Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Stemwijzer gemeenteraadsverkiezingen online

Vanaf vandaag staat de stemwijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart online voor de kiezers in Horst aan de Maas. Het invullen van de stemwijzer op horstaandemaas.mijnstem.nl ondersteunt bij het bepalen welke partij het best bij de opvatting van de kiezer past.

De organisatie achter de stemwijzer, MijnStem, heeft de afgelopen tijd geïnventariseerd welke thema’s er op lokaal niveau spelen en welke plannen de politieke partijen voor de gemeente Horst aan de Maas hebben. Op basis van de partijprogramma’s en samen met de politieke partijen is bepaald welke stellingen in de stemhulp staan. De stemwijzer laat vooral zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen. Juist dan weten inwoners wat er te kiezen valt.

In de stemwijzer kunnen inwoners er zelf voor kiezen om nuancering aan te brengen in hun antwoord, in plaats van alleen eens of oneens aan te klikken. Bij elk van de achttien stellingen bepaalt de invuller met een slider zijn eigen positie en geeft daarmee aan hoe belangrijk bepaalde onderwerpen zijn. Door deze aanvulling ziet de kiezer met welke partijen hij, op voor hem belangrijke onderwerpen, de meeste overeenstemming heeft.

Op woensdag 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In gemeente Horst aan de Maas doen zes politieke partijen mee: CDA, SP, Essentie, PvdA, D66/GroenLinks en VVD. Ook kan er die dag een stem uitgebracht worden voor het raadgevend referendum over de Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Meer informatie over beide onderwerpen staat op horstaandemaas.nl/verkiezingen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)