Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

Sevenum


Filteren op datum:
        

Rookverbod in wachtrij Toverland

Gepubliceerd op: 28-03-2017 11:35

Roken in de wachtrij in pretpark Toverland is vanaf 1 april afgelopen. Toverland is een van de pretparken die meedoet aan een verbod.

Ook attractieparken als de Efteling en Walibi Holland doen er aan mee. In de parken komen bordjes te staan waarop staat dat roken in een wachtrij verboden is. Op andere plekken in de attractieparken mag nog wel worden gerookt.

De maatregel is bedoeld om mensen zo veel mogelijk te beschermen tegen rook. Het gaat volgens de zegsman van de Club van Elf, een koepelorganisatie van 21 Nederlandse pretparken, om vaste wachtrijen waarin mensen geen kant op kunnen.
Lees verder

Kerngezond in Sevenum

Gepubliceerd op: 22-03-2017 15:25

De kinderen van de groepen 5 van de Sevenumse basisscholen De Krullevaar, De Dobbelsteen en De Horizon en de groep 5/6 van De Kroevert uit Kronenberg waren op woensdagochtend 22 maart te gast in De Wingerd. Dit voor de KERNgezonde smaaklessen.

Maar eerst werd Guusje van De Dobbelsteen in het zonnetje gezet. Zij ontving een mooie trofee van Sport2000 Meulendijks voor haar KERNgezonde foto van de maand.

Onder leiding van Sport aan de Maas kregen de kinderen in vier groepen een looptraining, als voorbereiding en promotie op het Rundje um ‘t Hundje. Verder werden hun zintuigen voelen, proeven, kijken en ruiken getest met een zintuigenproef en speelden de kinderen de suikerquiz waarin ze op een leuke manier ontdekten hoeveel suiker er in enkele dagelijkse producten zit.
Lees verder

Balkers uit Sevenum vierden feestje

Gepubliceerd op: 20-03-2017 08:25

Een speciale uitvoering van het Tapzingen op zondagmiddag 19 maart: de Balkers organiseerden voor de 100-ste keer de alom bekende tapzingmiddag in de Sevewaeg in Sevenum. De groep viert dit jaar de 30e verjaardag.

Op deze jubileum-middag werden de bekendste en meest aangevraagde nummers uit Nederland en buitenland luidkeels meegezongen. En natuurlijk kwamen de Limburgse dialekt-liedjes aan bod.

De Sevewaeg in Sevenum was gezellig gevuld met enthousiaste 'meezingers' en de Balkjers: Lei, Gerrit, Wiel, Theo, Hans en Jac.
Lees verder

All-inn eet- en speelparadijs bij De Schatberg

Gepubliceerd op: 18-03-2017 11:05

Op recreatiepark De Schatberg in Sevenum komt een overdekt recreatiecentrum met twee overdekte speeltuinen en elf restaurants. De nieuwe toeristische trekpleister wordt dit najaar geopend.

Het zogenaamde Family Entertainment Center Sevenum moet jaarlijks zo'n 250.000 bezoekers trekken, meldt De Limburger. In het hoogseizoen kunnen er inclusief oproepkrachten ongeveer tweehonderd mensen aan de slag.

Het mega-restaurant is volgens de formule van ABC Restaurant. Een soortgelijk restaurant ligt al in Velp. Bezoekers betalen bij binnenkomst een vaste prijs voor twee of drie uur onbeperkt eten en drinken, met uitzondering van alcoholische dranken.

Naast de restaurants komen er twee aparte overdekte speeltuinen. Eén van de Amerikaanse speelgoedgigant Mattel. Bekend van de populaire tv-series Thomas de Trein, Sam de Brandweerman en Wendy. Een soortgelijk themapark ligt in Liverpool.

Voor tieners heeft De Schatberg een eigen concept bedacht: The Portal Action House. Volgens De Limburger worden jongeren hier in een game-achtige omgeving via fysieke proeven (freerunnen, trampolinespringen, skateboarden) uitgedaagd een hoger niveau te halen.
Lees verder

Eerste Pinkpop-kaarten in Sevenum verkocht

Gepubliceerd op: 11-03-2017 11:08

In de rij moeten liggen voor een kaartje van Pinkpop was er bij de Primera in Sevenum niet bij. Wel stonden de eerste klanten al voor 10 uur in de rij om een kaartje voor het festival in Landgraaf te bemachtigen. Maar zover bekend lagen er geen diehards in slaapzakken op het plein.

Jan Smeetsvan Pinkpop verwacht dat de eerste 20.000 kaartjes binnen een half uur verkocht zijn, en dat er aan het eind van de dag zelfs 100.000 kaarten uitgegeven zijn.

Op 3, 4 en 5 juni zijn op het Megaterrein onder meer Greenday, Kings of Leon, Justin Bieber en Martin Garrix te bewonderen.
Lees verder

Meer Sevenum

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)