Menu

Twitter feed Reindonk

Staatsie 1866 in route Open Monumentendag

11 augustus 2017

Het station Horst-Sevenum doet mee aan Open Monumentendag. Het monumentale stationsgebouw in Hegelsom doet tegenwoordig dienst als stationsrestauratie, vergaderlocatie en Bed & Breakfast.

Tijdens Open Monumentendag worden er oude foto’s tentoongesteld in het gebouw en er is een rondleiding in de Bed & Breakfast op de eerste verdieping.

Het thema van Open Monumentendag 2017 is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

Duizenden monumenten, herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag, openen op 9 en 10 september gratis hun deuren voor publiek. Jaarlijks wordt het weekend door zo’n 900.000 mensen bezocht. Daarmee is de Open Monumentendag één van de grootste culturele evenementen van het land.

Station Horst-Sevenum is het enige treinstation in Nederland waar mensen kunnen overnachten. Het stationsgebouw stamt uit 1864.


© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)