Menu

Twitter feed Reindonk

Sevenum


Filteren op datum:
        

OLS 2019 in 't vizier!

Gepubliceerd op: 19-09-2018 15:00

Schutterij St. Sebastianus uit Sevenum heeft in juli dit jaar een unieke prestatie geleverd door het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) te winnen. Daardoor wordt het OLS in 2019 in Sevenum georganiseerd. De schutterij ziet dit als een grote kans en haar is er alles aan gelegen om er een prachtig en onvergetelijk feestjaar van te gaan maken.

Het Bestuur van OLS 2019 is inmiddels operationeel, de stuurgroep is al in vergadering en er zijn 10 werkgroepen in het leven geroepen om alles goed te kunnen organiseren. Natuurlijk is de Provinciale OLS Federatie ook onderdeel van de stuurgroep. Tevens zijn eerdere OLS organisaties (zoals Grubbenvorst 2010) geraadpleegd.

Wat betreft de eerste evenementen kan gemeld worden dat de huldiging van de Schutterij op het Gouvernement in Maastricht gaat plaatsvinden op dinsdag 2 oktober. Daarnaast vindt er op vrijdag 26 oktober in gemeenschapshuis De Wingerd in Sevenum een grote receptie plaats. Iedereen is dan in de gelegenheid om de Schutterij en meer specifiek het winnende zestal de hand te komen schudden. Daarnaast vindt tijdens de receptie de officiële huldiging door de gemeente Horst aan de Maas plaats. Na de receptie is er een feest, waarbij iedereen kan kennismaken met de gezellige en gemoedelijke schutterswereld.

Foto: Het winnende 6-tal van het OLS 2018

Lees verder

Toverland tovert verder!

Gepubliceerd op: 07-07-2018 19:00

Toverland heeft op donderdag 5 juli het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon gepresenteerd aan genodigden. Zij genoten volop van de nieuwe attracties: de spectaculaire achtbaan Fēnix, waterattractie Merlin’s Quest en de interactieve tovershow in het Magiezijn. Met deze uitbreiding van zeven hectare is Toverland maar liefst anderhalf keer zo groot geworden. Er is een investering van 35 miljoen euro mee gemoeid. Vanaf zaterdag 7 juli 2018 zijn Port Laguna en Avalon geopend voor alle bezoekers.

Toverland-eigenaar Jean Gelissen en zijn zus en Algemeen Directeur Caroline Kortooms zijn erg trots op het eindresultaat. Na een vlucht in wing coaster Fēnix zei Caroline hier het volgende over: “We keken vanaf een hoogte van 40 meter over het gebied heen en zagen de gasten ontspannen en genieten in Port Laguna en Avalon. Hier hebben we het allemaal voor gedaan. Dit is onze toverwereld!”
Lees verder

Sevenum pakt 'd'n Um"

Gepubliceerd op: 07-07-2018 17:00

Sevenum heeft het Oud Limburgs Schuttersfeest 2018 gewonnen.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het dorp het OLS mag organiseren. De winnaar krijgt namelijk niet alleen het felbegeerde beeldje d'n Um, maar mag volgend jaar ook het schuttersfeest organiseren.

Schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum streed in de finale vanaf de achtste kavelronde tegen Sint Petrus & Paulus uit Susteren om de winst in Ophoven. Vlak na de pauze viel de beslissing nadat een van het zestal van Susteren had gemist. "We zijn super trots", aldus een van de winnende schutters.

Het OLS was vandaag een ware afvalrace. Nadat rond 11:00 uur 26 schutterijen begonnen aan de strijd ging het hard met de afvallers. Na twee kavelronden waren er nog maar tien schutterijen over. 

Na een lange pauze werd de strijd hervat. In eerste instantie viel er bijna niemand af, maar nadat werd overgestapt op kleinere bolletjes van één centimeter sneuvelden binnen enkele minuten zes schutterijen. Daarna kon de finalestrijd tussen de twee overblijvers beginnen.

Bron en foto: L1 nieuws
Lees verder

2913 elektrische apparaten ingezameld

Gepubliceerd op: 28-06-2018 08:30

Basisscholen De Krullevaar, De Kroevert en De Samensprong hebben een topprestatie geleverd door tussen 21 mei en 15 juni maar liefst 2.913 elektronische apparaten in te leveren.

Van deze apparaten worden de meeste onderdelen weer hergebruikt. Hierdoor hoeven er minder grondstoffen uit de aarde gehaald te worden. Bovendien draagt de inzameling er aan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terecht komen.
Lees verder

Erepenning en lintje in Sevenum

Gepubliceerd op: 23-05-2018 20:00

Zaterdag 19 mei heeft de Sevenumse voetbalclub Sparta ’18 uit de handen van Loco-Burgemeester Bob Vorstermans de Koninklijke Erepenning mogen ontvangen. Daar was Bondsvoorzitter Michael van Praag bij aanwezig. Verder werd op het eind van de receptie ook nog voorzitter Ger van de Munckhof Koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten voor de vereniging. Het lintje van 'Lid in de orde van Oranje-Nassau' werd hem ook door Bob Vorstermans opgespeld.
Lees verder

Meer Sevenum

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)