Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 10°. Overdag zijn er opklaringen en wolkenvelden of stapelwolken. Het blijft overwegend droog. Max. 18°. Wind: ZW 3-4 Bft.

Station Grubbenvorst lijkt definitief van de baan

23 september 2017

Het provinciebestuur houdt vast aan het schrappen van de aanleg van station Grubbenvorst. Er zou geen alternatief zijn om een tekort van 14 miljoen op te vangen op de begroting voor de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen, dat meldt 1Limburg.

In het najaar moeten de Provinciale Staten een beslissing nemen over het al dan niet doorgaan van een station in Grubbenvorst. In april blies het provinciebestuur het plan nog af vanwege het tekort in de begroting voor de opwaardering van de Maaslijn, waar het station onderdeel van is. Na een oproep van de lokale politiek, werkgroep en bewoners besloot de provincie de mogelijkheden voor het station toch nog te gaan onderzoeken.

In het nieuwe voorstel wordt gesteld dat versobering van het station geen soelaas biedt. Tegelijk komt er wel meer busvervoer in het gebied. Zo gaat er vanaf 10 december volgens 1Limburg een keer per uur een bus rijden van Venlo via de Greenport Campus naar Horst-Sevenum, Horst en Venray. Bij genoeg belangstelling kan er in 2019 een snelle buslijn komen van Horst via de campus naar Venlo.

Op 6 oktober wordt het voorstel van het provinciebestuur besproken in een statencommissie. Voorafgaand biedt de Werkgroep station Grubbenvorst Venlo Greenport NU! aan CDA-gedeputeerde Hubert Mackus een petitie met ruim 1.400 handtekeningen aan voor de realisatie van station Grubbenvorst.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)