Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Sevenum


Filteren op datum:
        

Rob Moers nieuwe dirigent Harmonie Unie

Gepubliceerd op: 18-08-2019 15:00

Afgelopen maandag stond er bij de eerste repetitie na de zomervakantie een nieuw gezicht voor Koninklijke Harmonie Unie Sevenum. Rob Moers uit Kerkrade werd voor de zomervakantie uit drie kandidaten gekozen als nieuwe dirigent, nadat Robbie Snoek afscheid had genomen van het orkest.

Rob Moers studeerde slagwerk, HaFaBra directie en orkestdirectie aan het conservatorium van Maastricht. Hij heeft zijn eigen muziekschool en is momenteel dirigent van o.a. Muziekvereniging Eendracht uit Melderslo en Fanfare Vriendenkring uit Limbricht. Ook schrijft hij regelmatig muziek voor orkesten en zet hij diverse jeugdprojecten op touw. Rob is getrouwd en heeft drie kinderen (twee meiden en een jongen) die ook allemaal actief in de muziek zijn. De Sevenumse Harmonie heeft er veel zin in om samen met Rob het nieuwe seizoen in te gaan en zij wenst Rob veel succes en plezier in Sevenum!
Lees verder

Nieuw gedenkteken in Sevenum

Gepubliceerd op: 05-08-2019 12:00

Dit jaar vieren we in Sevenum het feit, dat op 22 november 2019 precies 75 jaar geleden is, dat ons dorp werd bevrijd van de Duitse bezettingsmacht. In dat betreffende weekend zullen diverse activiteiten worden georganiseerd om dit feit te herdenken. Eén van deze activiteiten zal plaats gaan vinden aan de Saardijk.

Een peloton van het 15e Scottish Reconnaissance Regiment (een verkenningseenheid) ging op 21 november 1944, één dag vóór de bevrijding van Sevenum, op patrouille door het nog bezet gebied richting buurtschap De Vorst. De Churchill tank van Sergeant Brown van het 3e Bataljon Scots Guards reed voorop en liep daarbij op de Saardijk op een Duitse antitankmijn. Tankchauffeur John Shiells kwam daarbij om het leven. Hij mocht slechts 21 jaar oud worden. John’s stoffelijk overschot werd vlakbij de plaats waar hij om het leven kwam begraven in een veldgraf op grond van de familie Hoex langs de berm van de Saardijk. Het graf bevond zich tussen de huidige huisnummers 6 en 7.

Het graf werd geadopteerd en met liefde verzorgd door de weduwe Ida Pauwels die destijds woonde aan de huidige Saardijk nr. 6. John heeft hier zijn voorlopige rustplaats gehad tot 1 augustus 1947, waarna hij zijn definitieve rustplaats vond op de Britse oorlogsbegraafplaats in Mook. (zie foto)

John Shiells werd daarmee de eerste geallieerde bevrijder die in onze Sevenumse gemeenschap zijn leven verloor tijdens de bevrijdingsactie. Hij is daarmee symbool geworden mede voor de andere geallieerde soldaten van de 15e Schotse Divisie die in ons dorp om het leven kwamen in de dagen van de bevrijding.

Het gedenkteken zal geplaatst worden in de wegberm van de Saardijk tussen twee eikenbomen aan de linkerzijde van de weg gezien vanuit Sevenum richting Middenpeelweg op een 100 tal meters voor huisnummer 7. De onthulling van het gedenkteken zal in militaire traditie plaats vinden op zaterdag 23 november.

Dit monument wordt mede mogelijk door subsidies van de Rabobank, Dorpsraad en de Gemeente Horst aan de Maas.
Lees verder

In de steigers

Gepubliceerd op: 16-07-2019 12:06

Het is maandagavond als ik dit stukje tik. Of sterker nog; het is al bijna middernacht en ik kom zojuist uit een vruchtbaar en inspirerend overleg met de technische collega’s van Omroep Venlo en Omroep Reindonk. Een avond waar in gezamenlijkheid mooie lijnen zijn uitgezet voor de nieuwe omroep in Horst aan de Maas. Binnenkort zal Omroep Reindonk namelijk omgedoopt worden tot Omroep Horst aan de Maas. Precies volgens plan en de businesscase zoals die door een overtuigende meerderheid van de gemeenteraad op 12 februari jl. is omarmd.
Lees verder

Uitbreiding voor Dinnissen Process Technology

Gepubliceerd op: 15-06-2019 12:00

Dinnissen Process Technology gaat uitbreiden met twee nieuwe hallen. Deze nieuwbouw zorgt er ook voor dat het in Sevenum gevestigde bedrijf nieuw personeel gaat aannemen.

Dinnissen produceert klantspecifieke machines en onderdelen voor de procesindustrie. Het totale proces vanaf de engineeringsfase tot en met in bedrijf name wordt in eigen beheer uitgevoerd. Dankzij een netwerk van agenten, opereert Dinnissen wereldwijd in de feed, food, farmacie en chemie.
Lees verder

Oefenen voor het KinjerOLS

Gepubliceerd op: 24-04-2019 09:00

Op 25 juni vindt in Sevenum het KinjerOLS plaats. Een kleine 1.000 kinderen die samen 30 scholen binnen Nederlands- en Belgisch Limburg vertegenwoordigen nemen deel aan het KinjerOLS.
Lees verder

Meer Sevenum

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)