Menu

Twitter feed Reindonk

Sprekende tuinen?

14 april 2019

In het kader van de viering Horst aan de Maas 800 wordt het publiek uitgenodigd er in acht Sprekende Tuinen hun taal te herontdekken. Taalparken, zo zou men ze ook kunnen noemen, waar op speciale tekstborden de herkomst wordt uitgelegd van zo'n 250 spreekwoorden. Uitdrukkingen die in de afgelopen eeuwen vanuit het dagelijkse leven zijn ontstaan: we gebruiken ze als vanzelfsprekend in ieder gesprek, maar weten vaak niet waar ze vandaan komen. De uitleg vertelt veel over het dagelijkse leven van toen.

Een bezoek aan deze taaltuinen houdt tevens een kennismaking in met een aantal verrassende plekken in Horst aan de Maas. En wie weet raak je in gesprek en maak je er bekenden. Precies dat wat taal moet doen: verbinden. Op zaterdagmorgen 20 april gaat dit project van start met een ludieke opening bij de Molen Eendracht maakt Macht in Meterik, een van de tuinen waar taalkundig wordt getuinierd.

Taalkunstenaars Wim Hendriks en Ger Gubbels geven act de presence en zullen al woordspelend dit nieuwe fenomeen introduceren.

Als symbolische openingshandeling wordt aan vertegenwoordigers van de acht deelnemende taaltuinen een entreebord overhandigd dat onderling verwijst naar alle te bezoeken locaties.

Een van de sprekende tuinen ligt echter niet in Limburg, maar in Brabant? Het waarom hiervan en alle locaties vindt u op www.horstaandemaas800.nl/activiteiten/tuinen-die-spreken


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)