Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

St. Nicolaas succesvol op LBM Concertconcours

23 oktober 2017

Fanfare St Nicolaas uit Broekhuizen heeft de hoogste score behaald tijdens het jaarlijkse bondsconcours van de Limburgse Bond Van Muziekgezelschappen (LBM). Het gezelschap kreeg negentig punten en dat is een eerste prijs met promotie en lof der jury.

Fanfare St Nicolaas had de eer om de dag in de Oranjerie in Roermond zondag te openen. Onder leiding van dirigent Geert Jacobs brachten ze ‘Excalibur’ van Jan Bosveld en ‘Dogon’ van Kevin Houben ten gehore.

Jacobs laat op zijn Facebook-pagina weten enorm trots te zijn op wat ze samen in een kleine driekwart jaar voor elkaar hebben gekregen. “Een geweldige voorbereiding waarin ik enorm goed, op het scherpst van de snede en toch heel relaxed heb kunnen werken. En waar de muzikanten ook allemaal het gevoel hadden dat het steeds beter ging. Met vandaag in de Oranjerie een super mooie en vooral boeiende uitvoering van het programma. Ik ging met een super goed gevoel van de bühne af en gelukkig vond de jury het ook een zeer goede uitvoering!”.

Komende vrijdag wordt het ‘feestje’ nog eens dunnetjes overgedaan laat de fanfare weten. “We nodigen iedereen van harte uit om vrijdag 27 oktober met ons samen weer een mooi feest te bouwen. Tot vrijdag 20.00 uur in het Maaspaviljoen!”.

De concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd, leveren een belangrijke bijdrage aan het hoge kwalitatieve niveau waarop de Limburgse muziekkorpsen functioneren. De organisatie van de concertconcoursen is in handen van de LBM met ondersteuning van Muziekvereniging St.-Caecilia uit America.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)