Menu

Twitter feed Reindonk

Start bomenkap langs de Maas

18 september 2017

Waterschap Limburg start vandaag met het kappen van bomen en struiken in het toekomstig dijktracé in Grubbenvorst en Lottum. Om te kunnen voldoen aan de geldende veiligheidsnorm tegen hoogwater is het noodzakelijk dat de dijken langs de Maas worden versterkt.

Omdat de bestaande dijken niet stevig en hoog genoeg zijn wordt de huidige dijk tot een bepaald niveau afgegraven. Vervolgens wordt deze opnieuw opgebouwd met onder andere vrijgekomen materiaal en geleverde klei. Vanaf het maaiveld zullen de dijken tussen de 2 en 2,5 meter hoog worden, dat is zo’n 70 tot 85 centimeter hoger dan nu het geval is.

In Grubbenvorst vinden kapwerkzaamheden plaats aan de Dorpstraat, Kerkstraat en ter hoogte van de Doolingsbemden. In Lottum is dat aan de Veerweg, Opperdonkseweg en op het perceel ter hoogte van de Opperdonkseweg.

Deze werkzaamheden duren naar verwachting circa 1 tot 2 weken. Daarna wordt gestart met het verleggen van kabels en leidingen. In het voorjaar en zomer van 2018 wordt het daadwerkelijke grondwerk uitgevoerd.

foto: Waterschap Limburg


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)