Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Sporthelden in Sevenum en Kronenberg

11 december 2017

Triathlete Neiske Becks en wielrenster Sabrina Stultiëns waren donderdag 7 en vrijdag 8 december te gast op de basisscholen in Sevenum en Kronenberg. Dit vanwege de tweede KERNgezond-activiteit die in het teken stond van gezond gedrag. De topsporters gaven een gastles genaamd ‘De Held’.

Donderdag was Becks te gast op basisscholen De Krullevaar en De Horizon. Op vrijdag werd de gastles gegeven door Stultiëns. Zij deed dit op basisscholen De Dobbelsteen en De Kroevert.

‘De Held’ is een gastles die in het teken staat van gezond gedrag en sportiviteit. De kinderen begonnen met zelf na te denken over dit onderwerp. Ze maakten een woordweb met daarin hun gedachten. Vervolgens werd dit besproken in de klas en vertelden Neiske en Sabrina over het belang van sportiviteit in hun sport.

Hierna was het tijd voor afbrekers en opstekers. De kinderen werden, door middel van een verhaal van de topsporters, bewust gemaakt wat afbrekers (negatieve aspecten) en opstekers (complimentjes) met iemand doen. De kinderen waren onder de indruk en spraken af om hier bij elkaar op te letten.

Uiteraard was er ook nog genoeg gelegenheid om vragen aan de dames te stellen en om een handtekening te scoren.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)