Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Sevenumse en Kronenbergse kinderen naar de boer

11 oktober 2017

De groepen 6 van de Sevenumse en Kronenbergse basisscholen waren woensdagochtend aanwezig bij melkveehouderij Hendrix-Janssen in Evertsoord. In het kader van het project KERNgezond waren er verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen.

De ochtend werd verdeeld in drie activiteiten. Zo was er een uitgebreide rondleiding door de stallen. Tijdens deze rondleiding kregen de kinderen het hele leven van een koe te zien. Van de kalfjes die pas een paar dagen oud waren tot de volwassen koeien en waar deze gemolken worden.

Verder werd er nog lekker bewogen. Op het grasveld voor het bedrijf speelden ze een balspel, waarbij teamwork en goed opletten centraal stond. Als laatste onderdeel maakten de kinderen een gezond toetje klaar.

Op donderdag 7 en vrijdag 8 december gaat de volgende activiteit van KERNgezond Sevenum plaatsvinden. De Sevenumse en Kronenbergse klassen krijgen dan een topsporter te gast in het kader van “de Held”.

KERNgezond Sevenum is een lokaal initiatief van Sport-Company en wordt mede mogelijk gemaakt door Aevitae en ondersteund door de gemeente Horst aan de Maas en de Provincie Limburg.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)