Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

SP pleit voor “stand still” mestverwerking

10 februari 2019

De SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas pleit voor een “stand still” van mestverwerking binnen de gemeente Horst aan de Maas. SP-raadslid Thijs Lenssen schrijft dat in een brief waarin hij een aantal vragen voorlegt aan B&W inzake de mestverwerking. Hij stelt die vragen, omdat hij – met andere raadsleden – vreest dat Horst aan de Maas het mestputje wordt van de regio Zuid-Oost Nederland.


In Horst aan de Maas bestaan een aantal mestverwerkingsinstallaties zoals bij Ashorst en er zijn (uitbreidings) plannen bij Willems in America, bij het NGB en door RMS dat één van de grootste verwerkers van Nederland wil worden. Voor zover Lenssen kan inschatten heeft Horst aan de Maas nu al voldoende capaciteit om alle in Horst aan de Maas geproduceerde mest te verwerken. Maar precieze cijfers over de in de gemeente Horst geproduceerde mest heeft het college van B&W nog niet verstrekt, ondanks eerdere vragen daarover van het SP-raadslid. Reden om nu concreet te vragen hoeveel verwerkingscapaciteit er is in Horst aan de Maas en hoeveel aan overschot aan verwerkingscapaciteit komt, als alle plannen gerealiseerd zouden worden.  

Het volledige persbericht alsook de brief met vragen aan het college kunt u lezen op de website horstaandemaas.sp.nl


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)