden toen bleek dat de club uit Eindhoven de landstitel binnen haalde. Ze koppelen hier wel een goed doel aan, te weten KiKa.

Lees verder

Schoolpremiere voor Sevenumse scholier


Woensdag gaat de familiefilm Apenstreken in première, met in de hoofdrol Tygo Bussemakers (10) uit Sevenum.

Lees verder

De 7de Hemel wint gouden bierprijs


Brouwerij de 7de Hemel in Sevenum is vrijdag in de prijzen gevallen tijdens de eerste Dutch Beer Challenge. In de categorie Donker Stout/Porter won de Sevenumse brouwerij goud met Visioen.

Lees verder

The Mothmen winnaar Kaf en Koren 2015


De The Mothmen uit Sevenum is winnaar van Kaf en Koren 2015. 

Woensdagavond won de band van Erik Muijsenberg, Peter Muijsenberg, en Mike Peeters in een goed gevulde Doornroosje in Nijmegen de studentenbandcompetitie van Cultuur op de Campus. Met deze overwinning slepen ze een plek op het Valkhoffestival binnen.

Lees verder

Verzet komst tankstation


Een nertsenfokkerij aan de Romerweg in Sevenum en een omwonende zijn tegen de komst van een tankstation met wegrestaurant aan de Erik de Rodeweg bij Trade Port West in Sevenum.

Lees verder

Leerlingen de Horizon krijgen 24 uur les


Leerlingen van groep 7/8b van basisschool de Horizon in Sevenum zijn vrijdag gestart met 24 uur achterelkaar leren voor het goede doel.

De scholieren doen dit om geld in te zamelen voor stichting Roel. Roel is in mei 2012 op 6-jarige leeftijd overleden aan een energiestofwisselingsziekte. Hij was ondanks zijn ziekte een zeer levenslustig kereltje. De stichting heeft als doel financiële ondersteuning van patiënten (en hun gezinnen) die getroffen zijn door een energiestofwisselingsziekte. Daarnaast ondersteunt de stichting het wetenschappelijk onderzoek naar de bestrijding van deze aandoening.

Drie leerlingen van de Horizon hebben de inzamelingsactie georganiseerd. De 24-uurs actie is live te volgen via http://groep7en8b.jimdo.com/live/.

Lees verder

Ontvoerder ook verdacht van drugshandel


Pietro T. die betrokken was bij de ontvoering van een meisje in Sevenum en de ontvoering en poging tot verkrachting van een meisje in Tienray wordt ook verdacht van handel in drugs en diefstal van kentekenplaten.

Lees verder

Advertorial: Bad & Keuken naar Sevenum


advertorial:
.
Bad & Keuken Design uit Weert zal vanaf deze zomer een studio met unieke features vestigen in de showroom van Verhaag Parket aan de Horsterweg in Sevenum.

Lees verder

Nel Huijs viert 104e verjaardag !


Mevrouw Nel Huijs heeft dinsdag 12 mei haar 104e verjaardag gevierd. Zij is de oudste inwoonster van de gemeente Horst aan de Maas.


U kunt haar feliciteren door een kaartje te sturen naar:

Mevrouw Nel Huijs
Verzorgingshuis Sevenheijm
Maasbreeseweg 8
5975 BN  Sevenum

Lees verder

Zorginstelling ziet af van bouw zorgwoningen


Zorginstelling Daelzicht gaat geen zorgwoningen bouwen op de locatie van sporthal De Stapakker in Sevenum.

Lees verder

Robbie Snoek dirigent harmonie Sevenum


Het jaar 2015 is voor Koninklijke Harmonie Unie uit Sevenum begonnen met een nieuwe uitdaging. Nadat er tijdens het nieuwjaarsconcert afscheid was genomen van dirigent Jo Brouwers, konden enkele nieuwe dirigenten zich enkele weken bewijzen als kandidaat voor de vrijgekomen plek als dirigent. En nu is de nieuwe dirigent dan bekend: Robbie Snoek werd met meerderheid gekozen door de leden van de Sevenumse harmonie. Hij volgt Jo Brouwers op die zo’n acht jaar voor het Sevenumse korps stond.

Lees verder

Jonge eendjes gered bij Toverland


Nadat de wildwaterbaan van Toverland dinsdag al moest worden leeggepompt vanwege een in het water gevallen videocamera, was het gisteren opnieuw raak. Dit keer werd de attractie echter niet stilgezet vanwege een verloren voorwerp, maar omwille van een verdwaalde eendenfamilie, zo meldt de website Loopings.

Lees verder

Man verdacht van meerdere ontvoeringen


De man die in november vorig jaar een meisje in Sevenum probeerde n te ontvoeren, wordt door Justitie nog voor andere misdaden verdacht. Dat meldt het programma Opsporing Verzocht.

Lees verder

Mogelijk een tunnel bij Horst-Sevenum


Een tunnel onder de spoorwegovergang bij station Horst-Sevenum is een van de mogelijke oplossingen voor de verkeersproblematiek daar.

Lees verder

Greenport Bikeway bijna klaar


De Greenport Bikeway is weer een stuk gevorderd en wordt er hard gewerkt om ook het laatste deel spoedig af te ronden.

Lees verder

Foto-impressie 33e keer Prilpop Sevenum


In Sevenum werd in het paasweekend weer traditioneel het vierdaags gratis popfestival Prilpop gehouden.

Lees verder

Winkelpui omver geblazen in Sevenum


Dinsdagmorgen is omstreeks elf uur de winkelpui van meubelzaak Eigen Haard City Meubel aan de Horsterweg in Sevenum weggewaaid. De uit glas bestaande pui van 60 vierkante meter heeft voor veel schade gezorgd.

Lees verder

Aftrap laatste stuk Greenport Bikeway


Vorige week is verder gegaan met de aanleg van het laatste stuk van snelfietsroute Greenport Bikeway.

Lees verder

Twee keer zilver voor 't Lenske


Op 14 en 15 maart vonden de Limburgse Filmdagen plaats in het Cultuurhuis in Heerlen. Tijdens het filmweekend werden maar liefst 36 films van non-professionele filmers uit Limburg vertoond. Ook Film- en Videoclub 't Lenske uit Sevenum deed hieraan mee.Er waren veel mooie, spannende, indrukwekkende en humoristische speelfilms, documentaires, registraties te zien. In het drukbezochte theater in Heerlen.


't Lenske uit Sevenum nam deel met vijf films. De club speelfilm 'Vals Geld' scoorde zilver, zoals ook de film 'Zag Je Onderweg Het Koren Staan' van Gérard Koenen.

De overige drie films kregen een eervolle vermelding. De film 'Vals Geld' heeft ook nog een NOVA certificaat ontvangen. Dit laatste houdt in dat de mogelijkheid bestaat dat deze naar de landelijke wedstrijd doorgaat en ook daar in de prijzen kan vallen. De landelijke wedstrijd het NOVA Film Festival 2015 vindt dit jaar ook in Limburg plaats in het weekend van 7 en 8 november in De Maaspoort in Venlo.

Lees verder

Politie zoekt daders inbraak in Sevenum


Donderdagmiddag zijn inbrekers op heterdaad betrapt bij een inbraak in Sevenum. De politie is op zoek naar de daders. Het zou gaan om drie of vier personen.

De inbrekers zouden op de Blaktdijk in Sevenum zijn betrapt. Echter ze konden ontkomen met een blauwe Peugeot met Duits kenteken HP-BC154. De politie is op zoek naar de daders.

Lees verder

Toegankelijkheid kan goedkoper


Sporthal De Kruisweide in Sevenum kan voor 95.500 euro toegankelijk gemaakt worden voor mindervaliden.

Dat is minder dan de 130.000 euro die het gemeentebestuur van Horst aan de Maas eind vorig jaar nodig dacht te hebben voor benodigde aanpassingen voor gehandicapten. De gemeenteraad, die dat bedrag in december te hoog vond, beslist in april over het nieuwe voorstel, zo schrijft 1Limburg.

Lees verder

Zes voorleeskampioenen Horst


Vrijdag 6 maart vonden in de raadzaal van het Gemeentehuis in Horst aan de Maas de lokale rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats.

Lees verder

Ontvoering Sevenum gelinkt aan Tienray


Een man en een vrouw die in november een meisje hadden ontvoerd in Sevenum, worden mogelijk ook verdacht van het kidnappen, ruim een jaar eerder, van een 22-jarige vrouw in Tienray.

Lees verder

Joep Gommans verlaat familiebedrijf


Joep Gommans zal na zestien jaar het familiebedrijf verlaten.

Lees verder

Eigen carnavalslied voor De Krullevaar


De Sevenumse basisschool De Krullevaar heeft twee carnavalsnummers in 't Zerums dialect opgenomen. De nummers zijn opgenomen bij een opnamestudio in Swolgen.

Lees verder

Schoorsteenbrand in Sevenum


Op de Rieterdijk in Sevenum heeft maandag 2 februari korte tijd een schoorsteenbrand gewoed. De brandweer rukte rond 22.15 uur met meerdere blusgroepen uit.

Lees verder

Bemiddeling kerkbesturen Horst en Sevenum


Een mediator moet de samenwerkende parochies in het cluster Horst en het kerkbestuur van Sevenum, Kronenberg en Evertsoord op één lijn zien te krijgen. Dat meldt 1Limburg.

Lees verder

Toverland heeft plannen voor hotel


Attractiepark Toverland in Sevenum is bezig met het realiseren van een hotel. Dit zei Toverland-directrice Caroline Kortooms in de Reindonk-talkshow 'Aan Tafel met Pieter', die vanaf komende woensdag wordt uitgezonden bij Omroep Reindonk TV.

"We werken hard aan de verdere uitbouw van het attractiepark, daarbij past een hotel. Op die manier kunnen we nieuw publiek van verder weg trekken maar met een hotel kunnen mensen ook meerdere dagen van het park genieten en ook van andere uitjes in de regio", aldus Kortooms.

Volgens de directeur van Toverland kan het nog een paar jaar duren, maar over 5 à 6 jaar zou het hotel klaar moeten zijn.

In 2014 ontving Toverland meer bezoekers dan het voorgaande jaar. 673.000 personen bezochten het park, een groei van 8,4%

Lees verder

'Ontvoering Sevenum was alleen beroving'


De ontvoering in Sevenum van een meisje uit Maasbree in november ging alleen om een beroving. Dat hebben de twee verdachten uit Kessel en Nettetal verklaard.

Lees verder

Zilveren Schieter voor bakkerij Gommans


Gommans, de bakker met winkels in Sevenum, Swalmen, Venray en Boxmeer heeft de 2e plaats behaald in de strijd om de Beste Echte Bakker.

Lees verder

Directeur-aandeelhouder Dinnissen treedt terug


Henri Michiels is sinds 2 januari teruggetreden als directeur- aandeelhouder bij Dinnissen Process Technology in Sevenum.

Lees verder

Brand in woning Sevenum


In een woning aan de Steeg in Sevenum is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2. 30 uur brand uitgebroken.

Lees verder

Beste jaar ooit voor Toverland


Attractiepark Toverland kan terugkijken op het meest succesvolle jaar ooit.

Lees verder

Gemeente bij varkensstal in het gelijk


Bij het plan om stallen voor ruim 15.000 varkens en een biovergistingsinstallatie aan de Kleefsedijk in Sevenum te mogen plaatsen werkt de gemeente terecht niet mee, aldus de Raad van State.

Lees verder

Vier miljoen door obligaties voor Toverland


Met de uitgifte van obligaties heeft het Sevenumse attractiepark Toverland in Sevenum vier miljoen euro opgehaald.

Investeerders konden deze obligaties kopen voor minimaal € 100.000 tegen 6% rente om op deze manier Toverland de mogelijkheid te bieden te investeren in het park.
Dit geld gaat men investeren in de renovatie van het indoor gebied Magic Forest en een nieuwe attractie dat in het voorjaar van 2015 klaar moet zijn.

Toverland heeft plannen om door te groeien van de huidige 20 hectare naar 75 hectare oppervlakte.

Lees verder

Te weinig voorzieningen mindervaliden Kruisweide


Bij de verbouwing van sporthal de Kruisweide in Sevenum heeft de gemeente te weinig rekening gehouden met toegankelijkheid voor mindervaliden. Dat schrijft 1Limburg.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag kwam dit aan het licht .Deze noodzakelijke aanpassingen waren in mei 2012 door het bureau Asset Facility Management in een rapport zijn geadviseerd. De voorzieningen voor mindervaliden als een liftinstallatie, hellingbaan en een gehandicaptentoilet zijn niet geïnstalleerd.

CDA-Wethouder Ger van Rensch gaf toe dat de gemeente tijdens de verbouwing actie had moeten nemen, en stelde voor dit alsnog uit te laten voeren. De gemeenteraad gaf aan dat van Rensch eerst moet bekijken of er goedkopere oplossingen zijn dan de beoogde 130.000 euro voor deze werkzaamheden.

Onlangs werd bekend dat door onvoorziene tegenvallers de verbouwing van De Kruisweide ruim 200.000 euro meer was dan aanvankelijk was begroot.

Lees verder

Toverland best gewaardeerde pretpark


Attractiepark Toverland in Sevenum wordt door Nederlanders het beste gewaardeerd van de Nederlandse pretparken. Dat blijkt uit een onderzoek van Zoover.

Lees verder

Beste oliebollen van Nederland uit Sevenum


De beste oliebollen van Nederland worden in Sevenum gemaakt. Bakkers Bas en Joep Gommans wonnen samen met Marc Fleuren uit Baarlo in Wageningen de strijd om 'De Echte Oliebol'.

Lees verder

Bomenpleintje heropend


Zondag 7 december is in Sevenum het bomenpleintje aan de Pastoor Vullingsstraat heropend.

Lees verder

Beste kerststol weer uit Sevenum


Voor het derde jaar op rij wordt de beste kerststol van Nederland gebakken in Sevenum.

Bakkerij Gommans in Sevenum sleept de prijs van het Echte Bakkersgilde wederom in de wacht.

Lees verder

Verdachten ontvoering Sevenum langer vast


De rechter-commissaris heeft donderdag besloten dat de man en vrouw die verdacht worden van de ontvoering van een 17-jarig meisje uit Maasbree veertien dagen langer in hechtenis blijven. 

 
De man (37) uit Kessel en vrouw (25) uit het Duitse Nettetal werden maandagmiddag aangehouden. De politie houdt ze verantwoordelijk voor de ontvoering van het meisje in Sevenum op 21 november. De verdachten mogen geen contact hebben met de buitenwereld.

Lees verder

Motief ontvoering Sevenum nog onduidelijk


Het motief voor de ontvoering van een 17-jarig meisje anderhalve week geleden in Sevenum, is voor de politie nog onduidelijk. Verhoor van de twee maandagmiddag aangehouden verdachten heeft geen duidelijkheid verschaft.

Lees verder

Politie zoekt getuige van inbraak in Sevenum


De politie is dringend op zoek naar een belangrijke getuige die afgelopen vrijdag rond 20.15 uur een verdachte situatie heeft gezien op de Kleefsedijk in Sevenum.

Lees verder

Twee arrestaties poging tot ontvoering Sevenum


Intensief onderzoek door de recherche heeft ertoe geleid dat maandagmiddag twee personen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van een meisje medio november 2014.

Lees verder

Vragen SP over bibliotheek Sevenum


De SP-fractie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over de openstelling van de vroegere bibliotheek aan de Mgr. Evertsstraat in Sevenum, die eerder als gevolg van bezuinigingen is gesloten.

Lees verder

Staatssecretaris bezocht Sevenum


Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma heeft maandag 24 november een bezoek gebracht aan Sevenum. Het werkbezoek was voor Dijksma vooral bedoeld om kennis te maken met innovatieve ontwikkelingen in de Limburgse land- en tuinbouw.

Lees verder

Geen nieuwe ontwikkelingen ontvoeringszaak


De politie is nog vol op bezig met het onderzoek naar de ontvoering van een 17-jarig meisje vrijdag in Sevenum.

Lees verder

Staatssecretaris Dijksma naar Sevenum


Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma brengt op maandag 24 november een bezoek aan Sevenum. Het werkbezoek is voor Dijksma vooral bedoeld om kennis te maken met innovatieve ontwikkelingen in de Limburgse land- en tuinbouw. Hiervoor wordt onder andere Hoeve Rosa in Sevenum bezocht.

Lees verder

Politie onderzoekt relatie met Nijmeegse ontvoeringen


De politie onderzoekt of er misschien een relatie is tussen de poging tot ontvoering van een 17-jarig meisje in Sevenum en ontvoeringen in Nijmegen.

Lees verder

17-jarige ontsnapt aan ontvoering


Een 17-jarig meisje is vrijdagochtend rond 9.30 uur ontsnapt nadat ze door een onbekende man en vrouw in een auto was getrokken.

Het meisje werd op de Goenjeweg van haar fiets getrokken door een man met een bivakmuts en mogelijk een vuurwapen. Ze werd in de kofferbak van de auto gelegd, maar wist op de Romerweg te ontsnappen via de achterbank van het voertuig. Daarna kon ze bij een getuige in de auto stappen en wegkomen. De auto van de verdachten is vervolgens ook doorgereden.

Het meisje uit Maasbree raakte gewond aan haar gezicht doordat ze vermoedelijk door de verdachte is geslagen. De politie heeft een grootschalig onderzoek opgestart, en kijkt in de omgeving uit naar een donkere Renault Scenic. De man droeg een bivakmuts en in de auto zat ook een vrouw met lang haar en zonnebril. Ter plaatse is onder andere een sporenonderzoek opgestart.

De politie zoekt getuigen van deze poging ontvoering. Tips kunnen worden doorgegeven via 0900 8844 of bij spoed via 112. Anonieme tips kunnen worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Lees verder

Graevenhof naam nieuwbouw Sevenum


Graevenhof is de nieuwe naam van het nieuwsbouwcomplex aan het Pastoor Vullingshsplein in Sevenum. Dat werd donderdagmiddag door onder andere wethouder Paul Driessen van de gemeente Horst aan de Maas onthuld.

Lees verder

Bestuurster aanrijding Sevenum reed door


Het 6-jarig jongetje uit Sevenum dat dinsdag werd aangereden door een auto heeft ernstige verwondingen aan onder andere zijn hoofd en onderbeen opgelopen. Dat meldt de politie vandaag.

Lees verder

Kind zwaargewond in Sevenum


Bij een verkeersongeval in Sevenum is een kind zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is met een traumahelikopter overgebracht naar het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen.

Lees verder

'Award' voor prinsentrio van Sevenum


Afgelopen zondag werd het prinsentrio van carnavalsvereniging Dun Ezelskop uit Sevenum verrast door de burgemeester van Horst aan de Maas en hun vrienden van Atletico CoolBox, in de volksmond ook wel ACB genoemd.

Prins Harr Nabben en zijn adjudanten Lau Verheijen en Ron Jakobs kregen uit handen van burgemeester Kees van Rooij de HARRstikke LAUwe RONde Award.

Meer dan 5000 ‘hits' op internet van de videoclip Supertrio van Serum was de aanleiding voor deze 'prestigeuze award'. Uiteraard ontving de muziekmaker Tren van Enckevort en videoclipbedenker Pieter-Nic van den Beuken ook de award.

Lees verder

Toverland sluit bobbaan eerder dan gepland


Attractiepark Toverland in Sevenum heeft afgelopen weekend besloten om de Woudracer niet meer te heropenen voor publiek.

Lees verder

Geschoten bij achtervolging Toverland


Bij een achtervolging van autodieven heeft de politie zondagmiddag geschoten. De inzittinden hadden een auto gestolen van het parkeerterrein van attractiepark Toverland in Sevenum, zo meldt 1Limburg.

Lees verder

Ontmanteling hennepkwekerij Sevenum


De politie heeft dinsdagmiddag een hennepkwekerij in een loods in Sevenum ontmanteld.

Lees verder

Geen truckersparkeerplaats in Sevenum


Er komt geen truckersparkeerplaats aan de Erik de Rodeweg in Sevenum. Dat meldt 1Limburg zaterdag.

Lees verder

Toverland krijgt bobsleebaan


De bobsleebaan in Toverland krijgt exact hetzelfde thema als de bobbaan in de Efteling. Dat blijkt uit tekeningen die Toverland donderdagavond op internet heeft gezet. Komende winter wordt de Woudracer omgebouwd tot een Tiroler bobslee met een Alpen-thema.

Passagiers glijden vanaf eind maart door een berggebied met Oostenrijks huisjes. Het buitengedeelte van de baan wordt volledig overdekt. Bovendien grijpt Toverland de make-over aan om de attractie een achtergrondverhaal mee te geven, dat te maken heeft met een mysterieuze machine. 

Er komt ook een nieuwe naam.

Dat de bobbaan wordt opgelapt, heeft vooral te maken met de technische staat van de attractie. Vanwege slijtage is het noodzakelijk om de hele baan te vervangen. 

Lees verder

Zoover prijs voor Toverland


Attractiepark Toverland in Sevenum is door bezoekers van de vergelijkingswebsite Zoover uitgeroepen tot beste pretpark van Nederland en blijft daarmee de Efteling in Kaatsheuvel net voor.

Lees verder

Fietser gewond na val in Sevenum


Dinsdagmiddag rond half drie is een man gewond geraakt op de Monseigneur Evertsstraat in Sevenum toen deze ten val kwam met zijn fiets.

Lees verder

Verbouwing De Kruisweide kost 2 ton meer


De verbouwing van De Kruisweide in Sevenum valt 2 ton hoger uit dan in eerste instantie begroot. Dit komt volgens de gemeente Horst aan de Maas omdat men de sporthal na de zomer van 2013 klaar moest hebben voor scholen en verenigingen.

Lees verder

Discotheek De Maraboe definitief dicht


De Maraboe in Sevenum sluit voorgoed zijn deuren. De discotheek-dancing was nog maar sporadisch open voor feesten, maar De Maraboe heeft nu besloten om definitief te stoppen.

Lees verder

Boerenbond Sevenum wordt Welkoop


Twintig BoerenBond-winkels in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland hebben een nieuwe naam: Welkoop. De naam is het enige dat verandert. Beide winkels deelden al jarenlang dezelfde winkelformule.


Ook na de wijziging blijft de winkel, assortiment, openingstijden en de medewerkers hetzelfde. Ook de kleuren rood en groen zijn behouden in de uitstraling van de winkels.

Met 20 vestigingen in het zuiden van het land erbij telt de formule nu 154 winkels, waarvan één in Sevenum met de vertrouwde gezichten blijven op de winkelvloer.

Lees verder

Peelbergen genomineerd voor beste trainingslocatie


Opleidings- en trainingscentrum Peelbergen in Sevenum is genomineerd voor de Award van “Beste Trainingslocatie van 2014.”

Lees verder

Toverland stuurt bezoekers naar huis


Ongeveer tweehonderd bezoekers die afgelopen zaterdag naar Toverland kwamen, zijn bij aankomst direct weer naar huis gestuurd. Ze konden allemaal rechtsomkeert maken toen bleek dat het Sevenumse attractiepark gesloten was.

Lees verder

Dronken "inbreker" bij De Turfhoeve


De politie kreeg vrijdagnacht een inbraakmelding bij Partycentrum de Turfhoeve aan de Middenpeelweg in Sevenum. De melder kon via camerabeelden op zijn telefoon laten zien dat er een man binnen was. In het gebouw bleek een man aan een tafel te zitten die de agenten vriendelijk groette.

Lees verder

Toverland vervangt muziek bij achtbaan


De website Loopings schrijft dat Toverland de muziek bij de houten achtbaan Troy aanpast. 
Het 'Troylied' was voor de website een doorn in het oor. De songtekst was volgens hen "gejat uit de Disney-musical Tarzan."

Tessa Maessen, manager entertainment van Toverland: 
"Reden van de wijziging in de playlist van het Troy station, is dat we de muziek in Toverland kritisch onder de loep hebben genomen en tot de conclusie zijn gekomen dat het gevoel dat wordt opgeroepen met het nummer “Troy, de sensatie” niet voldoende past bij een ritje in Troy. 
"Het staat zeker op ons verlanglijstje om de muziek van het Troy gebied aan te passen, maar dat is op dit moment absoluut niet prioritair" aldus Tessa Maessen van het park. 
De gezongen versie van ‘Troy de sensatie’ verdwijnt, de huidige instrumentale liedjes blijven.

Begin september overhandigde het managementteam van Toverland een gouden plaat aan Barry de schrijver en tevens de zanger van ‘Troy de sensatie’.

Lees verder

Geen treinen door ongeval met persoon


Op de Ulfterhoek in Sevenum heeft zaterdagavond vlak voor negen uur een ongeval plaatsgevonden met een trein en een persoon. De exacte toedracht is nog niet bekend.


Lees verder

Politie waarschuwt voor Fransmannen


De politie van Horst waarschuwt voor Fransmannen die "weinig goeds in de zin hebben".

In het buitengebied van Sevenum en Kronenberg zou een wit bestelbusje met Frans kenteken rondrijden. De politie zoekt getuigen die het busje hebben zien rijden. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Lees verder

Opening Action Panningen kost Sevenum klanten


Er komt een filiaal van lageprijswinkel Action in Panningen. Dit zal de eerste winkel van deze keten in de gemeente Peel en Maas zijn. Veel mensen uit deze buurgemeente van Horst aan de Maas gaan momenteel voor deze winkel naar het filiaal in Sevenum.

Lees verder

Eervol ontslag pastoor Geert Lauvenberg


Pastoor Geert Lauvenberg is sinds maandag 15 september eervol ontslagen als pastoor van de parochies te Sevenum, Kronenberg en het rectoraat in Evertsoord. Hij wordt pastoor-deken van Susteren.

Deken Alexander de Graaf Woutering is nu benoemd tot waarnemend pastoor. Hij blijft onder meer als pastoor-deken van Horst en pastoor van Hegelsom, Melderslo en Meterik en administrator van America, Broekhuizenvorst, Lottum en Grashoek.

Karol Mielnik is benoemd tot kapelaan van de parochies in Sevenum en Kronenberg en het rectoraat in Evertsoord en Lottum. Verder blijft hij kapelaan in Horst, Hegelsom, Melderslo, Meterik en America.

Terrence Ragel, afkomstig uit het bisdom Batticaloa (Sri Lanka), is benoemd tot kapelaan van de parochies van Horst, Hegelsom, Melderslo, Meterik, Broekhuizenvorst, America, Lottum, Sevenum en Kronenberg en het rectoraat te Evertsoord.

Lees verder

Oud-Prinsen Dun Èzelskop naar Prinsjesdag


Net als 5 jaar geleden gaan de oud prinsen van carnavalsvereniging Dun Èzelskop uit Sevenum vandaag naar Prinsjesdag in Den Haag.


Ze willen hiermee carnaval onder de aandacht brengen als Limbrugs cultureel erfgoed. De gouverneur van Limburg, Theo Bovens, verwelkomde de Èzels in de Limbugse ambassade in Den Haag.

Lees verder

Christiaens in top 15 grootste toeleveranciers


Christiaens Groep uit Horst behoort tot de top 15 van grootste toeleveranciers in de food en agro-industrie. Dat blijkt uit een lijst die is samengesteld door Aeternus Corporate Finance die onderzoek deed naar de best presterende toeleveranciers wat betreft de financiële cijfers in de periode 2009-2012.

Lees verder

Lintje voor Mieke Bouman uit Sevenum


Mieke Bouman-van Gelder (71) uit Sevenum heeft zondagmiddag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Bouman kreeg de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt door burgemeester Kees van Rooij. Deze verrichte en passant de opening van het tuinfeest bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Stichting Vrienden van Sevenheym.

Lees verder

Medisch Centrum Sevenum bijna klaar


Het project 'Heren van Zaerum' in Sevenum nadert z'n einde. Aan het Pastoor Vullinghsplein komt een modern medisch centrum voor eerstelijns gezondheidszorg.


In dit medisch centrum werken verschillende artsen en zorgverleners samen. Onder andere een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapie, logopediepraktijk, psychologie en orthopedagogiek, oefentherapie Cesar en podotherapie. Tevens is medicijnuitgifte aanwezig. Momenteel worden nog gesprekken gevoerd over het opnemen van een tandarts- en verloskundigenpraktijk.

Lees verder

Sevenummer veroordeeld tot celstraf


Twee mannen uit Venlo (20) en Sevenum (21) zijn woensdag conform de eis van het openbaar ministerie veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 24 en 15 maanden.

Lees verder

Bouw Hippisch Centrum Sevenum gestart


In Sevenum is woensdag begonnen aan de bouw van het nieuwe paardensportcentrum De Peelbergen. De realisering van dit Hippisch Centrum, dat bestaat uit vier hallen en twee paardenbakken, gaat 4 miljoen euro kosten.

Lees verder

Ambassadeurs Greenport Bikeway benoemd


Op woensdag 3 september zijn zes personen benoemd tot ambassadeur van Greenport Bikeway. De zes ambassadeurs zijn afkomstig uit Horst, Sevenum, Venlo en Blerick.

Lees verder

Alsnog start herinrichting Groote Molenbeek


Gezien de afvoer van de Grote Molenbeek op dit moment en de te verwachten weersomstandigheden heeft het waterschap de start van het werk in Sevenum op dinsdag 19 augustus uitgesteld.

Lees verder

Forse uitbreiding voor Toverland


Het attractiepark Toverland in Sevenum wil fors gaan uitbreiden de komende jaren. Dat meldt weekblad HALLO Horst aan de Maas.

Lees verder

Introductie regio-brood met lokale ondernemers


De bakkerijen Gommans in Sevenum en Derix in Horst werken al een jaar samen met de molenaar Thijs van Rens van molen Eendracht Maakt Macht in Meterik en Joep Hermans uit Swolgen aan een brood uit de regio.

Lees verder

Werk Groote Molenbeek Sevenum uitgesteld


Gezien de afvoer van de Grote Molenbeek op dit moment en de te verwachten weersomstandigheden heeft waterschap Peel en Maasvallei de start van het werk in Sevenum uitgesteld.

Lees verder

Op een na drukste dag ooit in Toverland


Attractiepark Toverland heeft woensdag tijdens de vierde midzomeravond bijna 11.000 bezoekers ontvangen. Ondanks de drukte in het park, bleven de wachttijden bij attracties volgens het park beperkt.

 

Lees verder

Glasvezel in Sevenum door particulier initiatief


Op bedrijventerrein Berghem in Sevenum gaat NEDfiber een volledig open glasvezelnetwerk aanleggen.

Lees verder

Medewerker Toverland mishandeld


Een medewerker van Toverland is zondag mishandeld door een agressieve bezoeker. De 19 jarige medewerker liep een gekneusde neus op en verloor een stuk van zijn tand.

Lees verder

Kindervakantiewerk Sevenum


Maandag is in Sevenum 'Kindervakantiewerk Joepie' van start gegaan. Nog tot en met aanstaande vrijdag worden er allerlei activiteiten verricht in Sevenum, onder begeleiding van diverse vrijwilligers.

Lees verder

Ook Tim Groetelaers in film 'Apenstreken'


Afgelopen week zijn de opnames gestart voor de nieuwe Nederlandse 3D-film 'Apenstreken met aap noot mies'. Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door Tygo Bussemakers uit Sevenum.

Bussemakers speelt in de film de rol van Wim die in een weeshuis woont. De kinderen moeten dagelijks hard werken in een illegale bezemfabriek, in de kelder van het weeshuis. Zijn grote droom is om naar school te gaan. Wim ontsnapt uit het weeshuis en krijgt daarbij de hulp van Jet die op een boerderij woont.

Naast Bussemakers speelt ook Tim Groetelaers uit Swolgen in de nieuwe film. De eerste opnames vinden plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De film van Johan Nijenhuis komt in de zomer van 2015 uit.

Lees verder

Nieuwe app voor Bibliotheek Horst


Met de ‘Bibliotheek Wise app’ hebben leden van de bibliotheek in Horst aan de Maas voortaan altijd en overal toegang tot de bibliotheekcatalogus. 

Al enige tijd konden leden van de bibliotheken in de gemeente gebruik maken van de app De Bibliotheek. Met deze app waren o.a. de materialen te verlengen. Het bleek echter dat deze app niet echt lekker werkte met het bibliotheekautomatiseringssysteem dat o.a. door de Bibliotheek BiblioNu gebruikt wordt. Daarom heeft de firma van dit systeem een nieuwe app ontwikkeld. De ‘oude’ app functioneert niet meer.

De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android en is gratis verkrijgbaar in de appstores.

Lees verder

Trouwlocatie in Sevenum


Hoeve Rosa in Sevenum is door gemeente Horst aan de Maas aangewezen als trouwlocatie. Voortaan kunnen stellen ook daar hun huwelijk laten sluiten, zo meldt weekblad HALLO.

De gemeente Horst aan de Maas telt momenteel zeven externe trouwlocaties, naast de trouwzaal in het gemeentehuis. Bij grote trouwerijen kan ook uitgeweken worden naar de raadszaal. Hoeve Rosa in Sevenum is onlangs eveneens aangewezen als trouwlocatie. Eén locatie is intussen van de lijst afgevoerd. Zorgcentrum La Providence in Grubbenvorst heeft aangegeven niet meer als trouwlocatie te willen fungeren. Volgens de manager van het zorgcentrum is dit bedrijfstechnisch niet meer verantwoord.

Lees verder

Vier mannen betrapt met gestolen spullen


In Sevenum zijn vier mannen aangehouden die op een aanhanger vermoedelijk gestolen spullen vervoerden. Het gaat om onder andere gereedschap en gitaren.

De politie heeft de mannen donderdagmiddag betrapt.

Lees verder

Geluidsoverlast spoor Horst-Sevenum


Omwonenden van station Horst-Sevenum kunnen in de nachten tussen zaterdag 2 en maandag 4 augustus, van zaterdag 9 op zondag 10 augustus en van zaterdag 23 op zondag 24 augustus geluidsoverlast ondervinden van een slijptrein, zo meldt HALLO Horst aan de Maas.

Lees verder

Greenport Bikeway zoekt ambassadeurs


Greenport Bikeway zoekt ambassadeurs die de nieuwe snelfietsroute tussen Venlo en Horst-Sevenum onder de aandacht van het publiek wil brengen. Een ambassadeur wordt verzocht om via zijn of haar netwerk de Greenport Bikeway onder de aandacht te brengen. Dit kan via social media, maar ook het schrijven van berichten op de website behoort tot de mogelijkheden.

Lees verder

Mede-oprichtster Jansen-Noy overleden


Afgelopen vrijdag is Jeanne Jansen-den Mulder op 92-jarige leeftijd overleden. 'Mevrouw Jansen Senior', zoals ze in de volksmond werd genoemd, stond aan de wieg van de huidige modezaak Jansen-Noy in Sevenum.

Lees verder

Schatberg wil 240 extra recreatiewoningen


De Schatberg in Sevenum wil het aantal recreatiewoningen op het park ruim verdubbelen van 170 naar 410 woningen. Dat schrijft De Limburger. Hiervoor moet het park in de noordelijke richting met 9,8 hectare worden uitgebreid.

Lees verder

Gezelligste terras in Sevenum


De Sevewaeg in Sevenum heeft het gezelligste terras van Horst aan de Maas. Dat is vandaag bekend gemaakt door de organisatie van de Verkiezing van het Gezelligste Terras.

Lees verder

Sevenummer:12 maanden gevangenisstraf


De Rechtbank van Roermond heeft een 26-jarige man uit Sevenum samen met drie andere personen veroordeeld voor het prostitueren van een 19-jarige verstandelijk beperkte vrouw in 2011. 


De Sevenummer kreeg 12 maanden gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk. 
De andere verdachten kregen respectievelijk 12 maanden, waarvan vier voorwaardelijk en twee anderen kregen een taakstraf van 200 uur. 

Ook moeten de veroordeelden elk 7500 euro schadevergoeding betalen.

Bron: dagblad de Limburger

Lees verder

Toverland: bootje te zwaar door water


Teveel water in één van de compartimenten in het bootje is volgens attractiepark Toverland de vermoedelijke reden dat vier personen woensdagavond tijdens de Midzomeravond met rugklachten werden opgenomen in het ziekenhuis.

Het bootje van de wildwaterbaan Djengu River had teveel water geschept. Daardoor werd de boot te zwaar, waardoor de rit heftiger werd dan bedoeld.

Uit een groep van acht personen zijn na de rit vier personen met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De andere vier inzittenden hadden geen klachten. In eerste instantie werd gemeld door het attractiepark dat het gezin van vier personen last had van de hitte.

Na het voorval legde het attractiepark de wildwaterbaan stil, om alle bootjes in de attractie te controleren.
Het betreffende bootje blijft uit voorzorg aan de kant.

De 4 personen uit het gezin dat met rugklachten werd opgenomen is inmiddels weer thuis.
Eén van de mensen heeft wel nog klachten, waarschijnlijk door een gekneusd stuitje.

Lees verder

Toverland steekt weer vuurwerk af


Toverland in Sevenum gaat toch weer vuurwerk afsteken. In 2011 stopte het met het afsteken van vuurwerk, omdat het vee in de omgeving schrok van de knallen en zelfs een aantal keren uit de wei brak.

Lees verder

Sebastianus ook uitgevallen op OLS


Ook schutterij St. Sebastianus  is uit de race op het OLS 2014 in Grevenbicht. De Sevenumse schutterij was als enigste uit Horst aan de Maas nog overgebleven, nadat vorige week zondag de schietwedstrijden werden gestaakt door het slechte weer.

Lees verder

2 jaar gevangenis geëist tegen Sevenummer


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar gevangenisstraf geëist tegen een persoon uit Sevenum en twee van zijn kompanen voor het prostitueren van een destijds 19-jarig zwakbegaafd meisje uit Venlo. Tegen de vierde verdachte uit Venlo werd een taakstraf van 200 uur geëist.

Lees verder

Sevenummer in hoofdrol nieuwe 3D film


Tygo Bussemakers uit Sevenum speelt een hoofdrol in de nieuwe Nederlandse 3D-film 'Apenstreken met aap noot mies'.

Lees verder

Dinnissen naar Feed Design Lab


Dinnissen Process Technology uit Sevenum gebruikt het Feed Design Lab in Wanssum als test- en ontwikkelomgeving voor nieuwe productietechnieken voor diervoeders. De ontwikkelfabriek wordt beschikbaar gesteld aan mengvoer- en premixfabrikanten die al dan niet met elkaar nieuwe producten willen ontwikkelen of hun bestaande productieprocessen willen optimaliseren.

Het Feed Design Lab is een productielocatie voor diervoeding en ingrediënten voor diervoeding waarmee nutritionisten, operationeel managers en andere specialisten in de veevoersector eindeloos kunnen variëren en combineren met uiteenlopende bewerkingsprocessen. Zo kunnen ze onder allerlei streng te controleren condities mengen, malen, drogen, koelen, expanderen, extruderen, palleteren, vacuümcoaten, impregneren en coaten. Het Feed Design Lab kan gestuurd worden op kwalitatief hoogwaardige en uiterst exacte eindresultaten doordat er gewerkt wordt met moderne en geavanceerde technieken.

Het Feed Design Lab kan ook dienen als kleinschalige productielocatie. Nieuwe producten kunnen in de introductiefase worden geproduceerd zonder dat bedrijven direct fors hoeven te investeren. Dat maakt het op de markt brengen van nieuwe producten minder risicovol. Bij gebleken succes kan een productieproces ook daadwerkelijk technisch worden geleverd. In het Feed Design Lab wordt namelijk gewerkt met bestaande machines en apparatuur. De ontwikkelfabriek heeft een productiecapaciteit van 500 tot 1200 kilogram per uur. Momenteel worden er onder andere testen uitgevoerd met het verwerken van Europese soja, eiwit uit insecten, premixen, algen en levende gist.

Lees verder

OLS 2014: Grubbenvorst ook uitgeschakeld


Het kavelen op het OLS is gestaakt. Het kavelen wordt volgende week zaterdag 12 juli hervat. Er zijn nog 75 schutterijen in de race. 


Alleen St. Sebastianus uit Sevenum is nog in de race voor 'De Um'. St. Jan uit Grubbenvorst en St. Lucia uit Horst werden in de eerste kavelronde uitgeschakeld.

Lees verder

Horst afgevallen op OLS 2014


Schutterij St. Lucia is afgevallen in de strijd om het Oud Limburgs Schuttersfeest in Grevenbicht. De schutterij in Horst miste in de eerste ronde.

Lees verder

Crowdfunding levert realisatie stormbaan op


Het is Kai Reijnen gelukt om binnen een maand de benodigde 85.000 euro op te halen om een stormbaan te realiseren bij de De Turfhoeve in Sevenum. De eigenaar van evenementen-organisator Limburgs Uitje had hiervoor een crowdfunding actie op touw gezet.

Lees verder

Toverland beste horeca


Attractiepark Toverland heeft gisteren bij de uitreiking van de jaarlijkse GFK Out of Home Formule Awards de eerste prijs gewonnen in de categorie Leisure. Burgers Zoo werd tweede; de Efteling derde.

Lees verder

Pastoor Lauvenberg vertrekt uit Sevenum


Geert Lauvenberg (55) wordt de nieuwe pastoor en deken van het dekenaat Susteren. De huidige pastoor in Evertsoord, Kronenberg en Sevenum zal daar naar verwachting nog tot september actief blijven. Op 28 september zal hij in de basiliek in Susteren geïnstalleerd worden.

Lees verder

Bouw 'Creemershof' in Sevenum begonnen


Wethouder Bob Vostermans van Horst aan de Maas heeft dinsdag het startsein gegeven voor de bouw van nieuwbouwplan ‘Creemerhof’ in Sevenum. De verantwoordelijke wethouder deed dit door in het bijzijn van de kopers en genodigden met een graafmachine de eerste graafwerkzaamheden te verrichten voor de fundering van de woningen.

Lees verder

Noordelijk deal Greenport Bikeway gereed


Ruim twee maanden nadat de eerste schop in de grond is gegaan, is de Noordelijke tak van Greenport Bikeway gereed. Dit deel van de route loopt via de Venrayseweg, Sevenumseweg en deels over de Grubbenvorsterweg in de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas. Om te vieren dat het eerste deel van de route is afgerond, is Tweede Pinksterdag aan de fietsers op dit stuk van het tracé een appel als gezonde verrassing uitgedeeld.

Lees verder

Raad stemt in met startersleningen


De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft dinsdagavond ingestemd met het verzoek om 400.000 euro opzij te leggen voor startersleningen. Hiermee zal ongeveer 50 nieuwe startersleningen kunnen worden uitgegeven aan potentiële kopers.

Lees verder

Diesel gestolen in Sevenum


Bij de politie zijn in de nacht van zondag op maandag meldingen binnengekomen van dieseldiefstal. Zes hiervan werden gepleegd op parkeerplaatsen in Maasbree en Sevenum langs de A67.

Lees verder

Varkensbedrijf Baeten niet in LOG Kleefsedijk


De Raad van State heeft woensdag definitief geoordeeld dat de varkensstal voor 5.500 varkens van varkensbedrijf Baeten inderdaad niet in het bestemmingsplan voor Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Kleefsedijk in Sevenum past. Dit omdat het niet gaat om een uitbreiding van een bestaande stal. De Raad van State is wel van mening dat de gemeente een afwijzing voor een milieuvergunning onvoldoende onderbouwd heeft.

Volgens de gemeente staat ze na het besluit van de Raad van State ook sterker in de zaak tegen Klevar, die tegen de zin van de gemeente 16.000 varkens wil gaan houden in het LOG.  Bron: de Limburger

Lees verder

Max. € 1,6 miljoen extra voor startersleningen


Het college van burgemeester en wethouder wil 400.000 euro extra beschikbaar stellen voor het verstrekken van (nieuwe)startersleningen. Door de bijdrages van de Provincie en het Rijk zal in totaal 1,6 miljoen extra beschikbaar komen voor ongeveer 50 nieuwe startersleningen.

Lees verder

Nieuwe regels veiligheid: "Vooral niet doorschieten"


Er is onvoldoende kennis en kunde bij gemeenten en hulpdiensten bij een paniekuitbraak tijdens evenementen. Dat blijkt uit een onderzoek van Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Lees verder

Vier nieuwe raadsleden geïnstalleerd


Dinsdagavond zijn tijdens de gemeenteraad vier nieuwe gemeenteraadsleden benoemd ter vervanging van de raadsleden die als wethouder zijn geïnstalleerd. Hay Emonts (CDA) uit Horst, Elbert Joosten (CDA) uit Meterik, Janny Hermans (Essentie) uit Griendtsveen en Jan Wijnen (PvdA) uit Sevenum nemen de raadszetels in van Bob Vostermans (CDA), Ger van Rensch (CDA), Paul Driessen (Essentie) en Birgit op de Laak (PvdA).

Lees verder

Twee gewonden bij ongeluk in Sevenum


Maandagmiddag rond 14:00 uur zijn twee personen gewond geraakt bij een aanrijding op de Steeg in Sevenum. Op de kruising met de Gelderdijk kwamen twee auto's met elkaar in botsing. De inzittenden raakten daarbij bekneld.

De brandweer moest de slachtoffers bevrijden uit de auto's.

Lees verder

Straatwerkzaamheden centrum Sevenum van start


In het centrum van Sevenum zijn de straatwerkzaamheden gestart. Het gaat om de aanleg van een geasfalteerde weg naar sporthal de Kruisweide, de aanleg van een trottoir en straatverfraaiingen in het centrum. In het najaar wordt het centrum aangekleed met openbaar groen.

Nu de bouw van het appartementencomplex met winkels bijna klaar is, wordt het straatwerk om het gebouw aangelegd. Er is al gestart met de aanleg van een parkeerterrein achter het appartementencomplex. Vervolgens wordt gewerkt aan de trottoirs aan de Past. Vullinghsstraat en –plein en de herinrichting van de Kempstraat. Daarna wordt de parkeerplaats tussen de Dorperweiden en Bosschekampstraat aangepakt.
Het streven is om alle werkzaamheden rondom het Past. Vullinghsplein klaar te hebben voor de bouwvakvakantie.

Na de vakantie wordt een rijweg met trottoir aangelegd van de Donckstraat naar sporthal de Kruisweide. Hierdoor wordt het veiliger voor de voetgangers en met name voor de kinderen en leerkrachten van de scholen die in de Kruisweide gaan gymmen. Tot slot wordt ook de toegangsweg naar de parkeerplaats vanaf het Past. Vullinghsplein heringericht.

Voor de omwonenden die vragen hebben over de werkzaamheden wordt op 8 mei een inloopuurtje gehouden in De Sevewaeg van 18.30-19.30 uur. Hier kan men terecht met vragen en opmerkingen die zover mogelijk ook meteen beantwoord worden door de projectleider. Tijdens de werkzaamheden kunt u met vragen altijd bij de uitvoerder en/of opzichter terecht.

Lees verder

Inbrekers opgepakt in Sevenum


De politie heeft dinsdagmorgen, dankzij tips van alerte getuigen, twee Roemeense mannen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een woning aan de Van Vlattenstraat. Het gaat om een 23-jarige en 33-jarige man. 

Lees verder

Dodenherdenking in Horst aan de Maas


Op zondag vond de Nationale Dodenherdenking plaats. In diverse kerkdorpen was er een herdenkingsdienst met een stille tocht naar het oorlogsmonument, waar de kranslegging plaatsvindt.

In Broekhuizenvorst werden na een korte herdenkingsdienst een krans gelegd bij het oorlogsmonument nabij het Koetshuis. Aansluitend werd in Broekhuizen om 20.20 uur kranslegging op het plein bij het monument van de gesneuvelde militairen.

In Grubbenvorst werd na een Mis in de parochiekerk een stille tocht gehouden naar het Pastoor Vullinghsplein al waar een krans werd gelegd bij het oorlogsmonument.

In Sevenum vond er ook een herdenking plaats in de kerk, waarna er een stille tocht was richting het oorlogsmonument, alwaar een krans werd gelegd.

In Tienray was er ook een herdenkingsdienst met een stille tocht en kranslegging bij het oorlogsmonument op het Hanna van de Voortplein te Tienray.

In America was de herdenking in het Peelpark al op zaterdag, met aansluitend herdenking en kranslegging bij het monument aan de Griendtsveenseweg.

In Horst vond opnieuw de centrale herdenking plaats voor de gemeente. Na een bijeenkomst in ‘t Gasthoês ging het gezelschap met een stille tocht naar het oorlogsmonument op het kerkhof aan de Kloosterstraat. Daar legden vertegenwoordigers van het gemeentebestuur een krans. Burgemeester Van Rooij en wethouder Driessen bezochten zaterdagmiddag de overige monumenten voor kranslegging.

Lees verder

Sparta'18 wint F-jeugd Talentendagen


De VVV-Venlo Talentendagen voor de F jeugd, die afgelopen woensdag 30 april gehouden werden zijn gewonnen door Sparta'18 uit Sevenum. 32 teams streden om de eer en de te winnen VVV-Venlo clinic op de velden van PartnerClub TSC'04.

Na de vele poulewedstrijden stonden de kwartfinales op het programma; VV Reuver 1 streed tegen Melderslo, SV Venray tegen MVC '19, Sparta '18 tegen MBC '13 en SVC 2000 team 1 speelde tegen SV Ysselsteijn. Hieruit kwamen de vier halve finalisten naar voren: Melderslo nam het op tegen SVC 2000 team 1 en MVC '19 moest het opnemen tegen Sparta '18. SVC 2000 team 1 won met 2-1 van Melderslo en Sparta '18 deed het goed en won met 3-2 van MVC 19. De finale tussen SVC 2000 team 1 en Sparta '18 werd uiteindelijk een overtuigende zege van Sparta '18 met 4-1.

Alle spelers uit de finale ontvingen het VVV-Venlo shirt uit handen van Koelie en gingen uiteraard onder het toeziend oog van Koelie met zijn allen op de foto. Ook kregen de winnaars kaartjes voor de play off wedstrijd VVV-Venlo - FC Dordrecht die op donderdag 8 mei in Seacon Stadion - De Koel - gespeeld gaat worden.

Lees verder

Dodenherdenking in Horst aan de Maas


Vandaag vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. In diverse kerkdorpen is een herdenkingsdienst met een stille tocht naar het oorlogsmonument, waar de kranslegging plaatsvindt.


Lees verder

Toverland groeit harder dan verwacht


Attractiepark Toverland in Sevenum heeft de verwachtte groei voor dit jaar naar boven toe bijgesteld van 660.000 naar 700.000 bezoekers. 

Lees verder

Impressie Koningsdag in Sevenum


De Koningsdag in Sevenum begon met het oplaten van ruim 400 ballonnen met daaraan verbonden enkele leuke prijsjes voor de ballon die het verste komt. Daarna begon de kindermarkt op en rondom het Raadhuisplein. Bovendien konden kinderen deelnemen aan diverse activiteiten en was er een zandbak voor de kleinste jeugd en enkele springkussens.


Onze fotograaf maakte de volgende impressie. 

Meer foto's op www.reindonk.nl

Lees verder

Paasweekend: 31e Prilpop in Sevenum


In Sevenum wordt traditioneel in het Paasweekend weer het  vier-daags gratis popfestival Prilpop gehouden. 

Lees verder

Abemec Sevenum beste LMB van Nederland


Afgelopen vrijdag werd tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend gemaakt dat Abemec Sevenum de winnaar is van de verkiezing Het Beste LMB. Daarmee is het bedrijf het beste landbouwmechanisatiebedrijf van Nederland.

De rede voor de winst komt volgens de jury vooral door de wijze waarop het management en de werknemers van het mechanisatiebedrijf continu inspelen op de markt en de ontwikkelingen in de regio. Het mechanisatiebedrijf levert volgens de jury service van hoge kwaliteit en met hoge snelheid. Daarnaast heeft het financieel en organisatorisch de zaken volgens de jury goed voor elkaar en zorgt het goed voor haar personeel.

De verkiezing van Beste LMB werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Trainingsinstituut PTC+, het vakblad over techniek in de akkerbouw LandbouwMechanisatie en brancheorganisatie Fedecom. De organisaties willen de kwaliteit van de Nederlandse landbouwmechanisatiebedrijven en het geleverde werk verbeteren en hopen dat de verkiezing daar aan bijdraagt.

Lees verder

Toeristische plekken in regio via Google Glass


In het najaar kan in Noord-Limburg en de gemeente Leudal gebruik gemaakt worden van Google Glass. Hiermee kan de fietser of wandelaar video's, foto's en geluidsfragmenten ontvangen over bijzondere plekken die ze passeren.

Lees verder

Dauwtrappen met KnopenLopen


Zo'n 170 wandelaars begonnen zondagmorgen rond 6 uur aan een mooie wandeling door de dauw en bij zonsopgang. Voor de vroege vogels nam KnopenLopen de wandelaars op een tocht met extra aandacht voor kikkerpoelen.

Lees verder

De Morgenstond gezelligste kroeg


Herberg de Morgenstond uit Griendtsveen is zondag verkozen als het gezelligste café van de gemeente Horst aan de Maas. Het café van eigenaar Gerold van de Vrande kreeg 85 stemmen. De Sevewaeg in Sevenum kreeg de hoogste waardering van de stemmers: gemiddeld een 9,3. De Morgenstond werd gewaardeerd met een 9,2.

Lees verder

GSM-mast vervangen in Sevenum


Lees verder

GSM-mast vervangen in Sevenum


Vrijdag 11 april stonden er twee kraanwagens bij de zendmast van Omroep Reindonk in Sevenum.

Lees verder

Toverland wint twee belangrijke prijzen


Attractiepark Toverland in Sevenum heeft tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Diamond Themepark Awards twee belangrijke prijzen gewonnen. Het park won zowel de award voor beste achtbaan (Troy) als de award voor de beste nieuwe attractie (de Magische Vallei). 

Lees verder

De Schatberg uitgebreid met klimpark


In de meivakantie opent het bedrijf KlimKong, op recreatiepark De Schatberg in Sevenum, een klimpark in de vorm van een boot. De klimboot wordt na het Klimbos in Overloon het tweede klimpark van KlimKong.

Lees verder

Horstenaren in de prijzen op Limburgse Filmdagen


't Lenske uit Sevenum, Theo van Gestel uit Grubbenvorst en Arie Stas uit Horst hebben tijdens de Limburgse Filmdagen op zondag 6 april een filmprijs gewonnen.

Lees verder

SP vindt mislopen coalitievorming jammer


SP-fractievoorzitter Thijs Coppus vindt het jammer dat er geen coalitie mogelijk is met het CDA en PvdA. Dat schrijft hij in een persbericht.

Lees verder

Rabobank de mist in met SMS-bericht


Duizenden klanten van Rabobank Horst Venray hebben dinsdag een SMS ontvangen van de bank. Het SMS-bericht was afkomstig van Alfons Verstegen en volgens de bank door een menselijke fout verstuurd. De bank bood enkele minuten na het versturen van de SMS haar excuses aan haar klanten aan. 

Lees verder

Bedrijven gaan groenten tweede leven geven


Dinnissen Process Technology uit Sevenum, Nijssen Granico uit Veulen en Vitelia Voeders uit Oirlo gaan afgekeurde groente een tweede leven geven. Ze willen de waardevolle groenten met een schoonheidsfoutje, gaan verwerken tot hoogwaardige ingrediënten voor diervoeders.

Lees verder

Pepijn Stoter in finale Kunstbende


Pepijn Stoter uit Sevenum heeft de landelijke finale van Kunstbende bereikt in de categorie Theater & Performance. De finale zal op 3 mei aanstaande in de Melkweg te Amsterdam gehouden worden. 

Lees verder

Badeendenrace Toverland levert 10.000 euro op


Attractiepark Toverland heeft het nieuwe parkseizoen op een bijzondere manier geopend. Maar liefst 5000 badeendjes werden vanmiddag meegevoerd met het kolkende water van wildwaterbaan Djengu River. De opbrengst van de race, 10.000 euro, werd geschonken aan Stichting Heppie, een organisatie die zich inzet voor kinderen die het thuis moeilijk hebben.

Lees verder

Nieuwe voorrangsregels op Horster rotondes


De voorrangsregels voor rotondes worden overal in de gemeente Horst aan de Maas gelijk.

Lees verder

Toverland verhoogt toegangsprijzen


Zaterdag opent Attractiepark Toverland in Sevenum de deuren voor het zomerseizoen. Het attractiepark heeft de toegangsprijzen voor het komende seizoen met 10% verhoogd. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Uitmetkorting.nl.

Lees verder

Aanmelding Ondernemersprijs geopend


Donderdag 20 november zal de Stichting Ondernemersprijs Horst aan de Maas de jaarlijks toe te kennen Ondernemersprijs worden uitgereikt. Tijdens die bijeenkomst zal ook de Jo Janssen Prijs worden uitgereikt.

Lees verder

Drukte op Landelijke Compostdag


De gemeente deed zaterdag mee aan de Landelijke Compostdag. De inwoners van Horst aan de Maas konden gratis compost ophalen. Hiermee wil de gemeente de inwoners bedanken voor hun inspanningen om het keuken- en tuinafval gescheiden aan te leveren.

Lees verder

Coalitie lijkt uitgemaakte zaak


Volgens dagblad De Limburger is de kans groot dat de coalitie van CDA, Essentie en PvdA ook de komende vier jaar Horst aan de Maas blijven besturen. Dit ondanks het verlies van twee zetels door het CDA en de winst van twee zetels door de SP. De partij van Thijs Coppus werd hierdoor met zeven zetels de tweede partij in de gemeenteraad, achter het CDA met negen zetels. 

Lees verder

Verhaag grijpt naast prijs


Verhaag Vastgoed uit Sevenum heeft donderdagavond in de landelijke finale naast de Familie Fundament Award gegrepen. Het familiebedrijf behoorde eerder wel al tot de winnaars van de award voor bedrijven in de regio Zuid-Oost. Spectro uit Oss en Gulpener Bierbrouwerij uit Gulpen kregen donderdagavond in De Bilt de Award uitgereikt. 

Lees verder

Sing Challenge Festival in Sevenum


Voor de zesde keer werd afgelopen weekend het Sing Challenge Festival georganiseerd bij De Schatberg te Sevenum. Wat begon als “iets extra’s” bij het tienjarig bestaan van Shantygroep de Maashave uit Grubbenvorst, is uitgegroeid tot een jaarlijks festival.

Lees verder

Langere levertijd paspoort


Op 9 maart wijzigde de geldigheidsduur van paspoorten en identiteitskaarten vanaf 18 jaar in tien jaar.

Op dit moment komen er bij de gemeente veel aanvragen binnen. Als gevolg hiervan kan het zijn dat de levertijd langer is dan 5 dagen. Als het voor u nog niet noodzakelijk is om uw reisdocument aan te vragen, raadt de gemeente u aan om hiermee te wachten tot de grootste drukte over is.

De gemeente werkt voor het aanvragen van reisdocumenten alleen op afspraak.

Lees verder

Start aanleg snelfietsroute Greenport Bikeway


Het project Greenport Bikeway is vandaag officieel van start gegaan. Wethouder Driessen van Horst aan de Maas, wethouder Teeuwen van Venlo en Tom Mineur van Development Company Greenport Venlo (DCGV) gaven vandaag het officiële startsein voor de aanleg van de snelfietsroute tussen Venlo en Horst-Sevenum. In het midden van het toekomstige tracé onthulden zij gezamenlijk het eerste verkeersbord en plantten zij de eerste fruitbomen van het plukbos.

Lees verder

Winkeliers mogen zelf koopzondagen beslissen


Winkeliers in Horst aan de Maas mogen zelf beslissen of ze op zondag open willen of niet. Dat is dinsdagavond besloten tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van de huidige raad.

Lees verder

Auto over de kop in Sevenum


Zaterdagavond is op de Middenpeelweg in Sevenum een auto over de kop geslagen.

De bestuurder van de auto raakte rond 23.30 uur in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt en kwam in de middenberm terecht. Toen hij de auto probeerde te corrigeren, schoot de wagen van de weg en belandde het voertuig op de kop in een lager gelegen weiland.

De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van de verwondingen van de bestuurder is niets bekend.

Lees verder

Jeugdunie Sevenum speelt voor Koningin Maxima


Koningin Máxima bezoekt op 26 maart het muziekproject 'Young Musicians Spread Their Wings', op vliegbasis Eindhoven. Het project is een initiatief van de Koninklijke Luchtmacht. Maar liefst 35 leden van de Jeugdunie uit Sevenum zullen deelnemen aan dit project.

'Young Musicians Spread Their Wings' is gericht op muzikanten van 10 tot en met 18 jaar van fanfare- en harmonieverenigingen uit Noord-Limburg en Zuidoost-Brabant. Onder leiding van orkestleden van de Koninklijke Luchtmacht volgen zo'n 250 jonge muzikanten muziekworkshops.Het wordt afgesloten met een gezamenlijk concert voor familie en vrienden.

De jeugdharmonie van Sevenum neemt voor de eerste keer deel. De achterliggende gedachte is om jonge muzikanten uit de regio of dichtbij een vliegveld van de Koninklijke Luchtmacht de gelegenheid te geven om met professionele muzikanten aan workshops deel te nemen en een concert te verzorgen. “Met veel trots mag ik mij de geestelijke vader noemen van dit project, waarbij de jonge muzikant centraal staat”, aldus Maarten Rijs, sinds dit schooljaar tevens jeugddirigent van de Jeugdunie. De eerste 5 edities werden gehouden op Luchtmachtbasis De Peel en 1 keer in de schouwburg te Venray. De laatste editie vond plaats op de Floriade te Venlo.

Lees verder

Oude brandweerwagen gestolen in Sevenum


In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 februari is in Sevenum een historische brandweerauto gestolen. De familie Starmans is radeloos.

De oude brandweerauto uit 1969 is gestolen uit een stalling aan de Steeghoek in Sevenum. “We gebruiken deze wagen voor vakanties en uitstapjes”, vertelt Jean-Marie Starmans aan de redactie van HALLO Horst aan de Maas. 

Sinds 2009 heeft Starmans samen met vrienden uit Sevenum de antieke wagen. Deze is uitgerust met een keukenblok, geluidsinstallatie en flatscreen tv. Daarnaast is de brandweerauto herkenbaar aan een grote houten brandweerladder die aan de zijkant hangt. “De bus is zeer herkenbaar door de grote zoeklamp aan de voorkant en de originele waterpomp voorop”, aldus Starmans, die inmiddels aangifte van diefstal heeft gedaan.

Wie tips heeft over de locatie van de brandweerwagen of wie iets gezien heeft in de buurt van de Steeghoek in Sevenum, wordt verzocht de politie te bellen op 0900 88 44.

Foto: Hallo Horst aan de Maas

Lees verder

Sevenumse ruilt pony voor bandjes Boètezitting


De Sevenumse Solange Hermans heeft op een ludieke manier polsbandjes weten te bemachtigen voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo.

In een live radio-uitzending op L1 radio verruilde ze een shetlandpony in voor een polsbandje die voor haar dochter bestemd is. Hermans is bereid om de pony bij L1 af te geven die zo'n zestig euro waard is.

De Boètezitting vindt weer plaats in de Zoepkoel in Venlo op carnavalszaterdag. Dit weekend zullen de polsbandjes door de provincie uitgedeeld worden. Ook dit jaar zijn ze weer in trek.

Beluister hier het fragment terug:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vfKl0F7l690

Lees verder

Rabobank sluit kantoren en automaten


Per 1 juli dit jaar sluit de Rabobank Horst Venray de kantoren in Grubbenvorst en Sevenum. Ook de pinautomaten in Melderslo, Swolgen en Meterik worden weggehaald. Eerder werd al bekend dat ook het kantoor in Wanssum wordt gesloten per 1 juli.

De sluitingen en weghalen van automaten heeft te maken met bezuinigingen bij de bank. Zo meldt de Rabobank maandagmorgen tijdens een persbijeenkomst. Volgens de bank blijft in het werkgebied Horst-Venray in een straal van vijf kilometer een pinautomaat beschikbaar.

Lees verder

Gemeente in hoger beroep zaak Klevar


De rechtbank heeft op 12 februari uitspraak gedaan in de kwestie tussen de gemeente en varkensbedrijf Klevar in Sevenum. De rechtbank stelt Klevar in het gelijk. De gemeente is hierover teleurgesteld en stelt hoger beroep in tegen de uitspraak.

Klevar heeft in 2008 de voormalige gemeente Sevenum gevraagd mee te werken aan de oprichting van een varkensbedrijf aan de Kleefsedijk in Sevenum. De gemeente wees dit verzoek af. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State oordeelde op 30 juni 2010 dat Sevenum de afwijzing in ruimtelijk opzicht onvoldoende heeft gemotiveerd.

Naar aanleiding van deze uitspraak is door de gemeente een uitgebreide ruimtelijke onderbouwing opgesteld. De rechtbank oordeelt deze week dat deze onderbouwing ook nu niet voldoende is.

De gemeente Horst aan de Maas betreurt de uitspraak. Omdat ze in een soortgelijke zaak, in dezelfde omgeving, onlangs door de rechtbank in het gelijk gesteld is, had zij deze uitspraak niet verwacht. De gemeente stelt hoger beroep in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Lees verder

Nominatie IJssalon van het jaar


Jssalon Clevers in Grubbenvorst is net als het afgelopen jaar Genomineerd voor IJssalon van het Jaar. De ijssalon dankt haar nominatie aan een positie bij de beste vijf ijssalons gemeten naar de uitslagen van de Gouden IJsspatel als ook Gouden IJscreatie-wedstrijden, welke onlangs tijdens de IJsVak-Beurs in Haaften werden gehouden.

Kay Lommen, werkzaam bij de ijssalon van Clevers, werd hierbij tweede bij de Gouden IJscreatie. Het afgelopen jaar wist de 27-jarige ijsbereider deze wedstrijd al eens te winnen. Naast Lommen werd eigenaresse Inge Groenewegen van IJssalon Lo Solé uit Sevenum overigens vijfde in deze wedstrijd. In totaal namen 28 ijsbereiders dit jaar deel aan de wedstrijd, waarbij in 6 minuten 4 identieke ijscoupes/ijscreaties bereid moeten worden.


 Op woensdag 26 maart 2014 zal de winnaar bekend worden gemaakt. In het verleden werd Clevers al twee keer tot IJssalon van het Jaar gekroond, respectievelijk in 2000 en 2007.

Lees verder

Inwoners tevreden over afvalinzameling


Een ruime meerderheid van de inwoners maakt gebruik van het afvalsysteem in Horst aan de Maas. Dat blijkt uit de resultaten van het Burgerpanel.

71% van de inwoners biedt het keukenafval twee keer per week aan en 92% brengt haar tuinafval keurig naar een tuinafvalkorf in de buurt. Bij alle afvalsoorten vindt een ruime meerderheid dat de frequentie van het ophalen precies goed is. Dit varieert van 68% voor het restafval tot 88% voor het keukenafval. Ongeveer eenderde (29%) van de inwoners vindt dat het restafval te vaak wordt opgehaald.

Het afvalsysteem heeft de belangstelling van de inwoners van Horst aan de Maas. Dat blijkt onder andere uit de afsluitende opmerkingen en toelichtingen bij het onderzoek. In totaal hebben 647 panelleden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om afsluitend een opmerking of toelichting te plaatsen.

In totaal hebben 1.194 panelleden deelgenomen aan de vierde raadpleging in november/december 2013. De gemeente gaat in 2014 een nieuw contract sluiten voor de huis-aan-huisinzameling van afval voor de periode na maart 2015

Lees verder

Regio Noord-Limburg gaat samen zorg inkopen


Met ingang van 1 januari 2015 worden de gemeenten verantwoordelijk voor een aantal nieuwe taken als gevolg van de decentralisaties in het sociaal domein (AWBZ-Wmo, Jeugdzorg en Participatiewet). Deze taken gaan de gemeenten niet allemaal zelf uitvoeren. Hiervoor worden ondersteuningsproducten en -diensten ingekocht bij zorgaanbieders. Dit gaan de gemeenten in Noord-Limburg gezamenlijk oppakken.

De gemeenten Venlo, Peel en Maas, Beesel, Gennep, Bergen, Horst aan de Maas en Venray gaan dit jaar gezamenlijk raamcontracten afsluiten met verschillende aanbieders. Dat betekent dat er afspraken worden gemaakt over prijzen en kwaliteitseisen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dagbesteding, jeugdhulp, opvoedingsondersteuning of re-integratie. Elke gemeente houdt vervolgens zelf de regie over de inzet van deze producten, met ruimte voor maatwerk. Nieuwe producten en nieuwe aanbieders kunnen later nog worden toegevoegd. Hiermee ontstaat er een flexibel systeem en is innovatie mogelijk.

Als u een hulpvraag heeft, wordt er eerst gekeken naar wat u zelf nog kan, eventueel met behulp van uw sociale omgeving. Daarnaast zijn er tal van algemene voorzieningen waar u gebruik van kan maken. Als uw hulpvraag hiermee niet opgelost kan worden, kunt u voor hulp of zorg (producten én diensten) kiezen tussen de gecontracteerde zorgaanbieders.

Lees verder

RvS: Vergunning onterecht afgegeven


Het college van burgemeester en wethouders heeft een varkensbedrijf aan de Hazenhorstweg te Sevenum onterecht toestemming gegeven om uit te breiden met een stal voor 1800 varkens. Dat heeft de Raad van State in Den Haag woensdag beslist.

Volgens de Raad van State heeft de gemeente in strijdt met haar in 2009 opgestelde bestemmingsplan gehandeld. Het bestemmingsplan schrijft voor dat uitbreidingen - zoals deze - die gedeeltelijk in een extensieveringsgebied moeten worden behandeld alsof deze geheel in een dergelijk gebied liggen, waarin niet uitgebreid mag worden. Bovendien kan er volgens de Raad van State niet - zoals de gemeente aanvoerde - van het Reconstructieplan Noord- en Midden-Limburg opgenomen, omdat het plan niet in het bestemmingsplan is opgenomen.

De zaak was aanhangig gemaakt door een aantal omwonenden die stank en geluidsoverlast vrezen.

Lees verder

Brief waterschap leidt tot onduidelijkheid


De Belastingsamenwerking Gemeente en Waterschappen (BsGW) heeft vorige week een brief rondgestuurd naar burgers en bedrijven in Horst aan de Maas. Deze brief leidt volgens de gemeente Horst aan de Maas bij sommige mensen tot onduidelijkheid.

In de brief staat dat BsGW de waterschapsbelasting zal versturen op een aanslagbiljet en in een envelop van BsGW. Op het voorbeeld van de envelop staat dat deze ook de gemeentelijke belastingen bevat. Dit is onjuiste informatie.

De gemeente verstuurt zelf de aanslagbiljetten van de gemeentelijke belastingen 2014. De BsGW verzorgt in Horst aan de Maas alleen de waterschapsbelasting.

Lees verder

Sevenums bedrijf stelt RvA samen


Op donderdag 23 januari heeft het bedrijf Com-Connect Digitale Opsporing in Sevenum twee mensen officieel geïnstalleerd die zitting gaan nemen in de Operationele Adviesraad.

Wim Zwitserloot (66) en Rodney Broos (43) gaan hun rijke ervaring aanwenden om het succes van het bedrijf naar nog hogere hoogten te begeleiden. De Raad van Advies (RvA) gaat de directie van Com-Connect ondersteunen bij het verder bepalen van de koers en bijdragen aan de programmering van de drie afzonderlinke business units.

Het bedrijf is een nationale en EU-regionale speler op het gebied van cybersecurity en digitaal forensisch (fraude) onderzoek. De adviesraad zal tevens nauw betrokken worden bij de verder expansie van de 112Academy en het Opleidingscentrum Peelbergen beide in Sevenum.

Lees verder

Regio’s koploper samenwerking waterketen


De Limburgse regio’s hebben donderdag de hoogste score ontvangen van de landelijke visitatiecommissie, die de samenwerking in de waterketen beoordeelt.
De regio’s horen daarmee tot de beste 34% van Nederland.

Het gaat om de regio’s Venlo-Venray, Limburgse Peelen (Weert-Roermond), Maastricht Mergelland, Parkstad en Westelijke Mijnstreek.
Gemeenten en waterschappen werken in ruim vijftig regio’s samen aan de uitwerking van de afspraken in het Bestuursakkoord water.

De landelijke doelen zijn €380 miljoen kostenbeperking, kwaliteitsverbetering en beperking van de personele kwetsbaarheid. Hiervan zijn regionale doelen afgeleid door de regio’s.
Overal wordt gewerkt aan het bereiken van de doelen. Door de verschillen tussen de regio’s in grootte en organisatie varieert de aanpak en de voortgang.

Donderdag overhandigde de voorzitter Karla Peijs van de Visitatiecommissie het eerste rapport over de voortgang van de samenwerking aan minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.

Lees verder

Afspraken voor zorg op scholen


Onderwijsinstellingen en gemeenten in Noord-Limburg trekken samen op om te zorgen dat alle schoolgaande kinderen de juiste ondersteuning en zorg krijgen. Het onderwijs en de gemeenten in Noord-Limburg hebben daarvoor een overeenkomst opgesteld. 

Een goede samenwerking tussen onderwijs en (jeugd)zorg ondersteunt kinderen en jongeren bij het opgroeien, ondersteunt hun ouders bij het opvoeden en draagt ertoe bij dat elk kind zo passend mogelijk onderwijs krijgt. Zowel de Wet passend onderwijs als de Jeugdwet vraagt dan ook om een goede afstemming en samenwerking tussen gemeenten en de regionale onderwijssamenwerkingsverbanden van het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. Daarvoor moeten gemeenten en de samenwerkingsverbanden afspreken hoe ze gaan overleggen. 

Op 23 januari staat de ondertekening gepland van de overeenkomst waarin het overleg wordt geregeld.

Lees verder

Meer vrachttreinen door Horst aan de Maas


Vanaf 2015 tot 2022 zullen meer vrachttreinen gaan rijden over de Brabantroute. Deze route komt ook over het grondgebied van Horst aan de Maas. Het zou gaan om een 70-tal extra vrachttreinen per dag. De toename van de vrachttreinen is het gevolg van het feit dat de Betuweroute volgens verantwoordelijk staatssecretaris Wilma Mansveld, voor een groot gedeelte op slot gaat.

"Enerzijds brengt deze toename van vrachttreinen een extra risico met zich mee doordat er ook sprake is van een toename van treinen met gifstoffen. Anderzijds leidt deze ontwikkeling tot een extra belasting van de spoorlijn. Omdat er nu reeds sprake is van een zeer drukke situatie bij de spoorwegovergang aan de Stationsstraat in Horst, vragen wij ons af welke effecten deze ontwikkeling gaat hebben.", aldus CDA-fractievoorzitter Rudy Tegels in zijn toelichting op zijn vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Supers toch niet op zondag open


Albert Heijn en Jan Linders in Horst en Jumbo Phicoop in Sevenum mogen voorlopig toch niet elke zondag open. De gemeente heeft dat de winkeliers laten weten. Zo schrijft De Limburger donderdag.

Eerder gaf wethouder Paul Driessen nog aan dat de supermarkten de twaalf reguliere koopzondagen zouden mogen gebruiken om, voordat er een definitief besluit in de gemeenteraad wordt genomen, hun deuren op zondagen te openen. De vaste koopzondagen worden aanstaande dinsdag door het college vastgesteld.

De gemeente heeft overigens aangegeven komende zondag nog niet handhavend op te zullen treden.

Lees verder

Schatberg bij beste campings Europa


Recreatiecentrum De Schatberg in Sevenum hoort volgens de ANWB en haar Duitse zusterorganisatie bij de beste van Europa. De camping in Sevenum was een van de 139 campings in Europa die het predicaat Best Camping 2014 ontvingen.

In totaal zijn er 39 Campings in Nederland, waarvan vier in Limburg die het predicaat Best Camping mogen voeren. Het zijn campings die in de campingclassificatie van de ANWB en ADAC het maximale aantal van vijf sterren scoren. Best campings worden elk jaar geïnspecteerd. De campings worden beoordeeld in de categorieën sanitair, terrein, shop en horeca, zwemmen en recreatie. Er word gelet op zowel de kwantiteit als op de kwaliteit van alle voorzieningen.

Lees verder

Supermarkten zondags toch open


De Albert Heijn en Jan Linders in Horst en Jumbo Phicoop in Sevenum zijn vanaf komende zondag ieder zondag geopend. De supermarkten zijn teleurgesteld in de gemeenteraad, welke het besluit over koopzondagen afgelopen december op aandringen van het Centrummanagement Horst voor zich uit schoof. Hierdoor zouden de supermarkten, die aangeven al voorbereidingen voor de zondagsopenstelling te hebben getroffen, nog niet onmiddellijk iedere zondag open.

Met de aankondiging van wethouder Paul Driessen dat er binnen drie maanden een voorstel in de gemeenteraad wordt ingediend dat de zondagsopenstelling voor supermarkten regelt, hebben de supermarkten besloten om nu al hun twaalf jaarlijkse koopzondagen in te zetten.

Plus Lucassen gaat volgens De Limburger zondag nog niet open. De supermarkt wil het Centrummanagement niet in de wielen rijden.

Lees verder

Asbest in ovens Bakkersland


In drie van de zestien ovens van het bakkerijconcern Bakkersland is de afgelopen twee jaar asbest vrijgekomen. Minstens één keer is daarom een partij brood uit de handel gehaald. Dat meldt het VARA-programma Zembla vanavond.

De ovens van het bedrijf met een vestiging in Sevenum, zijn allemaal zo'n veertig jaar oud en bevatten asbest als warmte-isolatie. Bij incidenten in 2011 en 2013 zouden er asbestdeeltjes zijn vrijgekomen uit de ovens. Volgens Bakkersland leverde dat geen gevaar op voor de gezondheid.

Bakkersland gaat na het laatste incident afgelopen juli alle ovens vervangen. Dat duurt in totaal twee jaar. Volgens Bakkersland kan dat geen kwaad. Er is nog nooit wetenschappelijk aangetoond dat het eten van asbest slecht is voor de gezondheid. Door deskundigen wordt dat tegengesproken

De uitzending van Zembla is te zien donderdagavond om 21.10 uur op Nederland 2.

Lees verder

Burgemeester teruggefloten voor sluiten drugspand Sevenum


Volgens de voorzieningenrechter in Roermond heeft burgemeester Kees van Rooij afgelopen november onterecht een Sevenummer drie maanden de toegang tot zijn koopwoning ontzegt. Hiermee lijkt de mogelijke toepassing van het afgelopen jaar ingevoerde Damoclesbeleid beperkt. Zo schrijft De Limburger woensdag.

Bij een huiszoeking bij de man werd in de tuin een wietplant aangetroffen in een grote bak, een gelijke lege bak en 311 gram henneptoppen lagen op zolder te drogen. Bij meer dan vijf planten of meer dan 5 gram softdrugs mag de burgemeester de woning voor drie maanden sluiten. Omdat de wiet waarschijnlijk van de wietplant die in de lege bak had gestaan afkomstig is blijft de Sevenummer onder het maximum van vijf planten. Hiermee is het volgens de rechter onwaarschijnlijk dat de Sevenummer strafrechtelijk zal worden vervolgd en ook de toepassing van het Damoclesbeleid onterecht.

Lees verder

Fietsster zwaargewond in Sevenum


Bij een botsing tussen een fietsster en een bestelbusje is woensdagmiddag rond vier uur een vrouw zwaargewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde op de Schoutstraat. Volgens getuigen is de vrouw gewond aan haar hoofd en heeft ze een gebroken been opgelopen.
Ze is per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De politie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk, dat op dit moment nog niet bekend is.

Lees verder

Nieuwjaarsconcert Unie Sevenum


Zondag hield Koninklijke Harmonie Unie Sevenum haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in De Wingerd te Sevenum.  


Dit jaar werden de bezoekers meegenomen in een mix van klassieke en popmuziek. Naast door het A-korps werden er ook stukken door de startersgroep en de jeugdharmonie gespeeld. Ze brachten onder andere stukken van Robbie Williams, Adele, Metallica en de klassieke stukken Legend of the Sultan, Bravissimo & Irish Dance Master ten gehore.

Lees verder

2013 topjaar voor Toverland Sevenum


Het jaar 2013 was voor Attractiepark Toverland in Sevenum het beste jaar ooit.  

Dankzij de Magische Vallei en acht nieuwe attracties groeide het aantal bezoekers met zo'n 25 procent naar ongeveer 620.000 bezoekers.
Het Sevenumse attractiepark investeerde voor de bouw van de attractie zo'n 14 miljoen euro.

Toverland verwacht dit jaar verder te kunnen groeien en hoopt op zo'n 650.000 bezoekers.

Lees verder

Horster Pluim uitgereikt


Woensdag 1 januari is de Horster Pluim uitgereikt door de gemeente via de dorpsraden aan Dion Stoop uit Sevenum.

Stoop was een van de initiatiefnemers van KnopenLopen Sevenum en de eerste voorzitter. Hij is nog steeds lid van het bestuur van KnopenLopen en bovendien voorzitter van deGroenGroep Sevenum.

Hierbij enkele foto's van de uitreiking in aanwezigheid van veel leden van de genoemde organisatie.

Lees verder

Brug tussen America en Sevenum geplaatst


Na anderhalf jaar voorbereiding is maandag de brug tussen America en Sevenum geplaatst. Door de overvloedige regenval van de afgelopen dagen ging het plaatsen niet gemakkelijk.
De hijskraan zakte weg in de modder en moest door een andere kraan los worden getrokken.

De brug verbindt met het wandelpad in Sevenum met het hoogste punt uit de omgeving, het uitzichtpunt Zuringspeel bij de Golfhorst in America. De brug verbindt ook de wandelroutes van de Stichting Knopen Lopen en is toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen.


De wandelroute bij het uitzichtpunt zal op een later moment, waneer deze helemaal gereed is officieel geopend worden. De wandelroute is echter al toegankelijk voor wandelaars.

Lees verder

Burgemeester tevreden over 2013


Burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas is tevreden over het afgelopen jaar. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse kersttoespraak op Omroep Reindonk.

"Dit jaar was nog niet het jaar van het beloofde economische herstel. Ook in Horst aan de Maas hebben we gezien dat een aantal bedrijven failliet zijn gegaan. En dat betekend dat een aantal gezinnen aan het eind van dit jaar met zorgen zitten over hun inkomen en toekomst. En zo zijn er wel meer dingen." aldus Van Rooij.

Maar de burgemeester is ook positief. "Er zijn ook leuke en plezierige dingen gebeurd het afgelopen jaar. Zo hebben we het medisch centrum in Meerlo geopend, de dorpsdagvoorziening in Kronenberg geopend en hebben we maar liefst 23 vijftigjarige huwelijken gevierd." Ook noemt de burgemeester de komst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar de Regio Venlo als positief waarbij kinderen uit Horst aan de Maas diverse gerechten presenteerde aan het Koningspaar.

2014 zal het jaar worden van de realisatie van het hippisch centrum op Park De Peelbergen in Sevenum en zullen de centra van Sevenum en Grubbenvorst worden afgemaakt.

De kersttoespraak van burgemeester Van Rooij is te zien op TV Reindonk en wordt uitgezonden op Eerste Kerstdag om 12.15 uur op Radio Reindonk.

Lees verder

Beroving in Sevenum


Een man uit Zoetermeer is donderdag net voor middernacht bij de aankoop van illegaal vuurwerk in Sevenum beroofd. 

Via internet had hij een afspraak gemaakt met twee jongens om op de Dorperweiden in Sevenum het illegale vuurwerk te kopen. Daar aangekomen werd hij van een 'flink' geldbedrag beroofd dat hij bij zich had voor de aankoop van het vuurwerk.

Lees verder

Horst aan de Maas in actie voor Serious Request


Ook in Horst aan de Maas wordt geld ingezameld voor de 3FM Serious Request actie. 


Zo werd op zaterdag 21 december café Croes Moeke in Sevenum omgetoverd tot een danscafé. Vriendenvolleybalclub Wet Willy organiseerde een dansmiddag voor het goede doel. Verschillende dj's draaiden dansmuziek. Donaties gaan naar Serious Request.

Bij een bedrijf in Horst moeten bezoekers en medewerkers 50 cent betalen voor een toiletbezoek en in Sevenum haalden Roos en Jip zaterdag 100 euro op met nagels te lakken van voorbijgangers.

De opbrengst van de 3FM-actie gaat dit jaar naar kinderen die sterven door diarree.

Foto: Carlijn Verhaag

Lees verder

Gezamenlijke aanpak Jeugdzorg


Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. In Noord-Limburg bereiden de gemeenten zich zoveel mogelijk in samenwerking op deze nieuwe taak voor. Deze samenwerking heeft nu geresulteerd in het ‘Regionaal Beleidskader Jeugd Noord-Limburg 2015-2018’. Hierin staan de kaders beschreven waarbinnen de gemeenten invulling gaan geven aan de Jeugdzorg en welke resultaten ze willen bereiken. Twee belangrijke rode draden in het plan: ‘het gezin heeft de regie’ en ‘het gezin ondersteunen’.

Uitgangspunt in de Jeugdzorg in Noord-Limburg is en blijft ook in de toekomst dat kinderen alle ruimte krijgen om zich op een veilige manier te ontwikkelen en hun talenten te kunnen ontplooien. Hierin spelen ouders als eerstverantwoordelijke de belangrijkste rol. De school, de naschoolse opvang, de vereniging, de buurt en zorg- en welzijnsorganisaties zijn belangrijke partners; samen leggen ze een goede basis voor een zelfstandig leven.

De kern van het nieuwe jeugdzorgstelsel zijn de gezinscoaches. Zij spelen een cruciale rol in de samenwerking rond gezinnen, het verhogen van de kwaliteit van de jeugdzorg en het terugdringen van het gebruik van specialistische voorzieningen. Een gezinscoach heeft als taak om een gezin te ondersteunen bij het herstel van het normale leven. Het is een professional met een brede blik die in de aanpak en analyse alle leefgebieden - zoals opvoeding, huisvesting, financiën, werk en gezondheid - meeneemt. De gezinscoach biedt het gezin (praktische) ondersteuning waar mogelijk en haalt er specialistische hulp bij wanneer dat de meest passende oplossing is. Hij of zij staat náást het gezin. Het gezin bepaalt namelijk in eerste instantie zelf wat er gebeurt.

De nieuwe werkwijze vraagt om een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Gemeenten, ouders, inwoners én professionals moeten daar allemaal mee aan de slag. De gemeenteraden van Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray stellen dit regionaal beleidskader Jeugdzorg vast voor vier jaar. Elk afzonderlijk college van B&W neemt in december of januari een besluit over dit regionaal beleidskader. De gemeenteraden stellen dit kader nog vast vóór de gemeenteraadverkiezingen van maart komend jaar.

Lees verder

Omwonenden varkensstal naar Raad van State


De gemeente Horst aan de Maas zou opnieuw de fout zijn ingegaan bij het verlenen van een bouwvergunning voor een nieuwe stal voor varkens. Eerder werd de gemeente al teruggefloten door de Raad van State voor de bouw van de megastal in Grubbenvorst.

Volgens omwonenden zou de nieuwe varkenststal aan de Hazenhorstweg in Sevenum groter worden dan waarvoor de gemeente een bouwvergunning heeft afgegeven, zo meldt De Limburger dinsdag. De omwonenden hebben zelf een landmeetkundig bureau ingeschakeld om de bouw na te meten. Volgens de gemeente zou het perceel van 1,48 hectare niet groter worden.

Volgens de nieuwe metingen van de omwonenden zou de bouw 1,68 hectare bedragen. ,,In verwevingsgebieden mogen intensieve veehouderijen maximaal 1,5 hectare groot zijn”, zeggen enkele omwonenden in de krant.

Volgens de gemeente staat er een fout in het wijzigingsplan. Het bouwblok is al 1,64 hectare en dat wordt in de nieuwe situatie niet groter. In de raadsvergadering van dinsdag wil de PvdA-PK hierover vragen stellen aan het college.

Lees verder

Hemel op Aarde zaterdag in première


Zaterdagavond gaat de Limburgstalige film Hemel op Aarde, met muziek van Rowwen Hèze, in première in de Maaspoort in Venlo.

Hemel op Aarde speelt zich af in een fictief Limburgs dorpje in de jaren zeventig. De kerk van St. Odliënberg diende als decor. Hoofdpersoon in de film is Bart Geraerds, 13 jaar, verliefd op een ouder meisje én misdienaar. Zijn oom, gespeeld door Huub Stapel, is priester. 

Hemel op Aarde, met een rol voor Bas Lommen (15) uit Sevenum, is de komende maand alleen in Limburg te zien, pas in januari draait de film in bioscopen in de rest van het land.

Foto: HALLO Horst aan de Maas

Lees verder

Provincie verloor 875.000 euro bij faillissement Vershuys.com


De provincie Limburg heeft 875.000 euro verloren bij het faillissement van online-groenteboer Vershuys.com uit Sevenum in oktober 2011. Dit blijkt uit een donderdag gepresenteerd rapport van de Zuidelijke Rekenkamer over het Limburgs Innovatiefonds.

In het rapport wordt geconcludeerd dat de provincie nauwelijks weet wat gebeurd met de 13,1 miljoen euro die door haar Limburgs Innovatiefonds in 33 projecten voor innovaties bij het midden- en kleinbedrijf zijn gestopt. Volgens het rapport kwam dit doordat er geen goede afspraken waren gemaakt over de rapportage aan Gedeputeerde Staten (GS). Dit gebeurde dan ook slechts zeer beperkt zonder dat de betrouwbaarheid van de informatie werd gegarandeerd. Bovendien is onduidelijk hoe het fonds haar doel om de kenniseconomie te bevorderen gehaald moet worden.

Lees verder

Glad wegdek in Sevenum


De brandweer werd zaterdag rond  half 4 gealarmeerd voor een glad wegdek op de Steeg in Sevenum. Dat meldt 112RegioLimburg.nl

De brandweer moest het wegdek reinigen tot aan de splitsing Staarterstraat. Ook op deze straat was het glad.

Het is niet bekend wat er precies op het wegdek gelegen heeft.

Foto: Rick Baltussen/112RegioLimburg

Lees verder

Sparta '18 op dreef


Sparta '18 heeft uitstekende zaken gedaan in de tweede klasse H. Degradatieconcurrent HVV Helmond werd met een 6-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. Na een gelijke 1-1 stand bij rust kwam de ploeg uit Sevenum in de tweede helft op stoom en scoorde maar liefst vijf keer.

Op voorhand een cruciaal duel in de kelder van de tweede klasse H. Hekkensluiter HVV Helmond ging op bezoek bij de nummer 11. Voor rust ging het spel nog gelijk op en gingen beide teams rusten met een 1-1 stand. Na rust kwam de formatie van Ralf de Haas pas echt op stoom.

Via doelpunten van Jan Mertens (hij scoorde voor rust ook via een strafschop), Erik Minten (2x), Rob Peeters (1x) en Freek Wijnen (1x) liep Sparta’18 uit naar een ruime zege. Een prima wedstrijd voor het vertrouwen van Sparta’18 dat de middenmoot weer ruim in zicht heeft.

Lees verder

Walhalla wint Horster popquiz


Het team Walhalla Vets uit Sevenum hebben zaterdag de Hôrster Popkwis gewonnen. Zij gingen met de gouden elpee aan de haal. Team Canix uit Lottum werd tweede.

Het was voor de zesde keer dat de Hôrster Popkwis werd georganiseerd in 't Gasthoês in Horst. Het is voor het eerst dat Walhalla de eerste prijs behaalt in Horst.

Lees verder

't Lenske wint Limburgse filmprijs


Filmmaker en regisseur Gérard Koenen uit Sevenum heeft onlangs de ICO 2013 gewonnen met de film 'Hangoren & Hangouderen'.

Jaarlijks komen alle Limburgse smallfilm- en videoclubs bij elkaar tijdens de Inter Club Ontmoeting (ICO). Het ontmoeten van andere filmers staat centraal. Natuurlijk worden er ook films vertoond. Geen 'gewone' films, maar door clubs gemaakte opdracht/themafilms. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van alle clubs, bepaalt welke clubfilm de leukste/origineelste film van het jaar is. Deze club wint de ICO trofee.

 
Koenen, lid van de Sevenumse videoclub 't Lenske, mocht op 27 oktober de trofee in handen nemen voor de beste film. De film zal in het voorjaar van 2014 worden ingezet tijdens de Limburgse filmdagen.
 
Op TV Reindonk is de film 'Hangoren & Hangouderen' van Gérard Koenen komende week te zien.

Lees verder

Verhaag Sevenum wint Familie Fundament Award


Verhaag uit Sevenum is een van de winnaars van de Familie Fundament Award in de regio Zuid-Oost. Ze gaan door naar de landelijke finale op 20 maart 2014.

Verhaag afbouwprojecten, schuifwandkasten, parketvloeren is de winnaar in de categorie tien tot vijftig medewerkers. “Het bedrijf ademt historie, ambacht en kwaliteit. Dat combineren ze heel mooi met jong ondernemerschap”, zegt jurylid van deze categorie Hans Melissant over hofleverancier Verhaag. Een van de doelstellingen binnen het bedrijf, waar de vierde generatie aan het roer staat, is het creëren van een prettige werksfeer. Dat is volgens de jury de basis van de lange dienstverbanden. Met onder andere een actief MVO-beleid en familiare betrokkenheid vervult dit bedrijf een voorbeeldrol.

De Familie Fundament Award is een prijs die wordt uitgereikt aan het meest veelbelovende familiebedrijf in Nederland. Deze wedstrijd wordt voor de derde keer gehouden. Een vierkoppige jury beoordeelt de deelnemende bedrijven op onder andere de wijze waarop het bedrijf de familie betrekt, toekomstvisie, financiële prestaties, hun mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) de tevredenheid van klanten en personeel, en de manier waarop het bedrijf bestuurd wordt. Uit elke regio worden per categorie twee bedrijven genomineerd voor de landelijke finale op 20 maart 2014.

Lees verder

Adrem hekwerken neemt failliete Atent over


Adrem Hekwerken uit Sevenum heeft op 21 november de activieiten van het in oktober failliet verklaarde Atent Hekwerken uit Venlo overgenomen.

Dat schrijft Dagblad de Limburger in de editie van dinsdag.

Drie werknemers kunnen door de overname hun baan behouden, met vier anderen wordt nog gesproken. 

Atent ging failliet omdat ze was veroordeeld tot het betalen van ruim 100.000 euro aan vijf Poolse werknemers, die jarenlang een te laag loon en geen overwerkvergoeding kreeg conform de CAO.

Lees verder

De Schatberg beste Nederlandse camping


Recreatiecentrum de Schatberg in Sevenum is door de Duitse Camping-Club (DCC) uitgeroepen tot beste camping van Nederland 2014. De camping is uitgekozen als beste uit ruim 6.000 campings en is daardoor deze eer te beurt gevallen.

De Deutsche Camping-Club is Duitslands grootste beroepsvereniging voor caravan-, camper- en tentkampeerders. Zij reiken de Europa-prijs voor campings, al vanaf 1996 een Europees gerenommeerde onderscheiding, alleen uit aan uitverkoren campings.

“Natuurlijk zijn we erg vereerd en trots” aldus eigenaar Ronald Hoppzak. “Na de titel Best Camp 2013 van de ANWB is dit opnieuw een grote onderscheiding, nu in Duitsland én door de kampeerder zelf. Dit is voor ons de bevestiging dat we goed op weg zijn door ons voortdurend te blijven ontwikkelen en tegemoet te komen aan de behoeften en wensen van onze gasten.”

De Europa-prijs zal op 21 februari 2014 op de Reise und Camping Beurs in Essen aan De Schatberg uitgereikt worden.

Lees verder

Drie jeugdlintjes uitgedeeld


Dinsdagavond voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering zijn drie jongeren uit Horst aan de Maas in het zonnetje gezet middels een jeugdlintje.

Het is voor de tweede keer dat burgemeester Kees van Rooij een jeugdlintje uitreikt. Dit jaar viel de eer aan Vera Versteegen (10) uit Horst. Zij heeft het initiatief genomen om geld in te zamelen voor haar oma die Alzheimer heeft en voor Stichting Alzheimer Nederland. Daarvoor heeft zij meerdere acties op touw gezet die ze samen met familie en vrienden heeft uitgevoerd. Met al deze acties heeft Vera een bedrag van € 2.100 bij elkaar gekregen voor Stichting Alzheimer Nederland.

Ook Giel Muijsers (16) uit Meterik ontving een jeugdlintje van de burgemeester en wethouder Loes Wijnhoven. Giel is al sinds zijn twaalfde jaar actief binnen voetbalclub RKsv Meterik. Reeds op vroege leeftijd wilde hij zijn steentje bijdragen. In het kader van een sociale stage van school is hij begonnen als leider/trainer van de jongste pupillen. Na de stageperiode is Giel er niet mee gestopt, maar is hij zich met hart en ziel blijven inzetten voor de vereniging. Naast zijn activiteiten als leider/trainer zet Giel zich in tijdens de winteractiviteiten van de pupillen, als vrijwilliger bij het driedaags jeugdtoernooi en bij het F-weekend.

Tenslot ontving ook Stef Joosten (17) uit Sevenum een lintje. Stef is sinds 2003 lid van Judoclub Jigoro Kano uit Sevenum. Hij staat bekend als een goede judoka en er kwam bij hem steeds meer interesse voor meer dan alleen judoën. Zijn inzet wordt door de vereniging enorm gewaardeerd en is een goede stimulans voor zijn leeftijdgenoten.

Lees verder

Record aantal bezoekers Toverland


Maandagmorgen passeerde de 600.000ste bezoeker van 2013 de entree van Attractiepark Toverland. Het park in Sevenum is bezig aan het meest succesvolle jaar ooit. Toverland ontving nu al 100.000 bezoekers meer dan vorig jaar.

De 600.000ste bezoeker was de familie Wouts uit Bergen op Zoom. Bij de entree werden zij feestelijk onthaald met een bos bloemen en een jaarabonnement voor het hele gezin. ‘Wij dachten: dit is een grap, we winnen nooit wat. Maar het is echt! We waren al van plan om in de zomer een keer terug te komen, dat gaat nu zeker gebeuren’, reageerden de verraste bezoekers.

Attractiepark Toverland groeit dit jaar ruim twintig procent. Het grote aantal bezoekers is volgens Toverland vooral te danken aan de Magische Vallei, een nieuw parkdeel dat dit jaar geopend is. Ook de toenemende bekendheid en de hoge waardering die het relatief jonge attractiepark krijgt op beoordelingssites speelt mee. Op consumentenwebsite Zoover haalde Toverland dit jaar gemiddeld een 8,6.

Lees verder

Het Centrum elfde in Café Top 100


Café Het Centrum in Horst is dit jaar geëindigd op de elfde plaats in de Café Top 100. Vorig jaar eindigde het café nog op de zesde plek.

De ranglijst is een jaarlijks initiatief van vakblad Misset Horeca. Het blad over cafés en restaurants komt ieder jaar met de lijst van de honderd beste cafés van Nederland. Herberg De Morgenstond in Griendtsveen eindigde op plek 15. Horecacentrum De Sevewaeg in Sevenum staat in de Café Top 100 op plaats 84.

De lijst van Misset horeca komt tot stand op basis van mystery shopping. De juryleden bezoeken de cafés en beoordelen de onderdelen gastvrijheid, sfeer, hygiëne en productbehandeling/vakmanschap. Daarnaast geven de juryleden een cijfer voor de totaalindruk van de cafés.

Lees verder

Bakkers Gommans in de prijzen


Tijdens de jaarlijkse kampioenendag van de Echte Bakkers Limburg kwamen Bas en Joep Gommans uit Sevenum als de grote winnaars uit de bus. Van de zes producten die er gekeurd werden door de onafhankelijke jury behaalde Gommans maar liefst 2 eerste en 2 tweede plaatsen.

"Ik wil grootse complimenten maken aan onze bakkers die deze prestatie toekomt", aldus Bas Gommans. "Door met ons hele team elke dag weer 100% te geven kunnen we deze prestatie neerzetten". Op de vraag of het winnen van al die prijzen zo langzaam aan niet gaat vervelen geeft Joep Gommans lachend antwoord: "we hebben de laatste tijd inderdaad heel veel prijzen gewonnen met als hoogtepunt de beste Kerststol van Nederland, maar dit gaat absoluut nooit vervelen. We doen in deze tijd meer dan ons best om ons te onderscheiden van de rest, het is heel fijn om daarvoor beloond te worden"

De producten waarmee Gommans in de prijzen viel waren de Kerststol, de amandelstaaf, een gildekorn (donkerste meergranenbrood) en witte zachte puntjes.

Lees verder

Scheepers Sevenum in Chineese handen


Carnavals- en feestartikelenbedrijf PartyXplosion van de Sevenumse familie Scheepers is overgenomen door het Chinese bedrijf Meisheng.

Dat zegt mede-eigenaar Peter Scheepers, die woensdag voor besprekingen naar China afreist.

Het Chinese Meisheng maakt onder andere kleding die gebaseerd is op de Disney-figuren. Die kleding wordt nu nog voornamelijk geleverd aan Amerika en Afrika. Samen met familiebedrijf Scheepers wordt nu bekeken hoe de afzetmarkt in Europa vergroot kan worden.

Lees verder
© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)